5 stvari, ki jih je dobro vedeti, preden se odpravite k jasnovidcu

5 stvari, ki jih je dobro vedeti, preden se odpravite k jasnovidcu (foto: profimedia) profimedia
24. 1. 2023

Zanimanje za jasnovidce, medije in druge paranormalne dejavnosti je veliko, še zlasti v preddopustniškem času. Najbrž zato ni odveč prisluhniti napotkom Williama Stillmana.

Stillman je jasnovidec in ima za sabo desetletje uspešnega dela in pogovorov s pokojnimi. Iz bogatih izkušenj je izbrskal pet stvari, ki jih je dobro vedeti, preden začnete razmišljati o seansi z jasnovidcem.

1. Nič ni narobe, če si pripravite kakšna vprašanja in dober jasnovidec vam bo prisluhnil, toda to ne sme biti edini cilj, da se odločite za seanso, sicer boste bržkone razočarani. Če je jasnovidec pristen, informacije, ki vam jih bo posredoval, ne bodo prišle iz njega, temveč skozi njega. Jasnovidec je namreč le posrednik in prenaša spiritualna sporočila, ne da bi lahko vplival nanje. Povedal vam bo le tisto, kar vam mora, ne tistega, kar si želite vi. To ni vedno isto.

2. Vodstvo seanse prepustite jasnovidcu. Plačujete ga, zato mu dovolite, da opravi svoje delo in vodi pogovor v izbrano smer. Dober jasnovidec vas občasno prosil, da potrdite povedano. Z vpadanjem v besedo in razgrinjanjem svojih čustev boste jasnovidca le zmotili in ga odmaknili od vaše življenjske zgodbe. Po drugi strani boste sleparskemu jasnovidcu ponudili kopico podatkov, s katerimi bo manipulativno obrnil seanso sebi v prid. Če vas bodo obšli kakšni dvomi, ga vljudno prosite za dovoljenje, da dopolnite njegove besede in izpostavite bistvo.

3. Pozorni bodite na podrobnosti. Pristen jasnovidec vam bo lahko spontano posredoval (včasih čudne in nenavadne) informacije kot dokaz, da je resnično povezan z vami. Ne pričakujte natančne besedne kode ali skrivnostnega znamenja, znanega le vam in pokojniku. Včasih gre za nekaj povsem drugačnega. Med neko seanso sem začutil povezavo z bratom prisotnega moškega. Brat ja umrl, ko sta bila še mlada. Ponavljale so se mi podobe hišice na drevesu, plezanje in skakanje z drevesa. Moški mi je pritrdil, da ga je brat rad strašil z nenadnimi skoki z drevesa. Gre torej za povsem naključno stvar. Istočasno bodite odprti do izrečenih besed. Pogosto pride do »psihološke amnezije« in lahko spregledate očitno. Dopustite si možnost za kasnejši premislek, da boste lahko pobrskali po vašem spominu tudi po seansi.

4. Ste se naročili pri jasnovidcu ali mediju? Vsi mediji so jasnovidci, vsi jasnovidci pa niso mediji. Medij je nekdo, ki se lahko po svoji volji poveže z enim ali več pokojnikov, medtem ko jasnovidec obvlada intuitivno komunikacijo, povezano z informacijami o vašem življenju, vaših odnosih in vaši prihodnosti. Vnaprej se pozanimajte, ali gre za jasnovidca, medij ali oboje v eni osebi. Tako bodo vaša pričakovanja bolj realna. Na srečanje pojdite z odprto glavo. Medtem ko pričakujete stik z nekom, ki ste ga imeli radi, se lahko namesto želenega pokojnika oglasi na primer pokojni zapiti stric, ki vas je zlorabljal in poniževal. Tako pač deluje spiritualni svet. In če bo stik vzpostavil pijani stric, vam je njegovo sporočilo namenjeno, zato mu prisluhnite. Potrebovali ga boste za izboljšanje vaših družinskih odnosov in življenja nasploh.

5. Če se vam seansa ne zdi dobra, jo prekinite. Ugleden jasnovidec ne bo nikoli predvidel vaše smrti, napovedal tragedije, vam naštel zmagovite številke na loteriji ter vam odkril, da je nekdo uročil vas in vašo družino, zaradi česar boste potrebovali več seans. Spoštovanja vreden jasnovidec ne bo zviševal cene ob vsakem naslednjem obisku in vam za stranski zaslužek ne bo ponujal ničesar v nakup. Ne samo, da se obrnite in zapustite seanso, od takega jasnovidca tecite, kolikor vas nesejo noge. Tisti, ki skuša trgovati na tak način, ni iskren. Redko, morda štiri ali petkrat v desetih letih, se mi je zgodilo, da se nisem mogel povezati s stranko. V takih primerih sem ga vprašal, kako želi nadaljevati in mu ponudil tudi možnost, da prekineva seanso, ne da bi mi karkoli plačal. Goljufivi jasnovidec bo nadaljeval, saj ga zanima predvsem zaslužek.

Ti napotki so izhodiščna točka, šele potem lahko začnete razmišljati o obisku jasnovidca. Brez zadrege povprašajte po priporočilih, ali se o jasnovidcu pozanimajte na spletu. Beseda od ust do ust, ko zadovoljna stranka pove svojo izkušnjo, je vedno najboljše priporočilo. Delo dobrega jasnovidca najbolje govori samo zase.

Vir: Huffpost