Barbara Ann Brennan: "Izraz avra mi ni všeč. In to, da jo nekateri vidijo, ni nič izjemnega!"

Barbara Ann Brennan: "Izraz avra mi ni všeč. In to, da jo nekateri vidijo, ni nič izjemnega!" (foto: profimedia) profimedia
25. 11. 2018

Založba Gnostica predstavlja avtorico knjig Moč zdravilnih rok in Prebujajoča svetloba v njeni novi knjigi Zdravljenje notranje luči. V njej je Barbara Ann Brennan podrobneje popisala svoje osebno popotovanje in podala napredni koncepti zdravljenja za ustvarjanje življenja, po katerem hrepeni sodobni človek.

Ustanoviteljico šole zdravljenja Barbara Brennan School of Healing in avtorico del Moč zdravilnih rok in Prebujajoča svetloba slovenska javnost že dobro pozna kot eno najvplivnejših zdravilk in duhovnih vodij 21. stoletja. Tudi zato gre pozdraviti izid slovenskega prevoda njene zadnje knjige Zdravljenje notranje luči, s katerim svoje delo nadaljuje z revolucionarnimi novimi podatki o delu z ustvarjalnim procesom na četrti, astralni ravni.

V tretje naravnost k bistvu vsega!

Medtem ko se je Barbara Ann Brennan v svoji prvi knjigi Moč zdravilnih rok; Vodič za zdravljenje s pomočjo človekovega energijskega polja osredotočila predvsem na strukturo in delovanje prvih sedmih ravni človekovega energijskega polja in zdravljenje le tega s pomočjo polaganja rok, se v svoji drugi knjigi Prebujajoča svetloba: Potovanje osebnega zdravljenja osredotoča na pojasnjevanje taistega procesa zdravljenja, ki se premika skozi štiri dimenzije: fizično telo, energijsko polje, haro in središčnega jedra.

V svoji tretji knjigi Zdravljenje notranje luči: Moje osebno popotovanje in napredni koncepti zdravljenja za ustvarjanje življenja, po katerem hrepenite pa Barbara opisuje, kako je mogoče ustvariti življenje, po katerem vsi hrepenimo, tako, da se naučimo razumeti, ozdraveti, sprostiti in uporabiti vse svoje ustvarjalne življenjske energije, ki izhajajo iz našega osrednjega jedra v središču našega bitja.

»To pomeni, da se naučite prepoznati globlje dele svojega bitja in se z njimi seznanite. To vključuje tako vašo notranjo dobroto kot tudi temo. Za sprostitev svojih notranjih ustvarjalnih energij se morate naučiti, kako se pokloniti hrepenenju svoje duše, globljemu viru, ljubezni in življenja znotraj sebe,« v zadnji knjigi piše Barbara Ann Brennan. »Ta vir ustvarjalnosti znotraj vas je lahko veliko močnejši, kot si lahko predstavljate. Sprejemanje njegove prisotnosti in sobivanje z njim bosta za zmeraj spremenila vaše življenje. Vsako živo bitje na Zemlji in najverjetneje vsepovsod drugje v vesolju vsebuje notranjo središčno luč ali osrednje bistvo, ki je pri vsakomer edinstveno. Pravzaprav ste to vi!«

Pomenljivo, ni res?

Barbarinina pot in življenje

Njena tokratna knjiga pa je posebna tudi zato, ker se v njej slavna zdravilka in avtorica tudi osebno razkrije. K temu so jo napeljala tudi številna vprašanja, ki jih je bila po izidu svojih knjig vedno znova deležna s strani zainteresirane javnosti.

Z naslednjim zapisom, s katerim je na kratko povzela svojo življenjsko zgodbo, je enkrat za vselej zadostila tudi tej plati ljudske radovednosti.

»Rodila sem se v Oklahomi v kolibi na veliki farmi pšenice,« svojo pripoved prične Barbara Ann Brennan in nadaljuje: »Okrog mojega vratu je bila ovita popkovina in bila sem povsem modra. Noben zdravnik ni bil prisoten, Mama mi je povedala, da niso vedeli, ali bom preživela, ker ob rojstvu nisem dala od sebe nobenega glasu. Toda nato, kot mi je rada pripovedovala mama: ’Si začela spuščati zvoke in še dandanes nisi prenehala.’ Seveda sem ji verjela. V njej ni bilo niti najmanjšega kančka nepoštenosti.«

Kmalu po Barbarininem rojstvu se je družina preselila v drugo zvezno državo in nato iz ene hiše v drugo. Barbari Ann se je zdelo, da so se selili skoraj na dve leti, a to, kar bralce njenih del bolj zanima, je, da je bila Barbara Ann nenavaden otrok že od svojih najbolj rosnih let.

»V svojih mladih letih sem nenehno dvomila o resničnosti vsega, kar je vse okrog mene spravljalo ob živce. Preprosto nisem nikoli razumela resničnosti, v kateri so navidezno živeli drugi. Zdelo se je, da gre zgolj za pravila: česa ne reči, česa ne narediti, kako se ne obnašati in v kaj verjeti, čeprav je bilo vse skupaj naravnost smešno. Zdelo se je, da ljudje niso bili nikoli odkriti glede tega, kar so v resnici mislili in čutili. Samo pretvarjali so se, da se počutijo, kot naj bi se počutili. Nisem razmišljala tako kot drugi. Niti pod razno me ni zanimalo, da bi bila takšna kot vsi ostali, še v srednji šoli ne! Bolj me je zanimalo to, da en bi bila takšna kot druga dekleta. Učile naj bi se gospodinjstva, toda jaz sem se želela učiti fizike in matematike. Nato pa je cela srednja šola izglasovala, naj postanem kraljica šolskega plesa! Vedela sem, da bom to tudi postala, vendar se mi ni niti sanjalo, zakaj. Niti fanta nisem imela. Kot kraljica šolskega plesa sem morala prositi fanta, naj gre z menoj na šolski ples. Bila sem veliko preveč sramežljiva. Navsezadnje sem le povabila igralca ameriškega nogometa, kar se je od mene tudi pričakovalo. Še poznala ga nisem in nikoli si nisva bila bližje kot na ’živjo’! Privolil je,« se svojih zgodnjih šolskih let spominja Barbara Ann, ki je odraščala v štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja.

