Astro profil znanih: Blaž Kričej Režek: V ljubezni so njegova čustva močna in globoka

Astro profil znanih: Blaž Kričej Režek: V ljubezni so njegova čustva močna in globoka (foto: POP TV) POP TV
17. 12. 2022

Blaž ima Sonce v vodnarju, zato deluje neodvisno, obdan z naprednimi idejami. Ponazarja prispodobo prijateljstva, napredka, novosti in ekstravagantnosti.

Družaben in svoboden, neobičajen in idealističen poudarja enakost in drugačnost. Pogosto preseneča, še posebej z novimi pravili, ki so popolnoma drugačna od ustaljenih vzorcev. Blažev največji adut je širina vizije, poleg tega pa odprti duh, ki ne pozna predsodkov. Avtoriteta ga ne gane, ampak nanjo gleda z zanimanjem in popolnoma osredotočeno.

Čustva so globoka in zajemajo veliko stvari, njegov odnos do človeštva je human in prijazen. Skuša delovati kot bojevita oseba, nekdo, ki bo svetu pokazal resnico. Na poslovnem področju potrebuje svobodo, delo si mora izbrati sam, prav tako delovni ritem in vse ostalo. Prav zaradi tega se pogosto odloča za samostojno dejavnost, ki je združljiva z svobodnim značajem. Deluje ustvarjalno, izvirno, individualno in domiselno.

Zaradi konjunkcije med Soncem in Merkurjem s svojim inteligentnim pristopom točno ve, kaj si želi. Je dober organizator, ki se rad giblje in potuje, prav tako obožuje literaturo. Z originalnostjo in težnjo po neodvisnosti je zelo občutljiv na vsako dnevno rutino. Strmi po svežem vetru, spremembah in novih reformah. Ima močno osebnost in mnogo prijateljev. Svoje kvalitete zna izkoristiti na profesionalni ravni.

Luna se v Blaževi natalni karti nahaja v ovnu, zato ga spremljajo pogum, entuziazem ter neodvisnost. Vedno verjame in zaupa vase, s svojimi dinamičnim pristopom bo vedno ambiciozno zakorakal proti cilju. Njegovi prebliski so kratki in hitri, saj ne želi zapletati stvari. Njegovo življenje se giba izven meja običajnega, z mnogimi spremembami in znanjem, pridobljenim na podlagi življenjskih izkušenj. Spodbujanje primarnih instinktov ima ogromen vpliv na njegovo življenje.

Merkur ima Blaž v kozorogu, zato so vse poti začrtane do podrobnosti, pri poslovnih ciljih mu težko spodleti. Na področju dela in financ je premišljen, natančen in hkrati usmerjen k novim, boljšim pristopom. Deluje kot mislec, zelo odgovoren, pronicljiv in iznajdljiv na področju dela in denarja. Odlikuje ga racionalen pristop, spušča se v raziskovanja in razne študije, saj hrepeni po novih obzorjih in znanju. Ne mara neresnosti in nedoslednosti, ker je vedno točen in natančen.

Sekstil med Merkurjem in Jupitrom Blažu podarja inteligenco, široko znanje in širok pogled na življenje, v katerem je običajno srečen in uspešen, z ljubeznijo do učenja, potovanj in pogovorov z ljudmi. Ljudem je všeč njegov slog komuniciranja, saj besede in ideje neprekinjeno pritekajo iz njegovih ust. Toleranten, z izrednim občutkom za pravičnost. Z nogami zna trdo stati na tleh, obeta se mu uspeh in dobra izobrazba. S konjunkcijo med Merkurjem in Neptunom ga spremlja sposobnost videti, slišati ali opaziti stvari, ki jih drugi ne zaznavajo.

Venera se v Blaževi natalni karti nahaja v vodnarju, zato deluje kot idealist, ki se redko naveže na eno samo osebo, saj ne želi v življenju ničesar zamuditi. Ko se končno, resnično, običajno v kasnejših letih odloči za partnerstvo, je zvest zakonski sopotnik. Ko se zaljubi, osebo idealizira in jo poveličuje do neba. Zadovoljstvo mu veliko pomeni, zato v odnosu ne zmore podrejenega položaja. Potrebuje partnerko, ki mu bo dala veliko svobode, ter mu omogočila, da postane boljša oseba.

Zaradi trikotnika med Venero in Marsom intenzivne strasti, ter vroč temperament vplivajo na vsa področja njegovega življenja. Močna želja po ljubezni pomeni, da ljubezenski odnosi prevzamejo pomembno vlogo pri razporeditvi časa. Iskanje nove partnerke je zanj enostavno, zaradi visoke stopnje seksualne privlačnosti in šarma. V ljubezni so njegova čustva iskrena in globoka, saj nikoli ne igra na karto neiskrenosti in je v odnosih zvest tudi kot prijatelji. Karmični vidik dragocene lekcije prinaša ljubezen za celo življenje.

Z Marsom v tehtnici Blaž izraža močno naklonjenost k drugemu spolu, ima smisel za ljubezen in lepotne oblike, živ temperament in daje veliko poudarka na stil oblačenja, ki mora biti dovršen. Mehka osebnost ne pokaže, da se je neuspeh močno dotakne. Z izostrenim čutom za umetnost in lepoto se prikupno sooča z življenjskimi izzivi, redko pa dobi podporo. Želja po tekmovanju in sodelovanju konstantno niha, išče ravnotežje med samostojnim in skupinskim delovanjem ter neodvisno tekmuje z drugimi.

Z Jupitrom v ribah se zna Blaž spretno izogniti brezkompromisnim in zoprnim situacijam, označujejo ga vesela narava, velikodušnost, nežnost, milost in sočutje. Potrebe po rasti in širjenju so najbolje zadovoljene, ko pomaga ljudem povišati njihovo duhovno raven. Sproščajo ga narava in živali. Meditacija in povezava z vodo ga popeljejo v uravnovešeno univerzalno stanje.

Pripravil: Horoskop.si