12 različnih odtenkov astro znamenja Oven: Zagotovo se boste prepoznali v njih, če se rojeni v tem znaku!

30. 3. 2024
Deli
12 različnih odtenkov astro znamenja Oven: Zagotovo se boste prepoznali v njih, če se rojeni v tem znaku! (foto: Profimedia)
Profimedia

Ovni ste pogumni in ambiciozni, prav tako prekipevate od samozavesti in iščete spontanost.

Ampak vsi ovni zagotovo niso najbolj pogumni in najbolj samozavestni, veliko je odvisno tudi od ostalih vplivov, kot je npr. znamenje, v katerem se nahaja vaš Ascendent, ki je v bistvu drugi jaz. Preverite, kakšen oven ali ovnica ste, glede na to, kje se nahaja vaš Ascendent!

Oven z ascentdentom v ovnu

Dvojni ovni imate dvojno mero samozavesti, zato ste zagotovo najbolj pogumni ter zadovoljni s sabo. Zelo ambiciozni imate žejo po moči, rojeni ste za vladanje. Za vas ni nič nemogoče ali pretežko, vsak izziv ste sposobni popeljati do konca. V negativnem smislu vam lahko pretirana ambicioznost in pomanjkanje takta ter diplomacije prinese veliko sovražnikov.

Oven v ascendentu z bikom

Močna volja in zvestoba sta vaša zaščitna faktorja, prisotna pa je tudi trma, s pomočjo katere ste sposobni vztrajati, tudi ko vsi ostali odnehajo. Potrebujete urejeno materialno področje, osebno varnost in duševni mir. Znate se umakniti vase in se osredotočiti le na svoje potrebe. V negativnem smislu se lahko pojavijo sebičnost, egocentričnost ter brezvoljnost.

Oven z ascendentom v dvojčkih

Svoje ideje z veseljem delite, prav tako se na poti do uspeha radi povezujete s podobno mislečimi. Ste energični, iznajdljivi, zelo zgovorni in neučakani, tako intelektualno kot fizično. Takoj ko dosežete cilj, ste pripravljeni iskati novega, seveda brez počitka. Živahna osebnost, polna spontanosti in intelektualne radovednosti, vam ponuja edinstven pogled na življenje. V negativnem smislu se lahko pojavi opravljivost.

Oven z ascendentom v raku

Obremenjeni s tem, kako vas vidijo in zaznavajo drugi niste vedno iskreni, saj se ne želite nikomur zameriti. Ker ste neodločni in občutljivi, se ko se je potrebno postaviti zase raje umaknete v svoj svet. Občutki, ki vam ne dovoljujejo delovati spontano lahko z leti zbledijo. Potrebujete urejeno in zvesto ljubezensko razmerje. V negativnem smislu se prehitro zatečete v jok.

Oven z ascendentom v levu

Oven, ki jo rojen za vladanje in usmerjanje drugih. Spremlja vas presežek energije, zato prekipevate od vitalnosti. Ste zelo neodvisni in navdušeni nad tem, da pogumno sprejmete vsak izziv, tudi tisti najbolj zahteven. Zaradi svojih vodstvenih sposobnosti pritegnete množice, saj ste zelo odprti in odločni. V negativnem smislu ste lahko arogantni, agresivni in gospodovalni.

Oven z ascendentom v devici

Delujete natančno in premišljeno, prav tako potrebujete dejstva in dokaze. Energija device kroti pretirane impulze ovna, zato ste znani po tem, da ste tudi ko nastopi konflikt zelo umirjeni. Vaše ideje so jasne in dodelane, površen pristop vas vznemirja. V negativnem smislu včasih preveč analizirate in iščete slabosti tam kjer jih morda sploh ni.

Oven z ascendentom v tehtnici

Znani ste po tem, da ste vedno v ravnotežju. Ognjevitost se prepleta z intelektom tehtnice, zato ste najbolj diplomatski oven ali ovnica. Znate pomiriti sprte strani, veliko vam pomenijo urejeni odnosi. Zunanja podoba je pomembna, zato ste vedno urejeni. V negativnem smislu lahko pride do opravičevanja dejanj, ki ne zahtevajo opravičila.

Oven z ascendentom v škorpijonu

Ste oven s težjim karakterjem. Nenehno ste nagnjeni k ustvarjanju napetosti in iskanju konfliktov. Radi dominirate, samo da bi vas opazili. Prednost je, da ste zelo stabilni ter neobčutljivi za težave drugih ljudi. Na področju čustev vas zanima predvsem strast, pomembno vam je, da je intimno življenje zelo razgibano. V negativnem smislu se varujte ljubosumja in posesivnosti.

Oven z ascendentom v strelcu

Izjemen oven ali ovnica, ki vedno ve, da je optimizem najboljša izbira in deluje zelo spontano. Ste zelo družabni in entuziastični, pravi pustolovec ali pustolovka. Življenje radi jemljete zlahka, težkim stvarem in ljudem se z lahkoto izognete. Kamorkoli pridete, ste takoj opaženi. V negativnem smislu vas lahko nepremišljenost pripelje do tega, da postanete neodgovorni.

Oven z ascendentom v kozorogu

To je oven, ki je vztrajen, premišljen in zelo marljiv. S svojo zdravo ambicioznostjo, vztrajnostjo in čutom za praktičnost si zna ustvariti ugoden materialni položaj ter ugled. Zaradi odličnega občutka, ki vas vodi, ste sposobni prevzeti vse vrste odgovornosti. Izkušnje znate spremeniti v finančno korist. V negativnem smislu vas lahko pretirano kopičenje naredi skopuške.

Oven z ascendentom v vodnarju

To je oven, ki deluje izvirno ter vsestransko. Pripravljen je na humanitarne korake in pomoč v smeri iskanja skupnega dobrega. Vedno zagovarja pravične korake ter odločitve, ter se usmerja v filozofiranje. Izjemno je inteligenten in ima veliko organizacijskih sposobnosti. V negativnem smislu je lahko, ko je nezadovoljen nesramen in zelo nepotrpežljiv.

Oven z ascendetnom v ribah

Oven, ki ima ascendent v znamenju rib je introvertirani samotar, ki ne želi nikomur razlagati svojih občutkov in skrivnosti. Spremlja ga muhasta narava, vendar se zna prilagoditi, ko je to potrebno. Njegova narava je zmedena, neodločna in zasanjana. Čeprav je zelo prijazen, ga lahko v življenju ovira pretirana občutljivost. Spremlja ga veliko notranjih konfliktov.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite še:

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