Astro profil znanih: Rok Kunaver

Astro profil znanih: Rok Kunaver (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
25. 4. 2021

S Soncem v dvojčkih je Rok pravi oportunist, ki težko živi brez izrazite komunikacije. Njegovo izražanje je lahkotno, hitro se uči, vendar se pri podrobnostih nikoli ne ustavlja.

Obožuje dobro družbo in potovanja, zelo dobro je sprejet kjerkoli se pojavi, saj je razigran in ljubezniv. Življenje je zanj zabava in igra, ali celo oboje hkrati. Ko si nekaj zaželi, ga nič ne ustavi, vendar večkrat pozabi na kakšno podrobnost. Obožuje svobodo in občutek, da nikomur popolnoma ne pripada. Racionalno in logično pristopa k težavam. Na delovnem mestu ima veliko prednost, saj je lahko nedvoumno in jasno osredotočen na težave, oziroma na več zadev hkrati.

Čeprav ima večkrat težave z zbranostjo in površnostjo, se vedno nekako znajde na svoj najboljši način. Otroška energija ga bo vedno spremljala, zato bo vedno videti mladostno in mlajše. Lahka in živahna energija ga vodi v samozavestne odločitve.

Kvadrat med Soncem in Luno ustvarja zelo tekmovalno, včasih nasprotujočo naravo. Glavna tema je razumevanje. S svojim inteligentnim pristopom točno ve, kaj si želi. Je dober organizator, ki se rad giblje in potuje, prav tako obožuje literaturo. Z opozicijo med Soncem in Uranom velik pomen prepisuje neodvisnosti in potrebi po svobodi. Ne sprejema nobenih omejitev ali ovir. S svojo ekscentričnostjo pa lahko pretirava na vse načine.

Rok ima Luno v znamenju leva, zato ga označuje hrabrost, odlično se rokuje s tveganji. Vedno je prepričan o sebi ter v svoj prav, markanten in izredno sposoben. Ima dober občutek za poštenost, ki je zanj ključnega pomena. Prijatelje sicer izbira, vendar ne pada pod njihov vpliv. Rad ima sijaj in glamur. Zaradi živahnih misli in prodornosti so kreativni podvigi nov izziv, s katerim se bo lahko pohvalil.

Rok je odličen igralec, ki umetnost igranja jemlje precej resno. Za slikarstvo in risanje ni preveč nadarjen, saj njegove misli potujejo hitreje kot roke. Enostavno obožuje tveganje in izzive, zato je življenje, ko se le ti pojavijo lepše in polnejše.

S konjunkcija med Luno in Marsom svoje srce nosi na dlani in zelo rad deli svoje občutke. Težko spusti močna čustva na plano, zaradi tega notranjega nemira ga lahko privede do čustvene izčrpanosti. Pristop je iskren, pošten in obarvan s številnimi ambicijami. Neizmerno trde volje in poln energije se znajde na zavidljivem položaju v očeh počasnih in ležernih ljudi. Nikoli ne govori slabo o drugih, saj zanj obstaja le svetla plat življenja, obsijana s soncem. Dobra narava, čar, karizma in mnogo drugih dobrih lastnosti mu prinašajo družbeni uspeh in javno priljubljenost. Odlično se znajde s kuhalnico in ceni svoje udobje.

Rokov Merkur se nahaja v dvojčkih, zato je radoveden in prilagodljiv, vendar samo takrat, ko mu to odgovarja. Hitro se navduši a prav tako hitro izgubi zanimanje, zato pušča stvari nedokončane. Odlikuje ga izjemno hiter, malce zmeden in buden um, s katerim se z veseljem podaja v vedno nova raziskovanja, ker ga zanima skoraj vse. Ves čas je v pogonu, lenobe in ležernosti ne pozna, hrepeni po spremembah in kratkih potovanjih ter dogodivščinah. Vedno se odlično znajde v besednih dvobojih, na kožo mu je pisana odprta komunikacija in pisanje.

S kvadratom med Merkurjem in Marsom je Rok bojevnik na duševnem bojišču in glavni general v komunikaciji. Močna nagnjenost k izpodbijanju besed in idej drugih lahko vodi do težav, predvsem zaradi hitrosti, s katero se odziva. Spretnost, ki jo mora osvojiti je potrpljenje, ter poslušanje med pogovorom. Nekatere neprijetne izgube so del njegove učne izkušnje.

Z Venero v raku Rok že v mladih letih sanjari o sanjski partnerki. Je zelo čustven, ljubezensko življenje pa potrebuje kot zrak, ki ga diha. Ljubezen brez romantike je zanj prazna, potrebuje pa tudi trdnost. Ko je v razmerju, je zelo ustrežljiv, prijazen in sočuten, skratka pravi partner za osebo, ki si želi varen in urejen dom. V zakonu želi veliko nežnosti in pozornosti, v zameno za to, pa vselej poskrbi, da je domače zavetje pospravljeno in čisto. Družinsko življenje je njegova prioriteta. Na nežen in sočuten način skrbi za udobje, ljubezen in pripadnost. Zelo dobro se znajde z otroki ter v naravi, ki ga pomirja. Romantika in nežnost sta v njegovem življenju nujno potrebni, v odnosih pa preveč popušča, tudi takrat, ko bi se moral postaviti zase.

Sekstil med Venero in  Marsom ima velik vpliv na odnose. Njegove intenzivne strasti, ter vroč temperament lahko vplivajo na vsa področja življenja. Močna želja po ljubezni pomeni, da ljubezenski odnosi prevzamejo pomembno vlogo pri razporeditvi časa. Zna pokazati in dokazati ljubezen, saj življenje diha s polnimi pljuči.

Rok ima Mars v devici, zato ga spremljajo hitra dojemljivost in dobre duhovne sposobnosti, saj zna logično, pametno ter znanstveno razmišljati. On je tisti, ki bi ga vsaka tašča ali tast želela v svojem krogu. Ko se odloči za skupno pot, z veseljem pomaga pri načrtovanju poroke in seveda življenja. V glavi je nešteto skupnih ciljev, le partnerka se mora strinjati z njimi. Ker se znajde tudi v kuhinji, zna svojo boljšo polovico razvajati. Ob njemu ljubljeni osebi ne bo manjkalo občutka za varnost in stabilno življenje. S spretnim pristopom se marljivo, fleksibilno in premišljeno sprehajate skozi življenje.

S konjunkcijo med Marsom in Jupitrom ima odličen občutek za organizacijo, saj je poln dinamike in neustavljive, močne energije. Ljubi življenje in vse, kar mu nudi, še posebej uživa v športnih dejavnostih na prostem. Ta pozicija ga naredi stabilnega, samozavestnega in privlačnega. To je eden izmed najbolj ugodnih vplivov, zlasti za ukrepanje in telesne dejavnosti.

Rok ima Jupiter v devici, zato ima rad red, organizacijo, s katero z lahkoto poveže vse stvari v popolno celoto. Ima previdno, intelektualno naravo, s posebno sposobnostjo, da loči pomembno od nepomembnega. Presoja je odlična in to prispeva k uspehu. Spremlja ga močna želja, da razširi svoje znanje in razvija tehnične spretnosti. V svojem delovanju je precizen, nagnjen k stalnemu dopolnjevanju znanega in neznanega. Označujeta ga odgovornost in premišljenost.

Pripravil: Horoskop.si