Ker doma niso bili premožni, je Barbara Ann namesto na kolidž pričela delati. In delala je že pri svojih dvanajstih letih: »Delala sem pri sosedih na vrtu in čuvala otroke.« Ko je bila v srednji šoli, je delala še v restavraciji s hitro prehrano, kasneje pa bila tudi hostesa v eni lepših restavracij.

Da bi si zaslužila denar za kolidž, je delala nočno delo v tovarni vrat in se nazadnje uspela vpisati na Univerzo Wisconsin v Madisonu.

»Pozneje sem v svoji prvi službi raziskovalke na Univerzi Wisconsin v Madisonu delala na raziskovalnem čolnu, ki je plul po jezeru Lake Mendota, ter merila vsebnost vlage in temperaturo zraka nad jezerom,« nadaljuje Barbara Ann Brennan, ki je svojo diplomsko nalogo iz fizike napisala na oddelku za fiziko, zaključila magisterij na oddelku za meteorologijo na Univerzi Wisconsin v Madisonu, postala raziskovalka v različnih inštitutih in nazadnje v Washingtonu tudi aktivistka gibanja za enakovredno plačilo za ženske. Takrat so jo že začela zanimati večja družbena vprašanja, vse bolj pa se je posvečala tudi svoji notranjosti in psihološkim procesom.

Barbara postane terapevtka

V tistem obdobju se je pričela udeleževati delavnic o bioenergiji in se sčasoma usposobila za terapevtko bioenergije na inštitutu za psihofizično sintezo.

aura»V tem času sem se naučila zaznavati človeška energijska polja. Ena od oseb, ki je takrat vodila skupino za usposabljanje, ki sem se ji pridružila, je bila slepa zaradi sive mrene. Pa vendar je lahko jasno videla in opisala pretok energije skozi telesa učencev v skupini. Odločila sem se opazovati, kako ’vidi’, in kopirati to, kar počne. Na moje veliko presenečenje je pomagalo! Ko sem se enkrat naučila posnemati njeno početje, sem lahko tudi jaz videla, kar je opisovala. Najprej me je to, kar sem ’videla’, osupnilo, kajti do takrat še nisem slišala za kaj takega.«

Barbara Ann, ki je v sedemdesetih delala tudi pri Nasi, je tako zasebno kot v okviru svojega dela kot raziskovalka nadaljevala s proučevanjem nevidnega in nekega dne odkrila, da pričenja vsepovsod videvati barve in oblike znotraj in okoli telesa.

»Šele pozneje sem ugotovila, da so o pojavu pisali v ezoterični literaturi in ga naredili za skrivnostnega. Imenoval se je avra. Ta izraz mi nikoli ni bil všeč. Okrog tistih, ki so lahko zaznavali avro, je vladala ’avra’ izjemnosti. Nikoli je nisem imela za skrivnostno. Ni. Preprosto opažam drug naravni pojav, ki je pravzaprav precej podoben temu, kar sem izmerila pri Nasi. Obstaja samo ena velika razlika. Ta pojav je tesno povezan z življenjem in posredno povezan z življenjsko izkušnjo.«

Barbara Ann Brennan, ki si je poslej zastavila mnoštvo vprašanj glede tega pojava in do odgovorov skušala priti tako po znanstveni kot lastno izkustveni plati, je o vsem tem nato pisala v knjigah, zaradi katerih je zaslovela po celem svetu.

Priporočamo!

Zdravljenje notranje moči – Barbara Ann Brennan

ZdravljenjeZdravljenje notranje luči pripoveduje o Barbarinem življenjskem popotovanju in njenih osebnih izkušnjah ter se posveča raziskovanju četrte ravni ali astralnega sveta, prek katerega je mogoče premostiti ustvarjalni utrip iz fizičnega sveta v višje ravni resničnosti in manifestacije.

V Zdravljenju notranje luči boste odkrili:

  • Naravo ustvarjalnega procesa z vidika človeške energijske zavesti.
  • Kako vsak od nas ustvarja blokade v svojih energijskih poljih; kako so blokade videti, kako medsebojno delujejo in nazadnje povzročijo motnje v naših življenjih; in proces, vpleten v sproščanje blokad in osvobajanje našega ustvarjalnega potenciala.
  • Kako razviti in delati s tankočutnim zaznavanjem ter njegovo vlogo pri lajšanju sproščanja blokad v naših energijskih poljih.
  • Naravo resničnosti četrte ravni in njeno ključno vlogo v ustvarjalnem procesu.
  • Četrto raven, ko se povezuje z zdravljenjem odnosov, in povezave vezi, ki podpirajo te odnose.
  • ... in veliko več.

Olepšana z barvnimi in črno-belimi ilustracijami vas knjiga Zdravljenje notranje luči popelje na popotovanje ustvarjanja življenja, o katerem ste vedno sanjali.

Priporočamo