5 znakov, da ste našli dušo dvojčico in da je vaše razmerje tudi spiritualno!

5 znakov, da ste našli dušo dvojčico in da je vaše razmerje tudi spiritualno! (foto: shutterstock) shutterstock
3. 2. 2021

Bili ste na nekaj zmenkih s človekom, ki vam je všeč. Skupaj se imata odlično. Veliko se smejeta, pogovarjata in zdi se, da imata veliko skupnega. Prisotna je tudi precejšnja seksualna privlačnost in počasi ste se že ujeli, da o tej osebi pogosto razmišljate v superlativih.

Pa vendar še nekaj manjka. Ni tistega x-faktorja. Ne veste točno, kaj manjka, veste le, da manjka tista 'iskra', ki ji nekateri rečejo tudi 'kemija'.

No, to, kar v razmerju v resnici manjka, pa je pristna spiritualna povezanost. Gre za tiste vrste kvaliteto, ki ji ni mar za površinsko naklonjenost in tuzemeljsko privlačnost. Spiritualna povezanost se zgodi, ko se druga z drugo srečata duši, ki sta povsem kompatibilni. In takrat se zgodi iskra - t.j. tanscedentalna in globoka povezanost na ravni duš.

A kako zagotovo veste, da je vaše sedanje razmerje tudi spiritualno razmerje?

duše

Tisti, ki so takšne dušne povezanosti že doživeli (in kot boste videli, ste jih zelo verjetno že doživeli tudi sami), vedo povedati naslednje:

1. Občutek, da 'ste prišli domov'!

Na spiritualno povezanost kaže občutenje globoke radosti, takojšnjega razumevanja in globok notranji mir.

V spiritualnem razmerju sta kompatibilni duši povezani prek srca. Čustvena vez je močna in zdi se, da to vez čutita globoko v svoji biti (ali srcu). Spiritualno razmerje je zgolj eno od globokih vezi, ki jih lahko izkusimo tako fizično kot mentalno, pa tudi na drugih ravneh našega bivanja. Obe tako povezani duši čutita, da sta globoko povezani, povezanost pa sta začutila praktično takoj.

Ko boste srečali svojega pravega dušnega prijatelja, boste globoko v sebi takoj začutili dušni mir. Takojšnje vzajemno razumevanje (včasih tudi brez veliko besed in dejanj) se bo zdelo normalno in naravno, prav na način 'točno tako mora biti'. Prav odsotnost vsakršne anksioznosti in občutka, da morate analizirati vsako izrečeno besedo, ker si ne želite biti narobe razumljeni, je jasen znak, da ste se našli iz oči v oči s pravim dušnim partnerjem.

Se vam vseeno zdi, da se morate za ta novi odnos strašno truditi? Ste začeli slabo opravljati svoje delo, vaše prijatelje pa je pričelo skrbeti za vas? Vas skrbi, če on ali ona čuti isto? No, potem ste si lahko gotovi, da ta ni pravi, pa naj si to še tako želite.

2. Čutite, da imate s to osebo že 'zgodovino'.

Verjetno ste se ob prvem srečanju na ta način že 'začutili' z nekaterimi posamezniki.

In kadar smo z nekom 'nekje in nekoč' že bili globoko povezani, ni izključeno, da bi takšna spiritualna razmerja ne bila hkrati tudi karmična razmerja. Še več. Prav takšna 'dušna prepoznavanja' pogosto tudi so karmične narave in pri karmičnih razmerjih stvari skoraj nikoli niso enoznačne.

Tudi zato se lahko zgodi, da do nekaterih ljudi, s katerimi vendarle smo spiritualno-karmično povezani, lahko sprva čutimo tudi instinktiven odpor in ne le magnetično privlačnost. Pa vendar vseeno drži, da sta oba tipa razmerij tudi spiritualna, saj je naše bistvo (duša) tisto, kar nas k temu posamezniku pritegne, morebitni odpor pa je zgolj znak, da se dušna povezanost izmika našemu zavestnemu nadzoru.

3. Duša dvojčica ni le ena sama.

Pa tudi razmerje z dušo dvojčico je zgolj eno od mogočih spiritualnih razmerij.

Naj vas ime 'duša dvojčica' nikar ne zavede. Kot duše, ki so živele in si z veliko dušami delile zares mnogo življenj, imamo pogosto več kot zgolj eno samo dušo dvojčico. A medtem, ko smo se z nekaterimi od teh duš skupaj inkarnirali v to življenje, smo z drugimi lahko povezani tudi zgolj v duhu in nam v naši tokratnih življenjski epizodi pomagajo od 'zunaj' kot spiritualni vodniki.

