Bruce Jenner je končno pripravljen prisluhniti samemu sebi

Čeprav ga je žena Kris Kardashian kmalu po poroki zalotila v svojih oblekah, ga je prisilila, da je svojo žensko naravo v sebi zatiral do ločitve. 
 (foto: Lea) Lea
6. 3. 2015

Čedalje bolj zategnjen obraz, čedalje daljši lasje in vse več špekulacij o tem, ali res postaja ženska, so teme, ki že več mesecev spremljajo bivšega športnika in olimpijskega prvaka Brucea Jennerja. Medtem ko se njegovi preobrazbi številni posmehujejo, pa nihče, ki se dobro počuti v svojem ženskem ali moškem telesu, ne ve in najbrž tudi ne razume, kaj bivši deseterobojec in olimpijski prvak v resnici prestaja.

Kot škorpijonu, ki mu je pomembna zasebnost, Bruceu zagotovo ni lahko doživljati takšne preobrazbe na očeh javnosti, res pa je, da je s Soncem v prvi hiši vajen biti za zgled drugim in ga zato medijska pozornost ne moti toliko, kot moti marsikoga drugega.

Na mnenja drugih se požvižga

Že kot športnik, ki je leta 1976 dobil zlato olimpijsko medaljo v deseteroboju, je bil zgled številnim mladim, željnim dokazati svoje sposobnosti, dandanes pa hote ali nehote postaja zgled vsem transseksualcem, ki so se ali pa se nameravajo podati na trnovo pot telesne preobrazbe.

Luno, ki v naših rojstnih horoskopih govori tudi o tem, kako dojemamo svoje telo in kako se v njem počutimo, ima Bruce v svobodnjaškem ozvezdju Vodnarja, ki se vedno poskuša upirati tradiciji in s tem povezanimi vzorci. Luna je za nameček v konjunkciji z Jupitrom v Kozorogu, kar kaže na to, da je sposoben pogledati izza tradicionalnih predstav o tem, kdo smo, in prisluhniti samemu sebi, ne da bi bil pri tem pretirano obremenjen s tem, kaj si o vsem skupaj misli javnost.

Ločitev od žene prebudila njegovo feminilno plat

Glede na močan Saturnov tranzit, ki ga je spremljal zadnji dve leti in vplival predvsem na njegove predstave o samem sebi, je bil Bruce prisiljen pobrskati po svoji notranjosti in se soočiti s samim seboj. Ločitev od dominantne Kris Jenner, ki je prav tako škorpijonka, je bila pomemben del tega procesa.

Ključen pri tem je tudi od Jupitra trenutno aktiviran aspekt med Plutonom, planetom preobrazbe, in njegovo Venero, ki v horoskopu simbolizira žensko plat osebnosti, kar namiguje na potrebo po večjem uveljavljanju feminilne plati osebnosti in, v skrajnem primeru, možni preobrazbi v žensko.

Obenem v njegovem rojstnem horoskopu tranzitni Uran in Pluton že nekaj časa močno aktivirata planet Neptun, ki med drugim kaže tudi na naše ideale in sanje; ker je v konjunkciji z Merkurjem, pa se je odločil o svoji želji, da postane ženska, na glas spregovoriti in našo kolektivno zavest s svojim primerom opozoriti na to, da je tudi transseksualnost del življenja, ki lahko marsikomu spremeni življenje na bolje.

Priporočamo