10 signalov za prepoznavanje pristnega in sleparskega jasnovidca

7. 4. 2021
Deli
10 signalov za prepoznavanje pristnega in sleparskega jasnovidca (foto: profimedia)
profimedia

Kakovostna prerokba jasnovidca lahko sprosti napetost, razjasni vprašanja, ki vas mučijo, in celo pripomore k sprejemanju odločitev. A zaradi čustvene nabitosti, povezane s prerokovanjem, so osebe, ki iščejo tako pomoč, pogosto ranljive in nasedejo sleparjem, ki jih zanima le zaslužek.

Dobro je, če znate pravočasno presoditi verodostojnost jasnovidca ali vedeževalca. Tako se boste zaščitili pred goljufi, prevarami in izgubi denarja. Sestavili smo vodnik skozi deset kazalnikov, ki vam bodo pomagali oceniti, ali imate pred sabo profesionalca ali prevaranta.

1. Lažno sočutje

Zlahka zaslutimo prevaro, ko se nam nekdo približa in postavi ceno, mnogo težje pa je prepoznati na psihologiji zgrajeno goljufijo brez omembe denarja. Zelo razširjena je naslednja sleparija. Prevarant na javnem prostoru preži na lahkoverno, zaupljivo osebo, se ji približa in ponudi tolažbo in sočutje. Vzbuja vtis toplega, skrbnega človeka in pogosto sledi premišljenemu načrtu: pove, da čuti vašo stisko, da zaznava vaše čustvene težave in bolečino ali izzive življenja. Navrže še tolažilne besede, da ste dovolj močni in se boste prebili skozi krizno obdobje.

Tak pristop nagovorjenega zlahka razoroži, prevzame ga občutek, da je tujcu resnično mar zanj in da mu ne bi naredil ničesar žalega. Preplavijo ga prijetna čustva, obrambni mehanizmi popustijo, zidovi se rušijo. Takrat je odprt in prepričevanje, da potrebuje le razsvetljenje, ki ga bo drago plačal, ni več težko.

2. Vprašanja o premoženjskem stanju

Jasnovidec vam ne sme nikoli zastavljati občutljivih, preveč zasebnih vprašanj o vašem premoženjskem stanju. Nekateri goljufi si na tak način nabirajo podrobne podatke, ki jim omogočajo, da se močneje povežejo z vami in intuitivno zvedo o vas veliko stvari.

Intuicija vedeževalcev sloni na vaši energiji in povezavi, ki jo čuti z vami, ne pa na uradnih številkah z vašega tekočega računa. Ob takih vprašanjih naj vam zasveti rdeča luč. Nemudoma prekinite seanso in odidite.

3. Denar za odpravo uroka

Ena od najbolj pogostih potez neetičnih prerokovalcev je, da odkrijejo urok ali črno entiteto, ki vas nenehno spremlja. Na prekletstvo zvrnejo vse težave, ki vas pestijo v življenju, ali pa vam naslikajo podobe, kaj hudega vas čaka, če se ne boste znebili črnih sil.

Mojstri prevar vam potem ponudijo pomoč, da se znebite uroka ali s sebe odlepite črno pošast. Za svoje delo seveda zahtevajo visoko plačilo. Velikokrat vas naročijo še za en termin, češ da se bodo prepričali, ali je temna sila popolnoma odpravljena. Uničevanje uroka vam bodo drago zaračunali še enkrat. Če vam torej jasnovidec pove za urok in zahteva veliko denarja za »zdravljenje«, imate opravka s sleparjem. V takem primeru vam svetujemo, da jo popihate, kolikor hitro morete.

4. Preveč vprašanj

Pomemben kazalnik verodostojnosti jasnovidnega medija so postavljena vprašanja. Nekaterim vprašanjem se ni mogoče izogniti, če pa jih je preveč in so bolj preiskovalne narave, pomeni, da vedeževalec ribari in skuša ujeti čim več podrobnosti iz vašega življenja. Ne pustiti se zvabiti na led, če se da, na vprašanja odgovarjajte z da ali ne, sicer pa na kratko in brez odvečnih zasebnih informacij.

5. Sprememba stikov

Čeprav se opeharjeni ljudje redko obrnejo na policijo, se najdejo posamezniki, ki pogumno stopijo do uradnih organov. Razkritje, da je nekdo slepar, nepoštenjaka prisili, da se preseli, zamenja lokacijo in spremeni telefonsko številko. Bodite pozorni na take spremembe, če opazite, da se je spremenila kontaktna pot, se raje umaknite. Še zlasti, če prejšnja telefonska številka nenadoma ne deluje več in je izven obtoka.

