Bojan Emeršič: Horoskop kaže, da je muhast, simpatičen in odločen

Bojan Emeršič: Horoskop kaže, da je muhast, simpatičen in odločen (foto: arhiv revije Nova) arhiv revije Nova
31. 7. 2016

V njegovi rojstni karti primanjkuje elementa zrak, zato je v odnosih premalo sproščen, zaradi Venere v Raku pa potrebuje nenehno bližino tistih, ki jih ima rad, v zameno jih razvaja. Ima izrazit čut za družinsko življenje.

Ljubosumen in občutljiv

S Soncem v tretji dekadi Raka je zelo čustven in ljubosumen. Samopomilovanje je vsekakor lastnost, ki jo ima, čeprav ga večkrat v življenju ovira. Je preveč zaupljiv ali premalo samozavesten. Zadeve večkrat jemlje preveč osebno. Je zelo strasten in predan partner. Toda včasih težko zdrži z eno osebo. Je čustvena oseba, nekoliko labilna. Če njegove osnovne potrebe niso zadovoljene, se bo povlekel vase in deloval zelo negotovo in sebično. Dom in družina mu bosta vedno najpomembnejša. Je občutljiva oseba, romantičnega značaja. Ima zelo dober spomin, močno intuicijo, veliko sanjari in njegova dejanja so zelo podložna vplivu lune. Ima nenavaden smisel za humor, ki je včasih sarkastičen. Paziti bi moral, da ga drugi ne bodo izkoriščali, a vseeno razvijati svojo zaupljivo naravo. Je muhastega počutja, včasih je čemeren in godrnjav. Ima ogromno notranje energije, ki jo lahko zelo koristno in uspešno uporablja, predvsem pri negi drugih in skrbi zanje.

Inovativen in analitičen

Z Marsom v Devici je precej pesimističen glede lastne prihodnosti in prihodnosti družbe. Kljub temu je njegovo delo podrejeno izboljšanju družbe. Je izredno inovativen in sposoben znanstvenega razmišljanja, a je precej konservativen. Odlikujejo ga zvestoba, nepristranskost in odgovornost. Čeprav je precej samotarski, rad deluje v dobro družbe. Je izredno dober prijatelj in želi biti del skupine, a kaj, ko misli, da je boljši od drugih, in zato deluje precej arogantno. Vajen je drugačnosti, četudi na račun osamljenosti. Raje ostaja v ozadju, saj meni, da je prenaporno poskušati biti v glavni vlogi. Je moški, ki bo po seksu ocenil, kako dobre ste bile, ter z vami o vsem razpravljal. S to postavitvijo je delaven, marljiv in analitičen, tudi pri izbiri osebe nasprotnega spola. Hoče, da stvari potekajo po njegovo, in to brez kompliciranja. Naučiti bi se moral potrpežljivosti in nehati nenehno ukazovati drugim. Pogosto se vede snobovsko in druge, ki nimajo družbenega statusa – ta je v njegovih očeh izjemno pomemben – lahko celo zaničuje. Je tekmovalen in motiviran.

Ponosen in izbirčen

Luna, ki je bila ob njegovem rojstvu v Levu, nakazuje notranjo veličino, ponos in igrivost, pa tudi nečimrnost, izbirčnost in zahtevnost. Na zunaj deluje zelo samozavestno. Vodi ga potreba po ljubezni, pozornosti in občudovanju. Vsakemu delu se posveča s srčnostjo in navdušenjem, vendar se ne loti ničesar, kar ga ne bi veselilo. Vodi ga občutek edinstvenosti in občasno se vede kot razvajen malček. Za ponižanja in žalitve vseh vrst je izjemno občutljiv. Na svoj dom je zelo ponosen, rad prireja zakuske za izbrane goste. Njegova čustva so goreča, dramatična in strastna. V ljubezni ni polovičar, vendar potrebuje nenehne dokaze naklonjenosti, vdanosti in pripadnosti. Slaba lastnost je, da vedno moleduje za pozornost do točke, da je skoraj nadležen. Je zelo tekmovalen ter tudi zelo trmast in lahko vztraja pri zameri več let. Pri partnerici išče predvsem varnost, podporo in popolno ljubezen. Zelo veliko mu pomenijo drobne pozornosti in spomini na pomembne dogodke v življenju.

Uspešen in pogumen

Jupiter, ki je bil ob njegovem rojstvu v Ovnu, privlači uspeh in srečo v njegovo življenje, vendar le takrat, ko navdihuje druge ali ko ima vodilno vlogo. Že zgodaj je dosegel uspeh, njegov pogum in motivacija pa sta lahko velik zgled drugim. Ima močno voljo do življenja in uspeha, zato se vedno žene za tistim, kar ga zadovoljuje in osrečuje. Je strpen, radodaren, preračunljiv in zelo rad tvega. Ima močno vero vase in se ne boji drzno poseči za svojim ciljem. Znan je po svoji iskrenosti in bo naredil vse, da izboljša samega sebe in napreduje v tem smislu. Ima literarne in pravne sposobnosti, je požrtvovalen, rad pomaga, je pošten in prizadeven. V svoji okolici je vedno dobrodošel, zelo skrbi za svoje prijatelje in se rad ukvarja s športom. Ima močan temperament, je oseba, ki je sama sebi dovolj in se navadno zanese samo nase. Označujeta ga precejšnja egocentričnost in dramatičnost, ljubi novosti in družabno življenje.

Priporočamo