Astrološki pogled na starost: Kateri so ključni pokazatelji srečne starosti?

Astrološki pogled na starost: Kateri so ključni pokazatelji srečne starosti? (foto: Profimedia) Profimedia
13. 11. 2022

Starost je odličen čas za uživanje in cenjenje majhnih stvari v življenju, vendar lahko marsikomu misel na starost prebudi strah. 

V skladu z astrologijo določene kombinacije planetov, postavitve in moč hiš določajo kako dolgo bo vaše življenje in kakšna bo starost. Za ugotovitev, ali boste v starosti srečni ali ne je bistvena astrološka analiza vaše 4., 5., 9. in 12. hiše. Vloga Saturna pa je ključnega pomena pri zagotavljanju mirne starosti.

Vloga postavitve Lune v natalni astrološki karti skupaj z močjo in postavitvijo Saturna ter 8. hišo in njenih vladarjev pomaga ugotoviti kakšne so možnosti za dolgo življenje. Saturn prikazuje možnost zadovoljstva in odsotnost depresije ter zdravstvenih zapletov v starosti. Vladajoči planet naraščajočega ascendenta označuje zdravje in splošno počutje. 8. hiša ima torej pomembno vlogo pri določanju življenjske dobe. Saturn je simbol zgodnjega staranja, upočasnjenih življenjskih funkcij, samote in modrosti. Uran vlada obdobju višje starosti, v katerih se prebujajo različna stanja zavesti. Zaradi omejenih gibalnih sposobnosti, so glavni fokus miselne in duhovne dejavnostih, ki spadajo pod okrilje Urana.

Kateri so ključni pokazatelji srečne starosti?

Sreča v starosti je odvisna od moči in stanja 4., 5., 9. in 12. hiše. Poglobljena analiza teh hiš v rojstni karti in njihovih vladarjev določa razpon in kakovost življenja v kasnejšem obdobju. Na splošno je vloga 4. in 5. hiše temeljna pri vzpostavljanju sreče in zadovoljstva v starosti. 4. hiša opredeljuje mir v domačem okolju in harmonijo, 5. hiša pa simbolizira otroke. Starejša oseba običajno črpa srečo iz doma, zakonca in otrok. Torej, če sta ti dve hiši dovolj močni, boste zagotovo imeli srečno starost.

Planet, ki vlada vašemu luninemu znamenju, in planet, ki vlada 5. hiši, vam dajeta spretnosti in pogum, da na novo definirate svojo starost. Seveda je prisotnih nekaj izzivov, povezanih z duševnim in fizičnim zdravjem, vendar ima vladajoči planet 8. hiše ključ za odklepanje rešitev teh ovir. V situaciji, ko je 5. hiša prizadeta in vam ne zagotavlja koristi, nastopi vloga 9. hiše, da vam podari srečo v starosti. Planet, ki vlada 9. hiši, vam pomaga pri usmerjanju misli v pravo smer, da dosežete potrebne spremembe v svojem življenju, da bo boljše in bolj srečno, tudi v starosti. Kajti za srečo ni nikoli prepozno.

9. hiša v natalni astrološki karti označuje filozofijo, religijo, pravičnost in ima moč, da vam namigne, kako se postarati z zrelostjo in doseči duševni preboj in srečo. 12. hiša v rojstni karti pomeni odrešitev. Označuje resnično izpolnitev, ki jo nekdo doseže ali želi doseči v starosti. Vladajoči planet 12. hiše igra pomembno vlogo pri definiranju bistva sreče. V primeru, ko je nezadovoljstvo družine, zakonca in otrok tisto, ki vpliva na to, da niste zadovoljni, morate uskladiti svojo energijo z energijo vladajočega planeta 12. hiše, da boste na stara leta doživeli resnično zadovoljstvo.

8. hiša in ascendent igrata pomembno vlogo pri vprašanju, kakšna bo starost. 8. hiša je hiša dolgega življenja, pomembna je tudi moč ascendenta. Ascendent je telo, 8. hiša pa duša. Če sta telo in duša močna, potem lahko pričakujete dolgo življenje. V skupini astroloških znamenj dolgo ter srečno starost običajno doživijo kozorogi, ovni, biki, device in tehtnice. Najvišja verjetnost, da bodo dočakali 100 let, obstaja pri moškem kozorogu in pri ženski bikici.

Pripravil: Horoskop.si