6. Priporočila

Pri profesionalcih ni težko priti do kakšne reference, ki potrjuje njihovo znanje in veščine. Lažnivi vedeževalci jih nimajo in se pogosto ne izpostavljajo. Raje so skriti v ozadju in če delajo prek interneta, na njihovi strani ne boste našli fotografije, ker bi jih lahko preveč razkrila.

Nekateri stopijo še korak dlje in imajo svojo spletno stran, na kateri je povezava za plačilo. Na legitimnih straneh bo prerokovalec poskrbel, da boste natančno seznanjeni z njegovimi uslugami in cenami. Kot pri vsakem poslu, mora tudi on registrirati storitve in zagotoviti zaščito plačila. Ko ponudnik ne postreže s podatki, kaj pravzaprav plačujete in nima vzpostavljenega mehanizma, ki bi vam omogočal varno transakcijo, vas najverjetneje skuša opehariti.

7. Previsoka cena

Navita cena je izrazito znamenje, da vas lupijo. Ko jasnovidec zahteva veliko denarja, ker vas bo bojda zaščitil pred urokom, ali bo z urokom začaral vašega bivšega/bivšo in ga/jo vrnil v vaš objem, poiščite izhodna vrata. Takšna, enkratna plačila so po navadi le prevarantski način, da iz vas izvlečejo ogromno denarja. In takega jasnovidca zanesljivo ne boste nikoli več videli, ker bo izginil kot kafra.

Umetniki sleparstva zahtevajo veliko denarja, vas prestrašijo in prepričajo v hitro plačilo, češ da boste potem varni pred hudobnimi silami, o katerih niste nič vedeli, dokler niste prestopili njihovega praga. Mojstri laži celo pripnejo še nekaj evrov za sveče, ki vas bodo varovale. Preden sežete v žep, dobro premislite in naj se vam nikar ne mudi.

8. Vzbujanje strahu

Pravi jasnovidec govori v umirjenem tonu, svetuje vam, ne da bi vaš osebni položaj preoblikoval v senzacijo ali katastrofo. Lažnivi bo skrbno razvrstil besede, zvišal ton glasu, stopnjeval nelagodje in ga vodil do strahu. Vzbujanje strahu je metoda, ki mu daje moč, da iz vas izvleče več denarja. Seveda zato, ker vas bo obvaroval pred trpljenjem ali močnim urokom. Izogibajte se takim senzacionalističnim tipom, ki z besedami in načinom govora povečujejo vaše težave. Ob takem načinu dela, lahko mirno podvomite v njegove sposobnosti in se umaknite.

9. Rajska prerokba

Zanesljivo ste že slišali rek: Ko je kupčija preveč dobra, dvakrat premisli. Ta modrost je uporabna tudi pri vedeževalcih, ko iz njihovih ust letijo same sladke besede in se vam zdi, da vas čaka raj na zemlji. Prerokba o izjemnih uspehih in lepi dogodki, ki se nalagajo eden na drugega, največkrat pomenijo, da vam jasnovidec hoče le ugajati in se poigrava z vašimi željami. Napovedi, da vam je usoda namenila same lepe dogodke, so prijetna melodija za vsako uho, zato sleparji pogosto posežejo po tej tehniki.

Vi pa uporabite zdrav razum. Saj veste, da je življenje sestavljeno iz vzponov in padcev, in četudi vas čaka lepa prihodnost, je vedno pomešana tudi s slabimi trenutki in težavami. Pozorno prisluhnite, poiščite ravnotežje med lepo in realistično prihodnostjo. Če ga ni, mečete denar stran, kajti jasnovidec vam le piha na dušo in natika rožnata očala.

10. Univerzalnost

Nikoli ne pozabite, da imajo goljufi dobro namazan jezik, zato vedo, kako pritegniti pozornost in vam izpuliti denar. Lažni vedeževalci bodo iz vas izvlekli nekaj informacij in vam povedali, kar si želite slišati. Uporabljajo univerzalne stavke, ki se jih da prilagoditi različnim okoliščinam. Čeprav stvari posplošujejo, jih še vedno povedo na tak način, da zvenijo dovolj natančno in sprejemljivo.

Našpičite ušesa, ko bodo stavki preveč ohlapni, primerni za vse in vsakogar, boste prepoznali prevaro.

Vir: Psychic Guru

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk