24 zdravilnih energijskih točk v parku Rimskih term

20. 4. 2016

Čakre so energijski centri v našem telesu. Skozi telo je razporejenih sedem glavnih čaker, vsaka ima svojo funkcijo in je povezana z določenimi lastnostmi in deli našega telesa. Šest jih leži v telesu, sedma pa zunaj njega, neposredno pod temenom. Aktiviranje posameznih čaker pozitivno vpliva na naše počutje in delovanje telesnih organov, hkrati pa je odlično za preventivno skrb za zdravje.

Okolico Rimskih term, enih najsodobnejših term pri nas, obdaja park z zdravilnimi točkami, ki blagodejno vplivajo na delovanje naših čaker.

24 energijskih točk je razporejenih med eksotičnimi drevesi, ki so jih v parku posadili člani kraljevih družin, znani politiki ali priznani umetniki v znamenje hvaležnosti za ozdravljenje ali v zahvalo za prijeten dopust v termah. Že od leta 1879 senco v parku tako delajo krošnje orjaških sekvoj in tulipanovcev, kanadskih čug, japonskih hloe, kalifornijskih ceder in mnogih drugih dreves.

Energijske točke med njimi uravnavajo delovanje srca, pljuč, mod in jajčnikov, izboljšujejo naš imunski in živčni sistem, spodbujajo delovanje debelega črevesja in znižujejo povišan krvni pritisk. Skozi park vodi tudi urejeno sprehajališče z imenom Ruska steza, ki so jo zgradili v letih 1917 in 1918 v spomin ruskim ujetnikom, ki so gradili park. Steza je dolga 1224 metrov.

»Sprehod po stezi blagodejno vpliva prav na vsakega človeka, ne glede na to, ali ima težave z zdravjem ali ne,« pravi direktor Rimskih term Valery Arakelov, ki se tudi sam redno sprehaja po njej.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri