Čas adventa, neverjeten čas spoznanj o sebi

Čas adventa, neverjeten čas spoznanj o sebi (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2020

Za nami je precej turbulentno obdobje. Obdobje, ki se ga pravzaprav ne da razložiti  preko Vodnikov. Kajti, to kar se trenutno dogaja v svetu, je samo in zgolj plamen Ega.

Plamen tistega, kar lahko otipaš, vidiš, slišiš. V resnici pa se je cel svet znašel v vojni notranjega čustvenega boja. 

Prav zato sem sklenil, da se v letošnjem adventu posvetim predvsem prepoznavanju sebi lastne energije. In seveda te povabim, v kolikor želiš sodelovati. 

Nebo nam vedno pošilja sporočila, nas vodi, nas varuje in ne nazadnje nam tudi pošilja skušnjave ter preizkušnje, zaradi katerih smo lahko, če si to le dovolimo, nenehno v objemu najvišje ljubezni. 

Advent se vrača in nastopi vedno v obdobju, ko se sklene leto. Vendar, če malo bolj podrobno pogledaš svoje življenje, bi lahko advent praznoval vsak mesec. Advent je, po pripovedi Njih, obdobje sprave, spoznanj, prebujenja in pričakovanja. Še in še bi lahko zapisal o obdobju adventa, vendar naj bo to za najino prvo srečanje, po dolgem času, dovolj. 

Vsi namreč hrepenimo po tem, da bi bili ljubljeni, da bi se nam stvari uresničevale, da bi podoživljali tisto, kar nam je namenjeno po našem višjem namenu in da bi zgodbo življenja sprejemali kot najvišji dar lastnega obstoja. Nebo nam iz dneva v dan, vse to poklanja.

Vendar smo, zaradi dogajanja, v odnosu iz okolice zase,  postali oholi in nečutni za dražljaje tistega, kar bi nas popolnoma osvobodilo. Že večkrat sem dejal, da advent prinaša s seboj štiri skrivnosti.

Tako kot je leto razdeljeno na štiri enakovredna obdobja in nam ura odšteva čas v štirih enakih delih, tako je tudi v adventu štiri zelo pomemben vidik. Ne nazadnje se letos tudi nahajava v letu števila 4. 

Ko vse to skupaj poveževa, vidiva da imava celoto. Čas je zlata nit, previdno speta skupaj, ki nas v določenih obdobjih vedno pripelje na isto točko.

Prav zdaj sva tako postavljena na točko, kjer lahko z malo poguma in dobre volje dejansko pustiva za seboj vse tisto, kar je že davno odšlo in doživiva veliko preobrazbo ter veliko prelomnico. 

Nebo mi je tako zaupalo štiri posebne rituale, s katerimi se boš v celoti spravil s seboj in pričel dihati svoj zrak ter uresničevati tisto, po čemer že dolgo hrepeniš.

Ritual je sila preprost, vsaj tako so mi dejali, ko so me pripravljali na to pisanje. Vse, kar potrebuješ je list papirja, svoje umirjene misli, zavedanje Najvišjega in oranžno ovojnico.

Najprej ti naj pojasnim 'zavedanje Najvišjega'. To je tista točka, ko si popolnoma miren in ko preprosto pustiš, da misli stečejo ter gredo svojo pot. Tokrat jim boš dovolil, da stečejo na tvoj list. Lahko se zgodi, da bo vse trajalo dlje časa, lahko pa vse to opraviš zelo hitro. Namreč, ko boš v svoji nirvani, pustiš da stvari stečejo, stečejo na dolgo in široko. 

Vsak teden adventa bova tako skupaj napisala eno pismo. Vendar bo imelo vsako svoj namen, svojo temo in svoj del uresničenja. 

Tokrat se bova, v prvi adventni nedelji (29.11.2020) dotaknila teme, ki se je zaradi tempa življenja lotevamo na hitro in jo pospravljamo pod preprogo. 

Odpuščanje. To je tema prvega adventnega tedna in tudi tvojega prvega pisma. Tvoj nasmeh na obrazu me ne čudi. Srčno si želim, da bi ta nasmeh ostal tudi po tvojem koncu pisanja. 

Dal ti bom samo nekaj smernic. Ko pričneš pismo pisati, ga pišeš od začetka do konca brez prekinitve. Sam se odločiš, kje boš pismo pisal in se udobno namestiš. Ko si tako udobno nameščen, predlagam, da zapreš oči in skušaš vsaj za trenutek usrediščiti v svoji energiji. Ko boš začutil, preprosti prični pisati in se ne obremenjuj, kaj pišeš. 

Še nekaj smernic za prvo pismo. V pismu zapiši vse, kar se spomniš in piši tako, kot da bi pisal svojemu najboljšemu prijatelju. V pismu tako omeni vse, dogodke, datume, imena oseb, ki so povezane z navedeno tematiko. Za zaključek pa ne pozabi izpostaviti ene želje ali situacije, ki jo, glede na navedeno temo, želiš razrešiti. 

Na koncu se še podpišeš, napišeš datum, list trikrat preložiš in ga daš v kuverto. Ko boš prižgal prvo svečko na adventnem venčku, pa naj bo to pismo shranjeno pod adventni venček (samo v nedeljo, nato ga spraviš v predal).

To je šele začetek najine skupne poti uresničenja. Kmalu se bova znova brala z napotki za drugi adventni teden. 

Vse do takrat pa te pozdravljam v imenu ljubezni.

Uroš Adrian