Astro mesečnik: Avgust bo mineval v znamenju nagajanja ega!

Astro mesečnik: Avgust bo mineval v znamenju nagajanja ega! (foto: Profimedia) Profimedia
1. 8. 2019

Ko sem lahko leto govorila, da so trenutne situacije šele pričetek izzivov, povezanih z egom, pohlepom, razvrednotenjem človeškega življenja in spoštovanja do Življenja na sploh, se je zdelo, da je težko slabše …

Ozrite se nazaj v leto 2015. Kakšna oseba ste bili? Določene lekcije, ki jih povezujemo z egom, so se že takrat pričele. Danes smo v delu cikla, ki se bo zaključil leta 2023. Leto 2019 je karmično. Na plano prinaša temnejše plati človeške narave, kot je nestrpnost do drugačnih, pohlep, škodoželjnost, rasizem in podobno. Vse to so temne plati števila 8, ki pa avgusta dodaja svoj delež celotnemu letu.

KaJ to pomeni za posameznika?

Ego imamo vsi in prav je tako. Sam po sebi ni nikakor slab. Tudi mi, kot človek, sami po sebi nismo slabi, naša dejanja pa imajo lahko negativen učinek. Spomnimo se, da je Hitler trdno verjel, da je svoji duhovni poti ter, da je človeštvo potrebno očistiti.

Vsakdo izmed nas meni, da ima prav. Zato pa je v prvi vrsti potreben pogovor in izmenjava nasprotujočih si mnenj, da si lahko razširimo obzorja, morda dobimo potrditev ali pa opazimo, da se spreminjamo.

Konkretni nasveti

Raziskujte drugačnost! Berite drugih kulturah in običajih. Sprašujte za mnenje ljudi, ki so vam različni. Opazujte svoje odzive: se pojavi odpor, ko pomislite na osebo druge narodnosti, veroizpovedi, spolne usmerjenosti, …?

Situacije, v katerih boste vi ali pa soudeleženec ravno obratno razumljeni, bodo del avgusta. Namen? Vadimo se v strpnosti, sprejemanju drugačnosti in povezovanju.

Postavite se zase in za tiste, ki se ne morejo braniti

Naj gre za žrtve nasilja, mlajše ali starejše ljudi, morda zavržene živali, naravo ali pa preprosto za soseda, ki težko nosi vrečke iz trgovine, bodite aktivni! Tokrat so važna dejanja in ne le besede. Ko delimo članek na socialnih omrežjih, smo naredili simbolično gesto ozaveščanja. Storimo sedaj še naslednji korak in storimo več. Vedno lahko storimo nekaj več in smo bolj produktivni.

Spreminja se komunikacija do sebe

Mnogokrat slišimo obljube, ''zdaj bom postavil/a sebe na prvo mesto, zdaj je pa čas za mene,'' in čez čas ugotovimo, da te osebe (tudi kadar smo mi ta oseba) pravzaprav ta odločitev ni osrečila. Veste, smo si enakovredni zato se postavite na enakovredno mesto.

Kadar imamo občutek, da moramo pomagati drugim n sebe zanikati, nam afirmacija: ''Tako za druge kot za mene'' lahko pomaga pri sprejemanju dobrega tudi za sebe, ne zgolj za druge. Kadar pa imamo občutek, da smo preveč usmerjeni le vase, pa ta afirmacija pomaga uravnovesiti energijo.

Prikličite si v misli število 8. Zdaj jo položite, da nastane znak za neskončnost. V mislih sebe postavite v en krogec in drugo osebe, ali več oseb, v drugega. Vlecite energijo okoli sebe (tako za mene) in okoli njih (tako za druge). Rišite osmico okoli sebe in drugih oseb in opazili boste kako se energija znotraj te zanke neskončnosti umirja. V mojem mesečnem posnetku za avgust na Youtubu pa si lahko ogledate meditacijo rezanja vezi in razmejevanja energije s toksičnimi osebami ter preteklostjo. Ta mesec nosi izvrstno priložnost uravnovešanja naše in tuje energije, preteklosti in sedanjosti, svetlobe in strahu, zato je ne zamudite. Presezite svoje izzive, saj tujih itak ne morete.

Avgusta bodo na površje splavali naši dvomi in občutek manjvrednosti, zato lahko pričakujemo večji pritisk s strani čustvenih vampirjev. Osebe, ki vedno znova potrebujejo našo potrditev, bodo užaljene, če je ne bodo dobile. Bodimo iskreni do sebe in se opazujmo ali nemara tudi sami tako ravnamo.

Vsak dan je nova priložnost za nekaj fantastičnega. Avgust bo intenziven, a obenem prinaša val energije in zagona. Bodite pazljivi komu ali čemu namenjate svojo pozornost.

Prvega avgusta bodo Sonce, Luna Venera, Mars v znamenju leva, ki nosi kar ''brco v zadnjo plat'', pa še Merkur bo izven retrogradnega obdobja. Pazite na svoje misli. Naj bodo pozitivne, vizionarske. Naj vas energija avgusta popelje v poljane dobrega za vas in človeštvo!

Mesečnik je z Ljubeznijo za vas napisala LiLi SoRuM