Astro profil znanih: Alenka Tetičkovič - hitro se uči, obožuje dobro družbo in potovanja

Astro profil znanih: Alenka Tetičkovič - hitro se uči, obožuje dobro družbo in potovanja (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
23. 5. 2021

Alenka ima Sonce v znamenju dvojčkov, zato je njeno izražanje lahkotno, hitro se uči, vendar se pri podrobnostih nikoli ne ustavlja.

Obožuje dobro družbo in potovanja, zelo dobro je sprejeta kjerkoli se pojavi, saj je razigrana in ljubezniva. Življenje je zanjo zabava in igra, ali celo oboje hkrati. Ko si nekaj zaželi, jo nič ne ustavi, vendar večkrat pozabi na kakšno podrobnost, saj je vsestranska in zabavna.

Racionalno in logično pristopa k težavam. Na delovnem mestu ima veliko prednost, saj je lahko nedvoumno in jasno osredotočena na težave, oziroma na več zadev hkrati. Čeprav ima večkrat težave z zbranostjo in površnostjo, se vedno nekako znajde na svoj najboljši način. Otroška energija jo bo vedno spremljala, zato izgleda mladostno in mlajše. Ko so vsi ostali preveč sramežljivi, da bi poudarili dejstva ali naredili korak, je ona tista, ki običajno prebije led. Hitro se lahko znajde v konfliktu, ki ga zna še hitreje pozabiti.

Konjunkcija med Soncem in Merkurjem nakazuje, da Alenka s svojim inteligentnim pristopom točno ve, kaj si želi. Je dober organizator, rada se giblje in potuje, prav tako obožuje literaturo. Najraje dela sama v tišini, ima močan smisel za detajle, resnost in metodičnost. S svojo pazljivostjo in previdnostjo lahko vzdrži vedno do konca, tudi v delikatnih in težkih nalogah, ki jih zna izpeljati do cilja. Strmi po svežem vetru, spremembah in novih reformah. Ima močno osebnost in mnogo prijateljev.

Luno ima Alenka v biku. Odlikuje jo želja po užitkih, vedno zna poskrbeti zase in zadovoljiti svoje sladke potrebe. V svojem delovanju zna biti zelo previdna, hkrati pa jo uporniška narava vodi k temu, da se drži svojih ciljev in principov. Ceni vse lepe stvari v življenju, še posebej gurmanske užitke in naravo. Zelo rada ustvarja. Svojo umetnost odlično izraža v kuhinji s svojimi sposobnostmi ustvarja hrano za oči. Ko je utrujena ali napeta ji odgovarja mirna in meditativna glasba, v kateri najde svoje bistvo.

Sekstil med Luno in Venero nakazuje, da je Alenka prikupna, ljubezniva, nežna in prilagodljiva. Privlači jo umetnost in kulturna druženja ter umirjene, prijetne zabave. Z otroki je močno povezana in hrepeni po domačem urejenem ognjišču, ter ugodnem ozračju. Označujejo jo sreča, priljubljenost in velikodušnost.

Z Merkurjem v dvojčkih je radovedna in prilagodljiva, vendar samo takrat, ko ji to odgovarja. Hitro se navduši, a prav tako hitro izgubi zanimanje, zato pušča stvari nedokončane. Odlikuje jo izjemno hiter, malce zmeden in buden um, s katerim se z veseljem podaja v vedno nove dogodivščine. Vedno se odlično znajde v besednih dvobojih, na kožo ji je pisana odprta komunikacija.

Konjunkcija med Merkurjem in Venero nakazuje da je Alenka ljubeča, optimistična, kultivirana in poštena oseba dobrega renomeja. Diplomacija je močna točka in pogosto jo pokličejo, da razreši težave med prijatelji. Pri komunikaciji ji priskoči na pomoč melodični, poetični in sproščujoči glas. Vedno najde svetlo plat življenja in je pripravljena na razne dogovore. Zelo rada razpravlja in piše, kar počne s čarobnim umetniškim talentom.

Trigon med Merkurjem in Uranom nakazuje da Alenka združujete inteligenco in originalnost, odlično se znajde na področju literature. S pomočjo intenzivne intuicije in psihične sposobnosti zna ideje popeljati v realnost. Pogosto lahko hitrost duševne dejavnosti vodi do prehitrih skokov v zaključke. Pomanjkanje metodološke analize lahko privede do napačnih predpostavk, spremenljivih pogledov ali dolgčasa. V prijateljskih odnosih jo spremlja spontan pristop, vedno zna izkoristiti vse priložnosti, katere se pojavljajo pred njo.

Opozicija med Venero in Jupitrom nakazuje da je Alenka srečna in ljubeča osebnost dobrega videza. Priljubljenost in socialni uspeh se rokujeta, zato ne bi smela imeti nobenih težav pri pridobivanju prijateljev ali pri iskanju partnerja. Toda težave se lahko pojavijo na globlji ravni, ko gre za dinamiko razmerja in iskanje uspeha v življenju.  Življenjski cilji in ukrepi se osredotočajo na družino ter ljubljene in so zelo osebni.

Jupiter ima Alenka v kozorogu, kar nakazuje, da jo organizacijske sposobnosti vodijo v velike profesionalne ambicije, saj je zelo korektna in dobro ve, kako se stvarem streže, z zbranostjo in vestnostjo. Označujejo jo iskrenost, zvestoba in iznajdljivost. Njeni poskusi rasti, širitve obzorij, srečanja z novimi možnostmi in napredovanja, so izpolnjeni z disciplino, previdnostjo, sistematičnostjo in praktičnostjo.

Pripravil: Horoskop.si