Bojijo se prizadetosti: 6 horoskopskih znakov, ki se zaradi tega izogibajo zvezam

Bojijo se prizadetosti: 6 horoskopskih znakov, ki se zaradi tega izogibajo zvezam (foto: Profimedia) Profimedia
11. 3. 2020

Jasno je, da ko z nekom začnete zvezo, vedno obstaja možnost, da boste prizadeti.

Po mnenju astrologov pa se tega na smrt bojijo nekateri horoskopski znaki, ki bodo naredili vse, da se ne prepustijo čustvom in ne navežejo na druge. Preverite, če je med njimi tudi vaš znak - ali znak vašega partnerja.

1. Vodnar

Veljajo za prave strokovnjake pri ohranjanju čustvene razdalje. Manj ko se navežejo, manjše so možnosti, da bodo prizadeti. Sicer uživajo v družbi, a ne pozabijo na ohranjanje varnostne razdalje. V večini primerov delujejo nezainteresirano, a to je samo maska, ki jim služi za zaščito.

2. Strelec

Strelci nočejo, da bi bile stvari preproste in enostavne. Pripadniki tega znaka so bili večkrat prizadeti, zato ne želijo še enkrat doživeti tako situacijo. Da bi se izognili zvezi, pogosto menjujejo svojo lokacijo. Če veste, da boste kmalu odšli, je lažje ne vstopiti v zvezo. Težava je v tem, da niso indiferentni. V bistvu jim je zelo mar, a jim je lažje ignorirati čustva in iti naprej.

3. Devica

Zanje je čustvena vzdržnost pravzaprav obrambni mehanizem. Če jim ni mar, obstaja manjša možnost, da jih bo nekaj prizadelo. Vedno bodo iskrene in vam bodo odkrito povedale, da trenutno niso pripravljene na zvezo, a da se bo to v prihodnosti morda spremenilo. Pripadniki tega znaka ne bodo olepševali realnosti in vam ne bodo dajali lažnih upov.

4. Tehtnica

Tehtnice se bojijo čustvene bolečine in trpljenja, zato bodo vzdrževale površen odnost brez globokih čustev. Nočejo težav, nočejo nikogar prizadeti ali komu zlomiti srce. Prizadevale si bodo ostati na distanci in na varnem, nočejo tvegati začutiti ljubezen, saj ta čustva povezujejo z bolečino. Raje se bodo skrivale za svojo debelo steno.

5. Dvojčka

Ko se navežejo, jim je mar. Če pa se to ne konča dobro, ne morejo ignorirati svojih čustev. Zaradi bolečine, ki so jo preživeli prej, se izogibajo zvezi in zanemarjajo lastna čustva. Čakajo, da bodo kar izginila. Če začutijo, da se nekdo preveč zanima za njih, niso pa prepričani v to osebo, bodo končali zvezo, preden se bo ta začela. Zaradi strahu, da bodo prizadeti.

6. Oven

Ovni se izogibajo zvezi tako, da si zapolnijo urnik, saj si ne bodo "privoščili" prizadetosti, če nimajo časa, da bi se nekomu posvetili. So preveč zasedeni, da bi skrbeli za drugega. A kljub temu preživljajo trenutke, ko razmišljajo o tem, kaj vse so preživeli zaradi ljubezni, pri tem pa pozabljajo na pozitivne plati in lepa čustva.