7 čudovitih poletnih branj, ki bodo pobožala vašo dušo!

7 čudovitih poletnih branj, ki bodo pobožala vašo dušo! (foto: shutterstock) shutterstock
11. 7. 2015

Knjigarne so te dni bogatejše za navdihujoča poletna branja, ki tako kot poletni ritem narave, katere del smo, spodbujajo k uravnovešanju energij, notranji rasti in celostni skrbi za zdravje.

Če bi torej radi nekoliko pobožali dušo in negovali svoj notranji dušni vrt, posezite po kakšni od novosti, ki so jih z mislijo na poletje pripravili pri založbi Primus. Gotovo se bo našla kakšna, ki vam bo dala ne le misliti, ampak vas tudi odprla za številne nove vidike življenja.

V kolikor vas zanimajo modrosti iz daoistične in ajurvedske tradicije, ki so usmerjene k doseganju in ohranitvi celostnega zdravja, boste veseli knjig:

  • Dao spolnosti: knjiga brezmejne modrosti (Stephen T. Chang)

daoSpolnost je del življenja. Podarja mu lepoto in užitek. Postati mora vir sreče, ki pomeni zdravljenje, veselje in dolgoživosti. Daosti so ustvarili popoln sistem metod in tehnik, poimenovan dao spolnosti. Njihov namen je bil samozdravljenje povzdigniti na najvišjo raven, da bi celotno telo napolnili z energijo in premagali čas.

Dr. Stephen T. Chang že več desetletij s svojimi raziskavami in predavanji poskuša razbliniti skrivnostnost, ki ovija daoistično spolno modrost. V knjigi Dao spolnosti jasno in natančno opisuje neverjetne metode za zdravljenje, popolno zadovoljitev, naravno in varno načrtovanje rojstev, preprečevanje spolnih bolezni idr.

Razkriva skrivno znanje in izjemne tehnike, kot so točka za milijon dolarjev, niz devetih sunkov, devet ravni ženskega orgazma, superiorni orgazem, vaje za zdravljenje in pomlajevanje, zdravilni položaji za moške in ženske, vaje za spolno moč in drugi ključi do višjih ravni spolnosti, ki bodo bralcu ali bralki koristili do konca življenja.

Spolnost je kakor dah življenja nujna za nadaljevanje človeškega rodu. Kot naravno sredstvo do blaženosti je nujna za mentalno dobro človeštva. V knjigi Dao spolnosti boste spoznali, da je nujna tudi za duhovni dvig človeštva.

  • Ajurveda za notranjo ubranost: prehrana, spolna energija in zdravljenje (Vinod Verma)

Knjiga temelji na osnovnih ajurvedskih načelih in obravnava tri pomembne vidike, ki oblikujejo bistveni del našega vsakdana: prehrano, spolno energijo ter zdravljenje.

Dr. Vinod Verma v njej navaja preproste smernice za izboljšanje življenjskega sloga in ohranjanje celostnega ravnovesja.

Spoznali boste moč ajurvedske prehrane, uporabo zelišč in začimb, okusne vegetarijanske recepte in nekaj zelo posebnih afrodiziakov. S predstavljenimi praksami in metodologijami se boste naučili uravnovešati spolno energijo, stopnjevati spolno zmogljivost in odpravljati nekatere pogoste spolne težave. Zadnji del knjige pa vas bo popeljal v raziskovanje vaših lastnih subtilnih energij in različnih ajurvedskih metod zdravljenja.

Pri založbi Primus opozarjajo tudi na tri atraktivne novosti, ki so posvečene ljubezni in partnerskim odnosom:

  • Učinek medenih tednov: znanost o ustvarjanju nebes na zemlji (Bruce H. Lipton)

medeni tedniSpoznajte, kako nam lahko kvantna fizika (dobre vibracije), biokemija (ljubezenski napoji) in psihologija (zavestni in nezavedni um) pomagajo pri ustvarjanju in ohranjanju zavestnih, ljubečih odnosov, ki lahko nazadnje ozdravijo tudi planet.

Spomnite se najlepšega ljubezenskega razmerja v svojem življenju – tistega, ki vam je povsem spodneslo tla pod nogami. Ljubila sta se dneve in noči, nista bila lačna, komaj kdaj vaju je zažejalo in imela sta neskončno energije: učinek medenih tednov, ki naj bi trajal večno.

Žal se medeni tedni pogosto izrodijo v vsakodnevno pričkanje, mogoče ločitev ali zgolj toleriranje. Dobra novica je, da ni nujno tako.

Bruce H. Lipton, avtor uspešnice Biologija prepričanj, v svoji najnovejši knjigi pojasni, kako lahko ustvarite učinek medenih tednov, pa tudi, kako ga uničite. Ko boste vedeli, kako ste ga ustvarili in kako ste ga izgubili, boste prenehali javkati nad slabo karmo v odnosih in podobno kot on oblikovali trajno srečen odnos, ki temelji na ljubezni, sodelovanju in sporazumevanju.

  • Rojeni za ljubezen: razglabljanja o ljubezni (Leo F. Buscaglia)

Knjiga Rojeni za ljubezen je zbirka misli, namenjena vsem, ki proučujejo ljubezen – moškim in ženskam, ki želijo iskati najboljše, kar nam ponuja življenje, in so odločeni, da ne bodo umrli, dokler ne bodo odkrili, razvili in sprostili svojih sposobnosti za ljubezen.

  • Resnična ljubezen: praksa za prebujanje srca (Thich Nhat Hanh)

ljubezenSte si sploh pripravljeni vzeti dovolj časa za ljubezen? Ji namenjate dovolj pozornosti?Vprašanji sta povsem smiselni, saj resnična ljubezen pomeni predvsem biti navzoč in zavedati se navzočnosti drugega. Le kdor živi dovolj pozorno, ve, kaj se dogaja okoli njega, in lahko namerno ustvarja svojo srečo.

Pozornost je energija, ki nam omogoči, da se zavedamo dogajanja v sedanjem trenutku. Pozornost je zmerja pozornost na nekaj. Če ste npr. jezni in se tega zavedate, pomeni, da ste pozorni. Jeza je ena vrsta energije, pozornost pa druga. Ta druga vrsta nastane zato, da bi poskrbela za prvo, tako kot mati poskrbi za svojega otroka.

Priznani mojster budizma zen bralcu pokaže pot, ki ga lahko pripelje do občutenja osrečujoče ljubezni v vsakdanjem življenju.

Spoznajte štiri ključne budistične dejavnike resnične ljubezni: Maitri je zmožnost ljubeče prijaznosti in dobrohotnosti, Karuna je zmožnost lajšanja trpljenja ljubljene osebe, Mudita je radost, brez katere ni ljubezni, Upekša pa je notranja umirjenost ali svoboda.

In potem je tu še branje, ki boža dušo, krepi notranjo moč in vero v življenje:

  • Angelsko sporočilo upanja (Lorna Byrne)

angelsko"Zadnje čase angela upanja videvam pogosteje kot prej. Očitno smo v obdobju, ko potrebujemo ogromno upanja."

Angel upanja je žarek svetlobe v življenjih vseh nas. Pomaga nam, da v nas vse življenje sveti luč upanja. Upanje predstavlja izjemno pomemben del življenja vsakega človeka. Zaradi upanja nemogoče postane mogoče.

Ta navdihujoča knjiga je sporočilo upanja, ki je bilo zaupano Lorni, da bi ga delila s prav vsakim od nas ter nam tako pomagala krepiti luč upanja v nas. Razkriva izjemno moč podpore angelskega sveta, ki nam je na voljo ves čas, naj gre za vsakodnevne izzive ali težavnejša obdobja, ko se spoprijemamo z osamljenostjo, depresijo, stresom, finančno stisko, srčno bolečino, smrtjo ljubljene osebe ipd. Ob prebiranju boste spoznali, da so angeli tu zato, da bi nam pomagali in da bi bilo naše življenje srečnejše in bolj izpolnjujoče.

  • roman Umetnost dirkanja v dežju (Garth Stein)

»Umetnost dirkanja v dežju ima vse: ljubezen, tragedijo, odrešitev, nevarnost in še – prav posebej – pasjega pripovedovalca Enza. Ta stara pasja duša nas lahko veliko nauči o tem, kaj pomeni biti človek. Knjiga me je navdušila.« - Sara Gruen, avtorica romana Voda za slone

Presunljiva, tudi izjemno zabavna in spodbudna zgodba o družini, ljubezni, zvestobi in upanju. Čudovito stkan in očarljiv pogled na čudesa in nesmisle človeškega življenja...kot jih lahko izpove samo pes.

Enzo ve, da se razlikuje od drugih psov. Že od nekdaj se počuti skoraj človeški. Ne zmore sicer oblikovati besed, razume jih pa. Zelo dobro jih razume. Izobražuje se z gledanjem televizije, opazovanjem ljudi in pozornim poslušanjem besed svojega gospodarja, obetavnega dirkača Dennyja Swifta. Z njegovo pomočjo spozna, da v življenju, tako kot v dirkanju, ne gre le za hitrost. S tehnikami, ki so potrebne na dirkališču, lahko človek uspešno zvozi tudi skozi vse življenjske preizkušnje.

Upamo, da boste zares uživali v branju ;)