8 življenjskih področij, ki jih lahko izboljšate z uporabo afirmacij po Louise L. Hay

5. 9. 2015
Deli
8 življenjskih področij, ki jih lahko izboljšate z uporabo afirmacij po Louise L. Hay (foto: shutterstock)
shutterstock

Da bi kdo med vami še ne slišal za moč afirmacij ali avtosugestij, prav resno dvomimo. Njih učinki so široko evidentirani in na milijone ljudi se je že prepričalo, da je s tem preprostim orodjem v sebi mogoče aktivirati še nedotaknjene rezerve zdravilne energije.

Da imajo afirmacije veliko moč, vedo povedati vsi, ki so to priljubljeno metodo že kdaj uporabljali. Z nekaj izvirnimi pomirjujočimi avtosugestijami je mogoče praktično takoj priklicati notranjo moč, za katero smo v trenutku stiske morda nehote pozabili, da jo sploh premoremo.

Afirmacija je pravzaprav vse, kar izrečete in mislite. Žal pa veliko tega, kar izrekamo in mislimo, ni pozitvno. Naši samogovori, ki se jih neredko sploh ne zavedamo, so polni samokritike, dvomov in strahu, večji del naših prepričanj, ki se preigravajo dnevno v našem umu, pa se napaja iz privzgojenih miselnih vzorcev, ki smo se jih naučili že kot otroci.

"Ljudje po vsem svetu se šele zdaj začenjajo učiti, da naše misli porajajo naše izkušnje. Vaši starši tega najverjetneje niso vedeli, zato vas tega niso niti mogli naučiti. Naučili so vas pač takšnega pogleda na življenje, kakršnega so sami povzeli od svojih staršev. Nikogar ni treba kriviti. Toda čas je, da se vsi skupaj zbudimo in začnemo zavestno krojiti svoje življenje tako, da nas bo to izpolnjevalo in nam ponujalo oporo. Vi to zmorete," piše Louise L. Hay v knjigi Zmorem!, ki je pred dnevi v prevodu izšla pri založbi Primus.

Sliši se čudovito, potem pa se že v naslednjem trenutku v vas oglasi kritik: "Saj sem pred časom poskusil, pa zadeva sploh ne deluje!" (kar je samo po sebi afirmacija). Afirmacije v resnici vedno delujejo, težava pri skeptikih je zgolj ta, da se ne zavedajo, kako močne so negativne afirmacije. Ko si tak dvomiljivec ponavlja npr. "Moja blaginja je vse večja.", potem pa takoj v naslednjem trenutku to negira z "To je pa res neumno, saj vem, da ne bo delovalo.", bo prevladala prav zadnja, negativna afirmacija, saj se ta sklada z njihovim dolgoletno privzgojenim pogledom na življenje.

"Včasih ljudje izrečejo afirmacije enkrat na dan, potem pa se ves preostali čas zgolj pritožujejo," je neposredna Louise L. Hay, ki nato pojasni: "Afirmacije so kot v prst posajena semena. Jalova prst - borna rast. Rodvitna prst - bogata letina. Večkrat ko boste izbirali misli, ob katerih se boste počutili prijetno, hitreje bo delovala afirmacija."

Čas je, da prenehate zapravljati čas z zagovarjanjem svojih omejitev in neprestano razmišljati o svojem domnevnem nesrečnem ljubezenskem življenju, težavah, bolezni in revščini. Raje se naučite preobraziti svoje negativne afirmacije v pozitivne. In naj bodo te vedno v sedanjiku (ne glede na trenutno resnično stanje). Z nekaj vaje in potrpežljivosti boste kmalu lahko priča pravim malim čudežem na več življenskih področjih.

Z afirmacijami po Louise L. Hay lahko ugodno vplivate na naslednja življenjska področja:

1. Zdravje

O svojem telesu pričnite razmišljati kot o služabniku, ki si prizadeva po svojih najboljših močeh, da bi vas ohranil zdrave, ne glede na to, kako ravnate z njim. Vaše telo se prav zares zna samo pozdraviti. Ker nikoli ne boste priklicali zdravja tako, da se boste le pritoževali, govorili ali razmišljali o svoji bolezni, je čas, da pričnete misliti in govoriti drugače. Če vas kateri del telesa boli al iga je napadla bolezen, poskrbite zanj kot za bolnega otroka. Povejte mu, kako zelo ga ljubite in naredite vse, kar je v vaši moči, da bi čim prej okreval. Zdravje namreč izvira iz ljubezni in hvaležnosti.

  • Primer: 'Moje telo vedno postori vse, kar je v njegovi moči, da bi bila zdrava kot dren.'

2. Odpuščanje

Dokler boste gojili zamerljive misli, se ne boste nikoli znebili zagrenjenosti. In če ste jezni in gojite zamero, boste le težko hkrati tudi srečni. Ni res? Ne glede na vaše prepričanje, da ste upravičeni do takšnih misli (ker so vam 'oni' to in to storili), boste lahko napredovali in se osvobodili spon preteklosti šele takrat, ko boste odpustili sebi in drugim. Odpuščanje seveda ne pomeni, da ste privolili v to, da vas drugi še naprej izkoriščajo, ranijo ali prizadanejo. Prav je, da se postavite zase in začrtate zdrave meje. Včasih je prav to tista nabolj ljubezniva stvar, ki jo lahko naredite - ne le zase, temveč tudi za druge.

  • Primer: 'Nisem odgovorna za druge. Vsakomur vladajo zakoni njegove lastne zavesti.'

3. Blaginja

Tuhtanje o pomanjkanju zgolj povečuje pomanjkanje in razmišljanje o revščini prinese le še več revščine. Čas je, da pričnete razmišljati še o hvaležnosti. Šele ta odpira vrata obilju. Želite pridobiti blaginjo? Potem morate začeti razmišljati o njej. Če bi spremenili svojo zavest, svoje razmišljanje in omogočili univerzumu, da s svojim obiljem obogati vaše izkušnje, bi imeli vse, kar menite, da bi vam lahko prinesla le loterija. Še več. Ta denar bi znali tudi obdržati, saj bi v vaši zavesti živela misel, da vam prav zares pripada.

  • Primer: 'Moji prihodki nenehno naraščajo.'

4. Ustvarjalnost

Verjamete o sebi, da ste en velik štor in da niste ustvarjalni? Težko bi se bolj motili. Ste del ustvarjalnega pretoka Vesoljne energije, tako kot vsi drugi. Vsak med nami ima svoje darove in sposobnosti. Razlika je zgolj v tem, da so številne med nami sicer dobronamerni odrasli prepričali, da ne znamo dobro plesati, peti, slikati, ustvarjati ...

In ne naredite napake z razmišljanjem o tem, da ste prestari za kar koli. Življenje Louise L. Hay se je začelo osmišljati šele, ko je bila sredi svojih štiridesetih, da bi pri petdesetih ustanovila svoje založbe, pri šestedesetih zasadila svoj prvi biovrt, se pri sedemdesetih vpisala v ustvarjalne delavnice za otroke in pri 75-ih uspešno končala ustvarjalno delavnico za odrasle ter pričela prodajati svoje lastne slike.

  • Primer: 'Moje zmožnosti so brezmejne.'

5. Ljubezen

Če govorite ali razmišljate o tem, da ste osamljeni, ne boste mogli v svoje življenje nikoli priklicati ljubezni. Prav vaš občutek osamljenosti in potrebnosti odvrača ljudi. In prav tako ne boste popravili že obstoječega odnosa tako, da boste venomer razmišljali o tem, kaj vse je narobe z njim. Nasprotno. Tako se bo njega težavnost le še povečevala.

Prvi odnos, ki ga morate izboljšati, je odnos do vas samih. Ko postanete zadovoljni s seboj, se izboljšajo tudi vsi drugi odnosi. Šele srečen človek močno privlači druge ljudi.

  • Primer: 'Obkroža me ljubezen. Vse je dobro.'

6. Uspeh na delovnem mestu

Sovražite svojo službo? Pomislite drugače: kaj pa, če ste tukaj zaradi stvari, v katere ste verjeli v preteklosti. Priklicali ste si to situacijo s svojim razmišljanjem. Zato kar takoj blagoslovite svojega nadrejenega, sodelavce, lokacijo, stavbo, dvigala ali stopnišča, inventar in vsako stranko. Tako boste že tukaj in zdaj pričeli ustvarjati čisto drugačne, ljubeče ozračje.

Morda pa verjamete, da je težko dobiti službo? To morda lahko drži za marsikoga, toda zakaj bi držalo tudi za vas? Potrebujete le eno službo in vaša zavest vam bo že pokazala pot. Ne zaupajte strahu. Verjemite raje v vsemogočnost Vesolja.

  • Primer: 'Priložnosti vznikajo vsepovsod. Na voljo imam množico izbir.'

7. Življenje brez stresa

Vaše misli ta hip odrejajo, kako se počutite v lastni koži. Če se razburjate za prazen nič in delate iz muhe slona, ne boste nikoli našli notranjega miru. Ko se boste nasledljič zavedli, v kakšenm stresu ste, se vprašajte, česa se bojite. Stres ni nič drugega kot strah. In ni se vam treba bati življenja ali lastnih čustev. Urite se in razmišljajte raje o stvareh, ob katerih se počutite dobro. Tako boste v svoje življenje povabili veselje in prav veselje prinese še več tistega, zaradi česar ste lahko veseli.

  • Primer: 'Mirna sem in čustveno povsem uravnovešena.'

8. Samozavest

Nikoli ne boste samozavestni, če boste o sebi razmišljali negativno. Samozavest pomeni le to, da se dobro počutite v svoji koži in kadar je tako, krepite zaupanje vase. Z zaupanjem vase pa se krepi vaša samozavest. Začnite že zdaj drugače razmišljati o sebi, in izbirajte nove besede, s katerimi si boste povedali, kako čudoviti ste in da si zaslužite vso blaginjo, ki vam jo lahko ponudi življenje.

  • Primer: 'Ljubim se natančno takšno, kakršna sem. Nič več ne čakam, da bom popolna, da bi se ljubila.'

Priporočamo v branje!

Louise L. Hay - Zmorem!

Zmorem!Za več branja na dano temo vam priporočamo, da si ob priliki v roke vzamete knjigo Louise L. Hay Zmorem! Knjiga je skupaj z motivacijskimi kartami pred dnevi v slovenskem prevodu izšla pri založbi Primus. Našli jo boste v vseh bolje založenih knjigarnah, lahko pa jo naročite tudi na telefonsko številko 07 496 55 05 ali e.mail: info@primus.si.

Louise L. Hay je predavateljica, učiteljica metafizike in avtorica številnih knjižnih uspešnic, med drugim Življenje je tvoje in Nikoli ni prepozno. Njena dela so prevedena v 29 jezikov v 35 državah vsega sveta. Od začetka svoje poklicne poti leta 1981 do danes je Louise pomagala že milijonom. Je tudi ustanoviteljica in predsednica založbe Hay House, ki s širjenjem knjig, avdio- in videoprograma prispeva k zdravljenju planeta.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan