12 manj znanih karmičnih zakonitosti, ki vam lahko spremenijo življenje

12 manj znanih karmičnih zakonitosti, ki vam lahko spremenijo življenje (foto: profimedia) profimedia
15. 5. 2019

Verjetno vam je znana misel, da karma lahko povzroči veliko težav. Toda, ali res veste, kaj pomeni karma? To ni neke vrste kazen, ampak je veliko bolj zapletena.

Zato se bomo lotili dvanajstih »uradnih« zakonov karme in spregovorili o tem, kako vplivajo na življenje.

1. Veliki zakon

Znan je tudi kot zakon vzroka in posledice. Jedro tega zakona je: če želiš sprejemati srečo in ljubezen, moraš tudi ravnati v skladu s srečo, mirom in ljubeznijo.

2. Zakon ustvarjanja

To načelo pravi, da življenje terja naše sodelovanje. Nič se ne zgodi samo. Z drugimi besedami: če želite doseči svoje cilje, kakršnikoli že so, morate ustrezno ukrepati.

3. Zakon ponižnosti

Ta zakon se nanaša na sprejemanje. Ko želite nekaj spremeniti, morate to najprej sprejeti. Če vidite le negativno, je težko doseči višjo stopnjo bivanja.

4. Zakon rasti

Če želite izpolniti svoje cilje, se morate zavedati, da se ne bo spremenilo okolje, ampak se morate spremeniti sami, Ko spremenite sebe in vaš pogled na življenje, mu bo vaše življenje sledilo.

5. Zakon o odgovornosti

Odgovornost morate sprejeti za vse, kar se vam zgodi v življenju. Vi odražate vse, kar vas obdaja, tisto, kar vas obdaja, pa odraža vas. To je univerzalna resnica.

6. Zakon o povezanosti

Vse v vesolju je povezano. To je nesporno. Preteklost, sedanjost in prihodnost so povezane. In vse to potrebujemo za izpolnitev nalog.

7. Zakon osredotočenosti

Nemogoče je opraviti dve nalogi hkrati. Pomembno je, da se osredotočite na duhovne vrednote in odrinete na stran slabe misli, kot sta pohlep ali jeza.

8. Zakon o dajanju in gostoljubnosti

Pomembno je biti prijazen in sočuten do drugih, kajti potem bodo drugi ravnali enako z vami.

9. Zakon tukaj in zdaj

Edino, kar obstaja, je ta trenutek. To je pomembno spoznati in sprejeti ter se osredotočiti na trenutek. Stari vzorci vedenja vam preprečujejo, da bi sprejeli nove.

10. Zakon sprememb

Zgodovina se ponavlja, dokler se ne naučimo lekcij, da moramo nekaj spremeniti in ravnati drugače.

11. Zakon potrpežljivosti in nagrade

Vse nagrade zahtevajo začetni napor in vloženo delo, resnično veselje pa izhaja iz trdega dela in izpolnjenih ciljev. Ob svojem času.

12. Zakon pomembnosti in navdiha

Kar sejemo, to žanjemo. Kolikor vložimo, toliko dobimo. Resnična vrednost vsega je neposreden rezultat energije in namere, ki jo vložimo.

Vir: HackSpirit