20 znamenj, značilnih za močno spiritualno povezanost

20 znamenj, značilnih  za močno spiritualno povezanost (foto: profimedia) profimedia
31. 5. 2020

Ste že kdaj začutili, da je vam draga oseba v nevarnosti? Pogosto vnaprej veste, kaj bo kdo rekel, še preden odpre usta? Ali pa ste morda kdaj sanjali nekaj o nekom, kar se je pozneje v resnici zgodilo? Če ste na katerokoli od vprašanj odgovorili pritrdilno, ste morda z osebo spiritualno povezani.

Spiritualna povezava je stik med dvema osebama in presega telesne omejitve. Gre za pretakanje osebne energije, ki omogoča izmenjavo občutkov, želja, razpoloženja, dogodkov, zdravja, misli in potreb brez besed ali brez telesne bližine. Na tak način kljubuje tako logiki kot razumu.

To lahko ponazorimo s primerom navezane matere in hčere: »Nekoč sem se sredi noči zbudila z občutkom, da bom izgubila zavest. Ko sem se začela izgubljati, sem pomislila na mamo in si zaželela, da bi mi pomagala. Mama se je zbudila v istem trenutku, ko me je začela grabiti panika. Seveda je najprej pomislila name. Pozneje sva ugotovili, da se je vse dogajalo istočasno. Od takrat se je zvrstilo še veliko podobnih dogodkov, tako da so nama zdaj že vsakdanji. Ko mamo kaj zaboli, me pokliče in vpraša, ali je morda bolečina, ki jo čuti, moja. In velikokrat res je.«

Kako nastane spiritualna povezava?

Spiritualna povezava se oblikuje, ko so vpletena močna čustva. Čustva so močan preplet misli, ki usmerjajo energijo in oblikujejo povezanost. Zaradi povezav se odprejo spiritualni kanali, ki omogočajo večjo čustveno dojemljivost. To pomeni, da zaradi močnih čustev do druge osebe postanete super čutni in osebo zaznavate na vseh ravneh. Znanih in neznanih.

Bolj kot skrbite za dobro počutje drugega, prej boste ustvarili spiritualno povezavo, še zlasti če boste na osebo redno mislili. Tak je tudi zgornji primer. Mati je kljub štirim otrokom spiritualno povezana le z eno hčerko. Razlog so njene pogoste bolezni, zaradi česar jo je bolj skrbelo zanjo. Zaradi skrbi je zavedno večkrat preverila, kako je z njo in tako se je vzpostavila spiritualna zveza. Za vedno. Močnejša kot so čustva, močnejša in trajnejša je povezava.

Spiritualne povezave so običajne med družinskimi člani, še zlasti med ljubezenskima partnerjema ter materjo in otroki. Lahko pa se vzpostavijo med komerkoli, tudi med osebami, ki si niso posebej naklonjeni ali se morda niti dobro ne poznajo. Primer za take povezave je zveza z učiteljem, nadrejenim, vodjo politične stranke ali celo s sovražnikom. Za zvezo so pač potrebna močna čustva, lahko so tudi jeza in sovraštvo.

Nenavadno močna čustva se velikokrat pojavijo tudi, ko gre za povezave iz prejšnjih življenj. To lahko prepoznate v primerih, ko z lahkoto ujamete misli in čustva nekoga, ki ste ga ravnokar spoznali. Taka srečanja so povezana z osebami iz preteklih življenj in s karmo, ki jo je treba doreči.

Spiritualne povezave so pogosto enostranske, lahko pa gre tudi za obojestransko delovanje. Slednje se razvije, ko gre za vzajemna čustva, ki jih oba zaznata in ozavestita. Tak odnos lahko prepoznate pri parih v dolgem razmerju, ko partnerja živita v neke vrste resonanci in skrbita za dobro počutje drug drugega. Za oblikovanje takšne povezave so potrebni zgolj prava usmeritev, dober namen in zavest.

Spiritualna povezava je bližja ljudem z močno intuicijo, kar pa ne pomeni, da je drugim nedosegljiva. Vselej gre le za realizacijo. Kadarkoli razmišljate o drugi osebi, se namreč povežete z njenim poljem, četudi se tega morda ne zavedate, ker je v nasprotju z vašimi prepričanji o resničnosti in ločenosti. V resnici namreč ločenosti ni, kajti vse je sestavljeno iz energije, ki je v istem enotnem polju. Z ljudmi vred.

20 znamenj spiritualne povezave

Se sprašujete, ali ste s kom povezani na tako visoki ravni? Preberite seznam kazalnikov in si odgovorite. Z dvema pozitivnima odgovoroma že imate veliko možnosti, da si rečete da.

1. Vedno zaznavam, kje se nekdo nahaja.

2. Najmanj dvakrat sem začutil/a trenutek, ko je bil/a oseba v težavah ali ko je bil/a izjemno srečen/a. Ne da bi mi to povedala seveda.

3. Prepoznavam čustva osebe, pa naj se nahaja kjerkoli.

4. Čutil/a sem rahlo bolečino, ko je osebo bolelo ali je bila bolna, četudi sem bil/a povsem zdrav/a.

5. Vem, da se bova slišala ali videla, še preden se to zgodi.

6. Vnaprej intuitivno čutim, da bo oseba izvedela dobro ali slabo novico.

7. Zaznavam, kaj se mu/ji podi po glavi, čeprav je tiho.

8. Čutim, ko je v nevarnosti.

9. Slutim, kaj potrebuje, prej kot on/a.

10. Vem, kadar kaj prikriva ali potvarja resnico.

11. Ne more me presenetiti.

12. Čutim, ko govori ali misli name.

13. Nagonsko vem, kdaj bo sprejel/a dobro ali slabo odločitev.

14. Ne da bi veliko premišljeval/a, sem mu postregel/a s koristnim nasvetom.

15. Njeno/njegovo razpoloženje močno vpliva name, mnogo bolj kot razpoloženje drugih.

16. Slišal/a sem, da me kliče, čeprav nisva bila skupaj.

17. Sanjal/a sem ga/jo in med prebujanjem vedel/a, da se mu/ji je zgodilo nekaj pomembnega.

18. Še preden se zgodi, vem, da bo prišlo do velike spremembe v njegovem/njenem življenju.

19. Ko sva skupaj, hitro začnem oponašati njegove/njene navade, okus, mnenja in govorne vzorce, ne da bi se tega zavedal/a.

20. Domača mi je sinhroniciteta, ko istočasno rečeva isto, se brez dogovora znajdeva na istem kraju, sva oblečena v obleko iste barve, imava podobne življenjske izzive itd.

Nezlomljiva spiritualna vez

Če boste ugotovili, da niste z nikomer spiritualno povezani, a si to želite, lahko tako povezavo ustvarite. Kako? Vsak dan se za nekaj časa v miru osredotočite na osebo, s katero se želite povezati. Pošljite je pozitivne misli, ljubezen in dobre želje. Ko zaznate njeno energijo, poskusite prepoznati njene misli in čustva. Z vztrajnostjo se boste sčasoma zanesljivo povezali.

Spiritualne povezave so čudovite, saj združijo dve bitji na večdimenzionalni ravni. Če jih imate, jih cenite, če jih nimate, jih ustvarite, saj boste tako spletli nezlomljive vezi, ki vam bodo omogočile prelivanje otipljivega na vse ravni vašega bitja. Neodvisno od časa in prostora.

Vir: Mechanics of Being

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri