Adrian P. Kezele z nadaljevanjem Vrnitve Boginje: Duša stare Evrope!

Adrian P. Kezele z nadaljevanjem Vrnitve Boginje: Duša stare Evrope! (foto: Chiara Press) Chiara Press
27. 10. 2019

»Čutim tvojo bolečino. Čutila sem jo tudi pred šest tisoč leti, ko si divjaško skušal zadovoljiti svojo strast, ne da bi dojel, da to delaš na napačen način. Takrat je bilo vse narobe. Pa vendar, nič se ni dalo spremeniti. Premočni ste bili. In zdaj, ko si ponovno tu, s tisoči tistih, ki so jih pobili tvoji ljudje, sočustvujem s tabo. Vedela sem, kaj te čaka, a tega nisem mogla spremeniti.«

Pri založbi Chiara je izšel nov duhoven, zgodovinski in ljubezenski roman Duša stare Evrope, ki jo je podpisal hrvaški avtor, astrolog in predavatelj Adrian P. Kezele. Roman je mogoče brati kot samostojno knjigo, bralci avtorjeve knjige Vrnitev Boginje pa jo bodo doživeli tudi kot njeno nadaljevanje. Skupaj s svojo predhodnico romana prinašata odgovore, ki jih naše duše iščejo že več kot 5000 let.

Duša stare EvropeTokratno duhovno potovanje bo bralce odpeljalo skozi slikovit Mediteran, Hrvaško, Madžarsko, Turčijo in Grčijo …

»Od vseh knjig, ki sem jih pisal do zdaj, sem to pisal najdlje, skoraj 13 mesecev. To pomeni, da sem največ časa preživel zatopljen v njene detajle, potovanja, povezana z njo, in izkušnje, ki so neizbežno prihajale v toku pisanja. To obenem pomeni, da sem velik del svoje energije odtegnil od vsakodnevnih dejavnosti, od ljudi, ki me obkrožajo, ter od obveznosti, ki sem jih takrat izbral, da jih opravljam,« se avtor spominja svojega ustvarjalnega zaleta in osebnih žrtev, ki jih je ta zahteval, v zahvalnem uvodu svoje nove knjige.

Avtor nas z berljivo in razburljivo zgodbo želi spomniti, kako do miru, sodelovanja, povezovanja, jasnosti in bistva svojega bitja. Knjiga v svojem zaključku napoveduje tudi nadaljevanje. »Vsakdo ga lahko ustvari sam, s svojim zavestnim življenjem v svetlobi duše Stare Evrope, ki prinaša zarjo novega sveta. Z ljubeznijo,« pa so še dodali založniki knjige.

  • »Naletel boš na ovire, a kar koli se bo zgodilo, si zapomni, da te varuje Boginja. Pazi nanjo, imej jo pri sebi. Vrniti jo moraš njej, od katere si jo dobil. Vrniti Boginjo … Ja, ta misel ga je vedno znova pognala na pot. Vsaj je in hodil, pa štopal in se vozil v smer daljne Turčije ter zavil s poti na vsako staro mesto, ki ga je začutil. Moral je vrniti Boginjo njej, od katere jo je dobil. Zarji. In tako mu je blizu Sofije uspelo ustaviti veliki belgijski vlačilec. Vozniku se je zahvalil in kot vedno zamomljal nesmisle o svoji poti v Istanbul, nato pa mu poskušal pojasniti, da gre pred tem v Karanovo in da naj ga, če bo zaspal, zbudi pri Plovdivu, da bo lahko izstopil. Nato je obmolknil, morda malo jokal, in na koncu zaspal.«

Adrian Predrag Kezele je do danes izdal že več kot štirideset knjig in še naprej ustvarja nove. Za njegova dela je značilno, da bralcem na praktičen predaja znanje, ki si ga je nabral tekom desetletij lastnih duhovnih raziskovanj. Avtor je tudi sicer dobro poznan slovenskim iskalcem duhovnih resnic, saj se kot predavatelj večkrat letno mudi v Sloveniji, njegova predavanja in delavnice pa so vedno dobro obiskane.

Ne spreglejte!

Naslednji obisk Adriana P. Kezeleja v Sloveniji gre pričakovati že v naslednjih nekaj tednih:

Preberite (in oglejte v videih) si več o avtorjevih predavanjih: tukaj!

Knjigo Duša stara Evropa pa si lahko skupaj s številnimi drugimi v slovenščino že prevedenimi deli Adriana P. Kezeleja ogledate: tukaj!

Priporočamo