Astro: Kako planetarni vladarji vplivajo na vreme?

Astro: Kako planetarni vladarji vplivajo na vreme? (foto: Lea) Lea
9. 5. 2021

Kaj vse vpliva na to, kakšno leto nas čaka glede vremena, ko vlada določen planet?

Kako planetarni vladarji vplivajo na vreme dejansko ni dovolj raziskano, vendar so stara ljudstva znala predvidevati in napovedati vreme tudi v povezavi z letnimi vladarji. Torej lahko sedaj pričakujemo vreme, kot ga narekuje planet Saturn.

Vreme v znamenju Saturna

Vreme je v Saturnovem letu bolj hladno in vlažno. Največ deževja lahko pričakujemo v avgustu in septembru. Pomlad je običajno bolj suha in do sredine meseca maja bolj hladna. Čeprav se aprila nekoliko bolj ogreje, prihajajo maja zelo mrzla jutra. Proti koncu pomladi se vreme otopli, spremlja pa ga tudi dež. Trava požene bolj pozno, prav tako se kasneje razcveti narava. Polete je bolj hladno, pogoste so nevihte in neurja. Tudi jesen je bolj hladna in predvsem vlažna. Kmalu se pojavi zmrzal, ki pa ji sledi deževje. V drugi polovici oktobra nastopi hud mraz, ki pa mu novembra sledi otoplitev. Decembra začne snežiti, kar lahko traja do aprila.

Vreme v znamenju Jupitra

Jupitrovo leto je običajno toplo in srednje vlažno. Pomlad se zaradi predhodnika Saturna prične kasneje, čeprav Jupiter spodbuja rodovitnost.  Sadeži običajno rodijo kasneje kot druga obdobja. Pomlad je do meseca maja hladna in vlažna, nato prihaja obdobje zmerno toplega vremena. Poletje je hladno in vlažno, z izjemo obdobja sredi poletja, ko nastopi večja vročina, lahko tudi suša. Jesen je vlažna, z močnimi deževji.  V decembru nastopi hud mraz, nato sledi toplejša, vendar vlažna zima, z malo snega a veliko vetra.

Vreme v znamenju Marsa

Marsovo leto je običajno bolj suho. Pomlad je suha in hladna, do junija se lahko pojavlja slana, prisoten je oster veter. Marsovo poletje je zagotovo najbolj vroče, pogosta so tudi daljša sušna obdobja. Vroče ni samo podnevi, bolj tople so tudi noči, prav tako so zelo soparne. Jesen je bolj suha kot vlažna. Oktobra rado zmrzuje, novembra pa prihaja nova otoplitev. Zima je precej mrzla in nestanovitna. Vse do spomladi se prepletajo mraz, dež in sneg.

Vreme v znamenju Sonca

Sončno leto je suho in srednje toplo. Pomlad je zmerno topla in deževna do meseca aprila. Maj je sončen in topel mesec, z malo dežja. Konec maja so pogoste zmrzali s slano. Poletni dnevi so vroči, noči pa hladne. Najbolj nestanoviten je mesec avgust. Poletni dnevi se pogosto zaključijo z viharji in neurji. Jesen je prijetno suha in dokaj topla. Zima je suha in ne pretirano hladna. Prične se z zoprnim vremenom, februar pa je najlepši mesec z velikim številom sončnih dni.

Vreme v znamenju Venere

Venerino leto je bolj vlažno, precej toplo in soparno. Ker je v Sončnem letu zima dolga, se pomladi prične kasneje topliti. Pomladni dnevi so zmerno vlažni in zelo ugodni za rast. Pozna zmrzal običajno ni prisotna. Poletje je zelo soparno in toplo. Jesen je topla in prijetna, vendar bolj kratka, saj hitro nastopi mraz, lahko tudi sneg. Možni so tudi razni nalivi.

Vreme v znamenju Merkurja

Merkurjevo leto je srednje toplo, srednje vlažno in manj rodovitno. Proti koncu marca se otopli, travniki začno zeleneti. April je hladen in pust, maj pa lahko preseneti s toplimi dnevi. Poletje je deževno, s pogostimi mi nevihtami in ne preveč vroče. Jesen je prijetna, topla, v drugi polovici jeseni prihaja zmrzal. V drugi polovici oktobra nastopi toplo vreme. Nato sledi zima, ki je strupena, hladna in vetrovna, ter zelo dolga.

Vreme v znamenju Lune

Lunino leto je bolj vlažno in hladno. Pomlad je vlažna in deloma topla, z občasno zmrzaljo. Marec je mrzel, v aprilu prihaja veliko dežja. V maju prihajajo zelo topli dnevi, možna so tudi obdobja dežja, ki pa niso vetrovna. Poletje je toplo vendar pozno in kratko. V oktobru začne pritiskati mraz, novembra se ponovno otopli. Prava zima pa pokaže zobe v januarju in februarju.

Pripravil: Horoskop.si