3 razlogi, zakaj se neprestano soočate z enimi in istimi težavami

3 razlogi, zakaj se neprestano soočate z enimi in istimi težavami (foto: profimedia) profimedia
15. 1. 2021

Se vam zdi, da se nenehno ukvarjate z istimi težavami? Zaradi tako imenovanega zakona privlačnosti, ki obvladuje naše življenje, so misli in čustva tista, ki določajo našo realnost, to pa vključuje tudi težave. Včasih je naša negativna usmerjenost tako močna, da nenehno privlači iste težave.

Zakaj imamo tako negativno miselno usmerjenost? Obstajajo trije splošni in razširjeni načini vedenja / razmišljanja, ki povzročijo ponavljanje istih težav preko negativne pozornosti. Če ste med takimi ljudmi, preverite, kakšno je to vedenje.

1. Govorjenje o težavi in pritoževanje nad njo

Za številne med nami je to glavni razlog, zakaj se ista težava ponavlja. Veliko govorimo, nenehno pripovedujemo eno in isto zgodbo, pritožujemo se nad isto težavo - na primer nad bolečinami v hrbtu, slabim razmerjem, neznosnim šefom ... Tako vedenje lahko zapelje v odvisnost, kar pa generira dodaten magnetizem za negativne okoliščine.

Dobra novica je, da se lahko preprosto nehamo pritoževati. Sprva se bomo morda zaradi tega počutil nekoliko slabše, a z malce vaje lahko omejimo negativni govor.

2. Obsesivno razmišljanje o težavi

Večina ljudi je prepričanih, da je zaskrbljenost ključnega pomena za naše preživetje, a to je zelo daleč od resnice. Ko nas skrbi zaradi težav, ustvarimo okoliščine zanje, tako pa se oddaljimo od rešitev, ki jih potrebujemo.

Čeprav marsikdo razume, da negativno razmišljanje ustvarja oziroma pritegne težave, je zelo težko spremeniti tok misli, težko ga je nadzorovati. Treba je vedeti, da lahko nadzorujemo in usmerjamo naše zavestne misli, težje pa je, ko gre za nezavedno v nas. Kljub temu se lahko potrudimo na zavestni ravni - že to nam bo v veliko pomoč. Ko začnemo obsesivno razmišljati o težavi, si lahko namenoma preusmerimo pozornost. Na primer tako, da si rečemo: "To težavo lahko rešim pozneje, zdaj se moram osredotočiti na nujne zadeve."

Lahko si pomagate tako, da pokličete prijatelja ali si ogledate kakšen zabaven film - tako boste misli zamotili s prijetnejšimi zadevami. Z nekoliko vaje vam bo tak način razmišljanja prešel v kri, pozitiven razmislek bo prevladal nad negativnim, kar se bo odrazilo tudi v vašem življenju.

3. Delovanje zaradi strahu

Naša dejanja vplivajo na naše vibracije in prepričanja. Ne samo, da so dejanja odraz vibracij in notranjega počutja, imajo tudi moč, da spremenijo naše počutje. Na primer: morda ste že slišali, da se je takrat, ko ste na tleh, potrebno nasmehniti - to vam lahko malce dvigne razpoloženje. Čeprav nasmeh ni pristen, se odrazi tudi navznoter in vam podari čustveno vzpodbudo.

To deluje, ker naša dejanja in počutje gredo z roko v roki - so kot trden tandem. S spremembo počutja se bo spremenilo tudi vedenje, vedenje pa bo vplivalo na počutje. Če spremenimo vedenje do težave, ki nas pesti, spremenimo naša čustva do nje, tako da se težava drugače manifestira v resničnem življenju. Dejanja, ki jih opravimo, močno vplivajo na okoliščine, ki jih s tem ustvarimo. Ko se nenehno soočamo z istimi težavami, lahko odkrijemo vedenje, ki izhaja iz strahu. Z izločanjem takih dejanj lahko zavestno spremenimo naša prepričanja.

Na primer: če se trudite ostati zdravi, je povsem mogoče, da se bojite bolezni. Morda si obsesivno umivate roke, jemljete prehranska dopolnila in se izogibate bolnim ljudem zaradi strahu pred okužbo. V zameno ta negativen odnos, poln strahu, pritegne bolezen v vašo bližino. Zakaj? Ker vesolju pošiljate sporočilo, da se bojite bolezni. Čeprav ste ta dejanja opravili z namenom zmanjšanja tveganja za bolezen, se slednje lahko poveča.

Vedno je dobro oceniti lastne izbire in dejanja, še posebej, če stvari ne gredo tako, kot smo hoteli. Ko se nam v življenju začnejo ponavljati nezaželeni dogodki, se ustavimo in se vprašajmo, če si jih s svojimi dejanji in mislimi ne prikličemo sami. Zato se skušajte izogniti govorjenju o težavi, znebite se obsesivnih misli in zmanjšajte nagnjenost k delovanju iz strahu.

Povzeto po truth-code.com