10 Nostradamusovih prerokb za leto 2016

Nostradamus (foto: profimedia) profimedia
9. 1. 2016

Za francoskega zdravnika in astrologa Nostradamusa, katerega pravo ime je bilo Michel de Notre Dame, imajo tudi danes mnogi za najboljšega in najbolj točnega preroka vseh časov.

Prerokbe
Film iz leta 1994

Za časa svojega življenja je v knjigo Prerokbe zapisal na tisoče štirivrstičnih verzov, za katere so mnogi prepričani, da v sebi skrivajo napovedi prihodnosti. Michel je že kot otrok imel vizije o dogodkih, ki so se kasneje zgodili, po nekaterih virih pa naj bi imel tudi stekleno kroglo, v kateri je bila voda, in v katero naj bi občasno strmel, da bi si umiril um in se odprl višjim uvidom.

Nostradamusu pripisujejo, da je pravilno napovedal vzpon Hitlerja v tridesetih letih prejšnjega stoletja, pa tudi veliki požar v Chicagu leta 1871, če naj navedemo zgolj nekaj njih.

Ker se prav vsako leto na spletu pojavijo interpretacije Nostradamusovih starodavnih verzov za tekoče leto, jih po enem od teh virov v nadaljevanju navajamo tudi za leto 2016.

In napovedal naj bi bojda takole ...

  • III. Svetovna vojna

V letu 2016 naj bi se v konflikt zapletli dve svetovni velesili, vojna pa naj bi trajala kar 27 let. Nasilje velikih razsežnosti naj bi se sprožilo sočasno s pojavom kometa na nebu. Ni mogoče izključiti niti jedrskega spopada, prav tako pa naj bi planet pretresale številne naravne nesreče, ki naj bi bile posledica gigantskega planeta, ki naj bi se bližal zemlji.

  • Zbudi se vulkan Vezuv

Bralci Nostradamusovih verzov verjamejo, da je napovedal izbruh vulkana Vezuv, kar naj bi spremljali veliki potresi, ki naj bi zemljo stresali na vsakih pet minut in ubili od 6 do 16.000 ljudi.

  • Največji potres v zgodovini ZDA

ZDA naj bi letos stresel najhujši potres v njej znani zgodovini beleženja potresov. Tresenje tal naj bi najbolj čutili na zahodu države, vendar pa naj bi se tla majala tudi v številnih drugih državah po svetu.

  • Dovolilnice za starševstvo

Po zgledu Kitajske, ki s trdo roko ureja področje starševstva na svojih tleh (pa čeprav je nedavno tega že omilila politiko enega otroka in zdaj dovoli, da imajo njeni prebivalci tudi dva), se bodo spričo globalnega omejevanja števila prebivalstva pričele ravnati tudi druge države sveta. Odločitev za otroka bo kmalu dovoljena le še z dovoljenjem aktualnih oblasti.

  • Prihaja nova globalna kriza

Potem, ko se je kitajska borza že stresla, mnoge ta napoved ne bo pretirano presenetila. Tudi Nostradamus za letos napoveduje nov globalni ekonomski kolaps. »Bogati bodo umirali večkrat,« naj bi bojda zapisal že pred stoletji.

  • Ljudem se obeta, da bodo živeli 200 let

Nova spoznanja v medicini naj bi prinašala obete daljše življenjske dobe ljudi. Ti naj bi poslej dočakali tudi do 200 let, 80-letniki pa naj bi bili videti kot 50-letniki.

  • Radiacija naj bi scvrla planet

»Kralj bo ukradel gozdove, odprlo se bo nebo, polja bodo požgana od vročine,« naj bi pisal prerok. Bralci Nostradamusovih verzov so prepričani, da verzi govorijo o uničenju deževnega gozda, ozonskih luknjah in ultravioletno radiacijo, ki naj bi škodovala življenju na zemlji.

  • Državljanska nepokorščina

»Ljudje ne bodo več plačevali takse svojim kraljem,« naj bi nekoč davno tega zapisal Nostradamus. In ko se bo ta akcija kolektivne državljanske nepokorščine zgodila, naj bi v državi, ki svoje davke pobira še posebno neusmiljeno, ljudje proslavili z zares velikim slavjem.

  • Ljudje si postanejo enaki z živalmi

»Prašiči postanejo bratje človeku,« je pisal prerok, njegovi interpretatorji pa si niso čisto na jasnem, ali je s tem mislil, da bo končno mogoča komunikacija z živalmi ali pa bomo vsi skupaj postali vegetarijanci (saj brat brata pač ne more jesti, ni res?).

  • Jezikovne prepreke so odstranjene

»Izumljena bo naprava in svet bo ponovno postal takšen, kot je bil pred Babilonom.« Interpretatorji tega verza svoje upe polagajo v IT tehnologije, ki se že nekaj časa trudijo biti prevajalec med nacijami. Bo to tudi konec nacij?

Prerokbe, svarila in obeti prihodnosti!

A preden vas ob teh srhljivih napovedih obide smrtna groza, preverite, kaj so taisti viri napovedovali za leto 2015, in ugotovili boste, da se vse vendarle ni uresničilo, pa tudi to, da so 'Nostradmusove prerokbe' iz prejšnjega leta nenavadno podobne letošnjim. Kaj se lahko iz tega naučimo? Da prav vsemu, kar najdete na spletu, vendarle ne gre verjeti, pa naj se administratorji spletnih strani ob tem sklicujejo na Nostradamusa, babo Vango ali kakšen drug domnevno 'nesporen' jasnovidni vir.

Prihodnost je še vedno v naših rokah! A če vendarle pogrešate prerokbo za leta, ki so pred nami, si spodaj le oglejte svarilo, ki lahko velja tudi kot prerokba - edina, ki zares šteje! Čas je, da se naučimo zares spoštovati sočloveka, pa tudi naravo in planet, ki nam zaenkrat še vedno nudi relativno gostoljuben dom.


Priporočamo