Damjan Murko razrešuje čustvene težave iz preteklosti

Damjan Murko razrešuje čustvene težave iz preteklosti (foto: Lea) Lea
11. 3. 2015

Estradnik Damjan Murko po zaslugi svojega prilagodljivega in ambicioznega značaja zelo spretno krmari po slovenskem zvezdnem nebu, pri čemer ga podpira in spodbuja tudi njegova žena Maja.

Skrivnost njegovega uspeha sta predvsem njegova odločnost in vnema, da vedno doseže, kar želi. Vladar njegovega rojstnega horoskopa je Neptun, ki poudarja potrebo po glasbenem ustvarjanju in izražanju, ker je v 10. hiši v Kozorogu, pa sta s tem izraženi tudi njegova ambicioznost in želja po uspehu in družbenem statusu.

Konjunkcija Marsa in Venere v drznem in motiviranem Ovnu, ki je v kvadratu z njegovim Neptunom, mu daje energijo, voljo in samozavest, da svoje sanje tudi uresniči. Medtem ko Mars poudarja njegovo odločnost in aktivno iskanje priložnosti za uspeh, Venera poudarja družabnost, spontanost, optimizem in karizmo, s katero zna pritegniti občinstvo. Damjan v tem smislu zelo dobro izkorišča svojo všečnost in popularnost, saj se zaveda, da je pridobitev zvestega občinstva ključ do stalnega uspeha.

Čustven, ponosen, občasno negativen

Ascendent oziroma podznak ribi poudarja njegovo simpatično, zgovorno in prilagodljivo naravo, s katero zna pritegniti množice. Obenem Sonce in Merkur v Vodnarju poudarjata njegovo iznajdljivost, edinstvenost in individualnost, zato ni nič čudnega, da Damjan v slovenskih medijih velja za velikega posebneža. Veliko mu pomeni, da lahko prek svojega dela zabava in navdihuje druge, zato mu je svet estrade, v okviru katerega lahko raziskuje lastno dušo, izraža svoje misli in jih deli z občinstvom, pisan na kožo. Glede na veliki kvadrat, v katerega so vpeti Sonce in Merkur v Vodnarju v 12. hiši, Luna v Levu v 6. hiši in Pluton v Škorpijonu v 8. hiši, bi lahko rekli, da ima Damjan kaj povedati, saj takšna astrološka konstelacija nakazuje zapletene družinske odnose in s tem povezane čustvene težave, s katerimi se je najverjetneje spopadal v preteklosti in jih morda še vedno razrešuje.

Damjan je namreč zelo čustven in ponosen človek, najverjetneje nagnjen k pretiravanju in dramatiziranju, zato ga lahko negativna čustva precej potlačijo ali pa zelo razjezijo. Za nameček v svojem osebnem življenju privlači osebe, ki so prav tako nagnjene k močnim čustvenim reakcijam, zato je pomembno, da prek ustvarjalnosti in intime, ki jo je vzpostavil s svojo ženo Majo, najde čustveno ravnovesje in zaceli stare rane.

Ne smilita se sama sebi

Njegova žena Maja mu je pri tem lahko v veliko pomoč, saj mu lahko daje čustveno stabilnost in varnost, pa tudi podporo v njegovem poklicnem ustvarjanju ter medijskem uveljavljanju. Tako kot njemu sta tudi njej zelo pomembna intima in partnersko zaupanje, saj je po naravi precej previdna in zadržana, zelo možno pa je, da jo mučijo določeni nezavedni strahovi, zaradi katerih se preveč obremenjuje in skrbi za druge.

Najverjetneje je tudi ona nekoč doživela neko čustveno travmo, ki jo je močno zaznamovala in je vplivala na njeno psiho, samozavest in čustveno doživljanje. K sreči se ne Damjan ne Maja nista vajena smiliti sama sebi, ne obupujeta in sta pripravljena trdo delati za harmonično partnerstvo in skupno srečo. Prav zato imata priložnost, da s skupnimi močmi zacelita stare čustvene rane in ne ponavljata negativnih družinskih vzorcev, ki sta jim bila najverjetneje priča v otroštvu, ter svojemu sinu Tiaru zagotovita kar najbolj zdravo, mirno in varno družinsko okolje.

Priporočamo