Bralec iz kart Nal Husič: »Ženske se preveč obremenjujete z drugimi«

Bralec iz kart Nal Husič: »Ženske se preveč obremenjujete z drugimi« (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Jana
5. 11. 2017

Iz kart je prebral tudi posebno sporočilo za naše bralke.

Obisk v duhovnem ateljeju Potovanje duše, kjer izvaja individualne terapije in skupinske tečaje iz branja iz ciganskih kart, je bil nekaj posebnega. Še pred intervjujem je naši fotografinji, ki je pred tem ni poznal, iz kart prebral presunljivo natančne podrobnosti iz njenega življenja. Še bolj kot s svojim darom jasnovidnosti očara s pristnostjo in srčnostjo.

Kako ste se sploh povezali s ciganskimi kartami?

Že v otroštvu se je nekako začela tkati nit ljubezni med menoj in kartami ter nevidnimi svetovi. S tem so me povezale moje prednice, predvsem babica in tete, ne nazadnje tudi mama. V okolju, kjer sem odraščal, je bilo to nekaj vsakdanjega. Za moje zanimanje je zaslužna prav babica. Znala mi je razložiti, zakaj sem videl neko silhueto pod orehom ali doma. Vedno je govorila, da tudi ta svet obstaja in da to ni nekaj, česar bi se moral bati. Pojasnila mi je, da nekateri ljudje lahko vidimo te stvari, a zato nismo nič bolj posebni od drugih.

Govorite o energijah iz duhovnega sveta?

Tako je. Ko začneš gojiti ljubezen do tega sveta in se z njim povezovati, se ti slika razširi in lahko vidiš še več. Z duhovnim svetom nas povezujejo naši vodniki, angeli, nadangeli in druge energije. Karte služijo le kot orodje, prek katerega komunicirajo z nami.

Kaj vse lahko preberete iz ciganskih kart?

Iz ciganskih kart lahko razberemo vse. Iskali smo že pogrešane živali in ljudi. Lahko dobimo vpogled v odnose in celo naša prejšnja življenja. Neka gospa me je nekoč prosila, naj v karte pogledam zanjo in za njenega psička. Tako je prišla do odgovora, zakaj se ga boji puščati samega doma in zakaj se psiček boji vode. Tudi pogrešane predmete lahko najdemo prek kart. Nekomu smo pomagali pri iskanju denarja, ki ga je pred smrtjo na neznanem mestu pustila babica. Vse lahko poiščemo. Če jih znamo brati, nam karte lahko podajo zelo natančne odgovore. Pri branju sta pomembna tudi človekova energija in bralčeva lastna intuicija, ki sem jo razvijal prek izobraževanj. Pri svoji mentorici Cristy Žmahar sem naredil tečaj jasnovidnosti in angelske terapije ter tečaj medijstva. Ko združim svoje zaznave s figurami, barvami in predmeti na kartah, lahko dobim odgovor na vprašanje, ki ga nekdo išče pri meni.

Pravite, da se prek kart lahko povezujete tudi z dušami pokojnikov. So okoli 1. novembra kaj bolj zgovorni kot običajno?

Pokojniki so vedno zgovorni, sploh če se z njimi povezujemo vsak dan. Ves čas nam prišepetavajo in lahko jih vprašamo karkoli.

Pred intervjujem ste me posvarili, da s kartami ne napovedujete prihodnosti, kar pogosto zmotno mislijo vaše stranke.

Nikoli si nisem jemal pravice, da bi s svojimi napovedmi komurkoli poskušal krojiti prihodnost. Prek kart razberem verjetnostni zapis, kar pa ni isto kot napovedovanje prihodnosti. Naj pojasnim. Če boste prišli k meni z željo po neki informaciji, jo bom interpretiral in vam povedal, kaj se trenutno nakazuje v vaši prihodnosti. Vendar če vam informacija ne bo všeč, jo lahko spremenite in naredite vse, kar je potrebno, da se ta stvar za vas izpelje drugače.

Torej iz kart preberete le verjetno prihodnost, ki jo napoveduje človekova trenutna energija?

Tako je. Ne morem pa reči, da se bo nekaj tako tudi zgodilo. Žal pa večina ljudi, ki obiskuje jasnovidce, napovedovanje razume na ta način. Zato lahko slišimo tudi žalostne zgodbe o manipuliranju z ljudmi in zlorabljanju njihove nesreče. Ljudje k jasnovidcem prihajajo po informacije in iskren pogovor. Svojim strankam nikoli ne rečem, naj pridejo naslednji mesec spet. Vsakemu povem, kako trenutno vidim njihovo prihodnost. Nima smisla, da nekdo hodi nazaj, dokler ne naredi nekaj za to, da bi se želene stvari izpeljale njemu v prid.

Nal Husič: »Ženske se preveč obremenjujete z drugimi«

Odraščali ste v Ljubljani. Kako je okolica sprejemala vaše zanimanje za nevidni svet? So vaši prijatelji in sošolci sploh vedeli za to?

Bil sem bolj čudak, ker sem se raje družil z živalmi v naravi kot z vrstniki. (smeh) Kolesa in motorji me niso zanimali. Kadar sem imel možnost izbire, sem šel raje s psičkom h gozdu ob Savi opazovat ptice in drevesa. V šoli pa sem se moral družiti z vrstniki. Vendar niso vedeli za to, prav tako moški del naše družine ne.

Ste tudi pred njimi skrivali svoje zanimanje?

Ja, seveda. (Pove zelo resno.) Kadar moških ni bilo doma, so se babica in tete pogovarjale o teh stvareh. Gledale so v karte in fižol.

Fižol?

Zrna belega fižola. To se mi je takrat zdelo nenavadno. Svetovale so si glede zdravja in zelišč. Ko smo zaslišali, da kak moški prihaja v hišo, je fižol letel po sobi. Kavne skodelice smo skrivali pod blazinami. To se je prikrivalo. (smeh)

Kdaj se je potem pot jasnovidca in bralca iz ciganskih kart tako jasno začrtala v vašem življenju?

Pred štirimi leti. Vmes sem zaradi mame to stvar odrinil na stran. Bila je žrtev manipuliranja ljudi, pri katerih je v dobri veri iskala pomoč in zdravljenje, vendar so zlorabili njeno žalost in bolečino.

Takrat sem dobil velik odpor do vseh vedeževalcev in napovedovalcev. To, kar delam danes, je nekako moj zarečeni kruh. Ljudi tudi poučujem, kako lahko sami postanejo bralci iz kart, in jih pri tem iz svoje zgodbe učim, naj si ne jemljejo pravice, da bi komurkoli kaj napovedovali.

Če se zdaj osredotočite na energijo žensk, ki bodo brale ta pogovor, kakšno sporočilo lahko zanje preberete iz ciganskih kart?

Super vprašanje. (Premeša karte, nekaj jih izvleče in položi pred seboj.) V prvi vrsti se nakazujejo odnosi, predvsem odnos do sebe kot do ženske. Preveč se obremenjujete in poskušate reševati stvari, ki se vas ne tičejo. Namesto da bi več pozornosti posvetile sebi in se ukvarjale s seboj ter dobile upanje do uresničitve svojih želja in ciljev. V tem obdobju karte nekako svetujejo, da manj razmišljajte in bolj delate tisto, kar vas veseli. Vendar ne čakajte, da bodo za to poskrbeli drugi.

Besedilo: Petra Kosič // Foto: Aleksandra Saša Prelesnik