4 resnične izpovedi: "Rešil me je šesti čut" (III. del)

4 resnične izpovedi: "Rešil me je šesti čut" (III. del) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 7. 2017

Nadaljujemo s serijo člankov o resničnih izpovedih ljudi, ki jih je njihov instinkt rešil iz neprijetnih in tudi nevarnih situacij

Doslej smo objavili dva članka (lahko ju lahko preberete tukaj in tukaj). Spletna stran Buzz Feed je bralce pozvala, naj jim pošljejo zgodbe o tem, kako jih je rešilo dejstvo, da so sledili svojemu notranjemu glasu. Odzvalo se je veliko ljudi, njihove zgodbe pa so raznovrstne, zelo pomenljive in poučne. V nadaljevanju vam predstavljamo štiri nove zgodbe.

1. "Tip se mi je zdel grozljiv, a nisem vedela, zakaj"

Bila sem na kolidžu in med mojimi sošolci je bil tudi tip, ki se mi je zdel zelo srčkan. Profesor naju je določil za skupni projekt, bila sem zelo vesela, ker sem dobila priložnost, da ga bolje spoznam. Ko sem se pogovarjala z njim, sem dobila zelo slab občutek, a nisem vedela, zakaj, Naenkrat me je minilo - ni se mi več zdel privlačen. Vedela sem, da ga moram imeti na distanci. Po projektu je še nekajkrat prišel do mene in me ogovoril, a sem bila precej hladna in nedostopna. Čez kakšen mesec ali dva nam je profesor sporočil, da so zaradi umora aretirali prav tega študenta. Ubil je študentko - punco, s katero je hodil. Šlo je za zelo brutalen umor. Dal nam je telefonsko številko detektiva, ki je delal na tem primeru, če bi imeli kakšne koristne informacije zanj. Nočem niti pomisliti, kaj bi se mi lahko zgodilo, če ne bi sledila svojemu instinktu glede tega tipa.!

2. "Ker sem spal v drugi sobi, sem ostal živ"

Ko so moji starši odšli na potovanje, sem jaz pazil na hišo, zato sem tudi spal tam. Oče je pred odhodom temeljito pospravil in očistil sobo za goste. Nekajkrat sem šel mimo nje in opazil, da je res lepa in udobna, postelja je bila polna vzglavnikov v obliki otroških igrač.

Zvečer sem šel ven, vrnil sem se pozno in zaspal na kavču. Zbudil sem se malce čez polnoč, imel sem čuden občutek. Pomislil sem: "Pojdi spat v sobo za goste. Vstani s kavča. Ne bi smel spati na kavču." Zato sem tudi vstal, odšel v sobo in se zavlekel pod vse tiste lepe vzglavnike. Okrog 4. ure zjutraj sem slišal neke zvoke, ki so prihajali iz spodnje kopalnice. Potuhnil sem se in poslušal. Zaslišal sem glasove. Ugotovil sem, da so v hiši roparji. Bil sem tiho kot miška, ležal sem pod vzglavniki. V nekem trenutku je eden od roparjev prišel v sobo za goste. Zadrževal sem sapo. Moški je prižgal luč in si ogledoval posteljo, v kateri sem spal. Ni me videl, obrnil se je in odšel ven.

Počakal sem, dokler nisem ugotovil, da so zapustili hišo. Prijatelju sem poslal sporočilo, naj pokliče policijo. Vesel sem, da sem sledil svojemu notranjemu občutku. Če ne bi šel spat v drugo sobo, bi se zadeva zame slabo končala."

3. "Notranji glas mi je rekel, naj pogledam skozi okno ... "

Poletja sem preživljal pri babici, ki je imela hišo. Vrata so bila vedno odklenjena, poleti pogosto tudi kar odprta. Nekega dne smo babica, moja sestra in jaz sedeli v dnevni sobi. Nekaj mi je reklo, naj pogledam skozi vrata. V istem trenutku sem zunaj zagledal malčka, ki je komajda znal hoditi, kako sam hodi po cesti v smeri proti prometnemu križišču. Zavpil sem, da je zunaj otrok. Moj stric je pohitel ven in dvignil otroka. Ko ga je odpeljal k staršem, so ti bili zelo šokirani, saj sploh niso vedeli, da je otrok odšel ven. Če ne bi poslušal svojega notranjega glasu, kdo ve, kaj bi se zgodilo z otrokom ..."

4. "Zaradi materinskega čuta je moj otrok živ"

Bila sem v 30. tednu nosečnosti ko sem začutila, da nekaj ni v redu. Nisem mogla nehati jokati. Otrok se je komajda premikal. Bila sem čisto panična, mislila sem, da se je zgodilo nekaj groznega. V želodcu sem čutila vozel. Ko sem prišla k zdravniku, je bil srčni utrip mojega sinka zelo visok, celo tako, da mu je grozila odpoved srca. Sprožili so porod, rodil se je prezgodaj in imel je 50 % možnosti za preživetje. Zdaj ima štiri leta in je zdrav fantek. V bolnišnici so mi povedali, da ne bi preživel, če ne bi pravočasno prišla k zdravniku."