Tudi z dušo dvojčico (ali več njih) nas veže svojevrstna karmična povezanost, ki se razteza skozi tisoče skupnih inkarnacij. Ko se z njimi prvič srečamo, praktično takoj začutimo, da se z njimi poznamo v same temelje naše biti. Te vrste spiritualna razmerja so lahko zelo globoka, v nas pa lahko zbujajo tako pozitivna kot negativna čustva. Morda vas bo presenetila naslednja trditev, ki pa vendarle še kako drži: zgolj zato, ker je on ali ona vaša duša dvojčica, še ne pomeni, da bosta v razmerju z njim odslej tekla le med in mleko. Še več. Zgolj zato, ker smo z nekom globoko spiritualno povezani, še ne pomeni, da bomo zdaj avtomatično za vedno ostali skupaj, kar žal tudi pomeni, da bo zaradi močne spiritualne vezi razhod, ki je včasih nujen za vajino dušno rast, toliko bolj boleč.

4. Spiritualna razmerja prihajajo z lekcijami!

Prava spiritualna razmerja s seboj skoraj vedno prinašajo tudi pomenljive dušne lekcije, s katerimi se kot človeška bitja plemenitimo in razvijamo.

Tudi spiritualna razmerja se (karmično predprogramirano) včasih za nekaj časa ujamejo v običajne vzorce tuzemljskih razmerij preigravanja vlog zlorabe, ločitve, ljubezni, manipulacije in boja za premoč. Vse te situacije naj bi nas naučile pomembnih življenjskih lekcij. Tako naj bi se v primeru preigravanj vlog boja za premoč duša, ki prepogosto podleže dominantnosti drugih, naučila lastne suverenosti in terjala svojo moč nazaj. V teh primerih so bolj kot precenjena in plitka romantika pomembne lekcije, ki jih kot duše želimo enkrat za vselej razrešiti in opustiti. In kaj je lepšega, kot učiti se tako pomembnih lekcij z dušo, ki je eden od naših največjih dušnih prijateljev?

Na tem mestu moramo opozoriti tudi na nevarnost spiritualne ujetosti. Za časa svojih mnogih življenj se duše včasih ujamejo v razmerja, ki jih ne gre zamenjati za prava spiritualna razmerja. Ta tip razmerij boste prepoznali, če v njih ne morete dušno rasti ali se drugače razvijati. To so zgolj karmično pogojena razmerja, v katerih duše, ki pogosto niti niso iz iste dušne skupine, preigravajo vloge žrtev, mučiteljev in mučenikov, trpinčenja ali ljubezenskih odvisnosti. Bistvo teh razmerij so zgolj karmične izkušnje, s seboj pa večinoma ne nosijo tudi možnosti in priložnosti za razrešitev toksičnih vzorcev. Edina spiritualna lekcija v takšnih razmerjih je naslednja: duša se mora naučiti, kako iz takšnega razmerja odide!

5. Ne sprašujte, kje, vprašajte raje, kdaj pride!

Srečanje z dušami dvojčicami in dušnimi prijatelji, s katerimi smo se skupaj inkarnirali v to življenje, je eno tistih redkih razmerij, za katere lahko dejansko rečemo, da nam je usojeno.

O tem, kdaj in pod kakšnimi pogoji se bomo za časa tega življenja srečali, smo se namreč dogovorili že v dušnem svetu. Včasih jih srečamo že v svojem ranem otroštvu, včasih pa šele v zrelih letih svojih življenj. Včasih živijo za sosednji vogalom, neredko pa tudi na drugem koncu sveta. In nič ne pomaga, če jih iščemo tu in tam ter če obredemo vse nočne lokale po mestu ali prepotujemo zemljo po dolgem in počez. Ker jih ravno takrat ne bo tam, če nam srečanje v tistem trenutku še ni namenjeno. Šele ko bo čas pravi, nas bo življenje ne glede na prostor in čas samo pripeljalo skupaj.

Namesto, da bi si neprestano razbijali glavo s tem, kdaj boste srečali 'pravega' ali 'pravo', se zato raje sprostite in zaupajte življenju, da vam bo ob (za dušo) pravem času in na pravem kraju na pot postavil pravo osebo. Vaša duša (in višji jaz) to že dolgo dobro vesta!

Priporočamo