Alenka Kozolc: Njen horoskop kaže, da ni razvajena!

7. 5. 2016
Deli
Alenka Kozolc: Njen horoskop kaže, da ni razvajena!

Z Venero v 10. hiši je gledališka in televizijska igralka Alenka Kozolc družabna in prijetna, zato je pri svojem poklicnem uveljavljanju priljubljena.

Njeno Sonce je bilo ob rojstvu v Biku v 9. hiši.

Spada med najbolj trmaste ljudi v vsem zodiaku in nikoli ne popušča, saj je prepričana, da ima vedno prav. Naučiti se mora sprejeti, da morda drugi mislijo drugače, pa s tem ni nič narobe. Njen temperament je sicer umirjen in počasen, a hitro lahko eksplodira kot vulkan, sploh če se ji kdo zameri. Je zelo zvesta, zanesljiva in najboljši prijatelj, sploh ko je treba komu priskočiti na pomoč in ga spodbujati. Ne bi smela zamujati novih priložnosti, sprejeti bi jih morala z odprtimi rokami. Obožuje udobno življenje, zato potrebuje določeno materialno varnost. Je vztrajna, ambiciozna, zanesljiva, praktična, odločna oseba z dobrim smislom za humor, včasih je središče zabave. Potrebuje veliko časa, da se prilagodi novim idejam in skoraj nikoli ne spremeni mnenja, ko je o nečem prepričana. Vodi jo neustavljiva želja po širjenju meja in njenih zmožnosti. Je večni optimist, ki se z največjim navdušenjem podaja v nove pustolovščine. Privlačijo jo potovanja, študij, daljni kraji, filozofija in vse drugo, kar ji pomaga pridobiti nova spoznanja. Išče pot, resnico in pravico. Ima naraven dar za pravo, filozofijo in religijo.

Nemirna in nestrpna

Mars je bil ob njenem rojstvu v ozvezdju Dvojčkov v 10. hiši. Ker poseduje veliko energije, je nemirna in potrebuje vedno nova zanimanja. Če se dolgočasi, postane utrujena, če jo kaj zanima, pa je njeno vnemo zelo težko zajeziti. Je izreden govornik, se rada prepira ter je strastna in prepričljiva v debatah. V ljubezni in spolnosti ni nikoli dolgočasna, saj je igriva in rad preizkuša erotične novosti. Mars v Dvojčku prestavlja potrebo po čim bolj različnih 'ventilih' za sproščanje telesnih moči. Energijo razsipava na vse konce, najbolje pa uspeva pri delih, ki zahtevajo ročne spretnosti, telesno okretnost in tudi dar govora. Je zelo prepričljiva, zato uspeva kot govornik ali prodajalec. Čuti veliko potrebo po svobodi gibanja. Slabe strani tega položaja so pomanjkanje vztrajnosti, velik notranji nemir, prenagljenost ter hitra naveličanost z deli, ki ne spodbujajo miselnih procesov. Ima prenapeto energijo, ki jo je težko fokusirati. Ženske s to postavitvijo navadno padajo na umetnike ali moške, ki se ne morejo vezati.

Odgovorna in stabilna

Luna je bila ob njenem rojstvu v ozvezdju Kozoroga, in sicer v 5. hiši. Je zelo stabilna, previdna, resna in odgovorna. Zaradi vsega tega in tudi velike ambicije ima odlične pogoje za kariero, njena težava pa je v tem, da daje karieri pogosto prednost pred osebnim življenjem. Veliko daje, veliko pa tudi zahteva, pri čemer nikoli ni polovičarka. Drugi jo imajo za nepristopno in celo hladno, vendar v resnici ni. Gre le za to, da so njena čustva spravljena bolj globoko in jih ni pripravljena privleči na dan. Glede zdravja je lahko večkrat bolehna, pazi naj na kosti, sklepe in revmo. V življenju se pogosto znajde v težavah zaradi svoje zahtevnosti, bolje bi bilo, če bi znala spregledati kakšno napako drugih. Razmišlja logično in ima izrazit smisel za humor. Hitro opaža in se tako tudi odloča, je radovedna in odprta za vse novo. Poleg tega je pogumna, originalna, borbena in predvsem zelo iskrena. Zaradi zvestobe svojim idealom je pogosto pripravljena žrtvovati osebne interese za višje cilje, zlasti pa za skupno korist.

Ambiciozna in samosvoja

Jupiter je bil ob njenem rojstvu v Škorpijonu, in sicer v 3. hiši, kar nakazuje, da je zelo ambiciozna. Opisujejo jo resnost, zanesljivost in odgovornost. Težko se sprosti in zaupa, saj meni, da zna sama najbolje poskrbeti zase. Ne mara vpletanja in vmešavanja v svoje sisteme delovanja, čeprav ji v življenju ne bi škodilo več spontanosti. Na splošno se preveč obremenjuje, zato mora razvijati intuicijo, čustvenost in mehkobo. Vsekakor je oseba, ki si velikokrat sama otežuje stvari, ker težko prenese poraz. Odlikuje jo izjemna fizična zmogljivost, ne brani se in ne boji se velikih naporov. Ni razvajena in nikoli prav zares otročja, prej zelo resna. Težko se sprosti, zato naj razvija umirjenost in notranji mir. Je zelo samosvoja in z njo je včasih težko, ker od drugih pričakuje, da bodo sledili njenemu mnenju, ki je, razumljivo, najboljše. Težko karkoli prepusti naključju. Vedno hoče imeti vse niti v rokah. Težko se podreja in jasno je, da hoče imeti vse pod nadzorom. Največkrat ji to tudi uspeva.