12 stvari, za katere si morate končno odpustiti

12 stvari, za katere si morate končno odpustiti (foto: Profimedia) Profimedia
29. 8. 2021

Odpuščanje ni najlažje, pa vendar... Za spodnje stvari je vredno, da si odpustite.

1. Pomembne stvari, o katerih ste si premislili

»Sanjska služba«, za katero si nikoli niste mislili, da boste dali odpoved. Oseba, za katero niste mislili, da jo boste zapustili. Načrti, ki ste jih imeli za prihodnost, a se niso nikoli uresničili, ker je prišlo nekaj vmes ... Življenje teče naprej, in da bi sledili njegovemu toku, moramo sami storiti enako. 

2. Načini, s katerimi ste se prebijali skozi bolečino

Odpustite si za temne poti, ki ste jih ubrali, ko se niste znali spopadati s svojimi občutki. Za absurdne stvari, ki ste jih takrat naredili, in ki so prinesle več škode kot koristi. Odpustite si za vse načine, na katere se je kazal vaš preživetveni mehanizem, ko ste bili še premalo močni, da bi ga obvladovali. Niste edini! Vsi zaradi bolečine počnemo neumnosti. To samo pomeni, da ste človek. 

3.  Pomfrit, ki ste ga pojedli ob kosilu

To boste pa res preživeli.

4. Vsi aspekti vas, za katere mislite, da niso dovolj

Odpustite si, ker še vedno nimate popolnega telesa, odpustite si za znanje, ki ga še niste ali pa ga morda nikoli ne boste pridobili, za pogum, ki ga ne boste zbrali ali za trud, ki ga ne boste nikoli vložili. Mogoče ne boste nikoli dovolj pogumni, pametni ali močni, da bi ustrezali idealu nekoga drugega, a vedno boste točno takšni, kot ste – posebni in unikatni – popolnoma dovolj.

5.  Kako ste ravnali s starši, ko ste bili stari šestnajst let (ali dvajset ... ali trideset)

Bili ste grozni, razjarjeni in nevzdržni, zdaj pa so vsi ti dnevi za vami. V fazi odraščanja smo vsi zavili s poti in izrekli nekatere stvari, ki jih nismo mislili. Življenje je šlo naprej. Iz takšnih izkušenj smo zrastli in se kasneje nekaj naučili. Navsezadnje pa, nikoli ni prepozno reči »žal mi je«.

VEČ preberite TUKAJ

Priporočamo