Astro profil Ajde Smrekar: Rada uveljavlja svojo voljo in vztraja, ko drugi obupajo

27. 3. 2021
Deli
Astro profil Ajde Smrekar: Rada uveljavlja svojo voljo in vztraja, ko drugi obupajo (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Ajdo v življenju vodi močna vera, ki ji daje smisel življenja.

Lahko si vizualizira želje in si močno prizadeva, da bodo sanje uresničene, saj se velikokrat počuti, kot da ima poseben namen v življenju ali duhovno povabilo.

S Soncem v znamenju ovna je njena osebnost izrazito stabilna, rada uveljavlja svojo voljo in običajno vztraja tudi takrat, ko skoraj vsi obupajo. Ona je tista, ki vedno pove resnico, tudi če je kruta in boleča. Njena neposrednost in iskrenost ne poznata meja, kar šibki ljudje težko prenesejo.

Zadeve vidi v realni luči in svetuje na konkreten neposreden način, če se ljudje ne morejo spremeniti Ajde to ne zanima, to je njihova težava. Nikoli ne reče ne, ko so na sporedu nove izkušnje. Zanjo je življenje ali črno ali belo, vmesne poti ni. Ne razume fraze premisli, preden storiš, sploh pa nje ta fraza ne zanima, saj deluje vedno po svojem notranjem občutku, v katerega močno zaupa. Nima časa za pretirano razmišljanje, saj se njeno življenje premika tako zelo hitro, in želi, da čim prej doživi vse, kar se ponuja.

Luno ima Ajda v biku, zato zna vedno poskrbeti zase in zadovoljiti svoje sladke potrebe. Prepričana je vase, v svoje ideale in ima zelo močno voljo. V svojem delovanju zna biti zelo previdna, hkrati pa jo uporniška narava vodi k temu, da se drži svojih ciljev in principov. Ceni vse lepe stvari v življenju, še posebej gurmanske užitke, naravo, za katero se je sposobna tudi boriti, na področju zaščite okolja. Svojo umetnost odlično izraža v kuhinji s svojimi sposobnostmi ustvarja hrano za oči. Ko je utrujena ali napeta ji odgovarja mirna in meditativna glasba, v kateri najde svoje bistvo.

S konjunkcijo med Luno in Marsom svoje srce nosi na dlani in zelo rada deli svoje občutke. Težko spusti močna čustva na plano, kar jo lahko privede do čustvene izčrpanosti. Pristop je iskren, pošten in obarvan s številnimi ambicijami. Neizmerno trde volje in polna energije se znajde na zavidljivem položaju v očeh počasnih in ležernih ljudi.

Kvadrat med Luno in Jupitrom nakazuje, da dobro ve, kako stopiti pri vožnji na gas, vendar ima lahko težave pri iskanju zavore. Ima veliko prijateljev, vendar pa se preveč posveča svojemu partnerju ali še posebej eni osebi. S svojo ravnodušnostjo in povečano stopnjo tveganja se ne znajde prav dobro v profesionalnem uspehu.

Prodorna narava, ki jo Ajdi podarja Merkur v znamenju ovna ji omogoča, da je povsod prva. Preveč vztraja pri svojih prepričanjih in se težko prilagaja. Zna zelo dobro razpravljati, se prerekati, voditi vroče diskusije in zajeti bistvo, ko ji postavijo vprašanje. Odlikujeta jo izjemna iznajdljivost in velika sposobnost odreagirati v trenutku. Pozna le plus ali minus, vmesne poti zanjo ni. Ne prenese, da se ji govori, kaj bi bilo dobro zanjo.

S konjunkcijo med Merkurjem in Venero je ljubeča, optimistična, kultivirana in poštena oseba dobrega renomeja. Diplomacija je močna točka in pogosto jo pokličejo, da razreši težave med prijatelji. Pri komunikaciji ji priskoči na pomoč melodični, poetični in sproščujoči glas. Vedno najde svetlo plat življenja in je pripravljena na razne dogovore.

Pozicija trikotnika med Merkurjem in Uranom združuje inteligenco in originalnost, odlično se znajde na področju literature. Ajda je pravi ekscentrični genij in njen um je čudovit. S pomočjo intenzivne intuicije in psihične sposobnosti zna ideje popeljati v realnost. Pogosto lahko hitrost duševne dejavnosti vodi do prehitrih skokov v zaključke. Pomanjkanje metodološke analize lahko privede do napačnih predpostavk, spremenljivih pogledov ali dolgčasa. V prijateljskih odnosih jo spremlja spontan pristop, vedno zna izkoristiti vse priložnosti, katere se pojavljajo pred njo.

V ljubezni je Ajda z Venero v ovnu zelo svobodna in spontana. Je zahtevna partnerka, obenem pa igriva in temperamentna. Redko je nezadovoljna, saj zna odlično poskrbeti zase in se vedno postaviti na noge. Ljubezen je za Ajdo neobrzdana strast, kateri vas čas sledi. Velikokrat se znajde v situaciji, ko je opita od ljubezni in strasti, takrat mora biti previdna, da ni preveč razsipna in razuzdana.

S pozicijo Marsa v znamenju bika jo nenadne spremembe prestrašijo, prav tako tudi bolezen in bolečine. Denar in premoženje sta zanjo pomembna za občutek varnosti, ki ji ga prinašata. Včasih je brez razloga prisotna nagla jeza, samovoljnost in zahrbtnost. Vztrajnost pri doseganju uspeha in uresničevanje načrtov, gredo preko vseh omejitev. Je zanesljiva, dosledna, rada ima redno rutino, z določenimi urami in jasno opredeljenimi odgovornostmi in nalogami.

Kvadrat med Marsom in Jupitrom ji podarja obilo energije, navdušenja in poguma. Sprejeti izziv je ena od Ajdinih močnih točk. Njena tekmovalnost in impulzivnost jo sicer vodita k zmagi, vendar lahko povzročita tudi številne težave. Neposredna in včasih groba narava lahko povzroči zaplete v odnosih.

Ajdina zelo močna magnetna privlačnost lahko privlači ljudi na fizični, spolni in duševni ravni. Predvsem pa je močna duhovna energija tista, ki lahko privabi, ali prestraši druge. Ustvarjalna genialnost, ki jo prinaša Jupiter v vodnarju jo vodi v dober diplomatski pristop, s pridihom socialne note teži k družabnemu življenju, pri tem pa zna ohraniti svoje mnenje. Humanitarno naravnana verjame v univerzalnost za blaginjo človeka. Dobro sodeluje z drugimi, zaradi svojega naprednega uma, odločne presoje, prefinjenega razumevanja in prijaznosti.

Pripravil: Horoskop.si