Damjan Murko: Zdaj odganja duhove!

Damjan je želel izvedeti več 
o duhovih, ki so postali mit 
zapuščene graščine. (foto: MIMA) MIMA
16. 3. 2015

Damjan Murko je pokazal praktično že vse. Pravzaprav bi lahko rekli, da nas nič več ne more presenetiti, a se Damjan ne ustavi – zdaj namreč preganja duhove.

Glavni trakt objekta z zahodnim delom in kapelo obsega 3.310,81 m2. Prostor, kjer danes tavajo duhovi.
Petrina svet duš je Damjana popeljala v nove dimenzije onstranstva.

V današnjem svetu večkrat slišimo in poslušamo neobičajne zgodbe o duhovih, ki nam kar malce naženejo strah v kosti. Čeprav so duhovi za naše vidno polje povsem nevidni, obstaja veliko zgodb, v katerih ljudje pripovedujejo o takšnih in drugačnih srečanjih. Te zgodbe so postale že nekaj vsakdanjega po svetu. Pa duhovi res obstajajo? Damjan Murko je prepričan, da pozna odgovore, in v iskanju resnice si je poiskal pomoč.

"Že od nekdaj me zanima vse, kar je povezano z onstranstvom, duhovi, posmrtnim življenjem ... Po večnem iskanju sem naletel na Petrina svet duš, ki se profesionalno ukvarja z vsem, kar je mistično," pove Damjan. Petrina svet duš se je tako odpravila z Damjanom na kraj, natančneje zapuščeno graščino (lokacija je znana uredništvu), ki po pričevanju številnih velja za precej mistično območje. "Številni govorijo o srečanjih z duhovi, nekateri o dušah, ki tavajo v tej graščini in ne najdejo izhoda. Na lastni koži sem se lahko prepričal, da je okoli nas resnično nekaj, česar zmeraj ne zaznamo. Priznam, bilo me je strah, a sem se ob Petrini počutil pomirjenega in varnega. V seansi, ki jo je naredila v zapuščenem gradu, sva ugotovila, kaj se je pred desetletji dejansko dogajalo v tem gradu."

Zgodovina gradu govori o tem, da bi naj bili tam po drugi svetovni vojni gestapovski zapori, pozneje je služil za nastanitev vojnih invalidov. Do leta 1988 pa bi naj bil zatočišče za starostnike. Torej dom upokojencev.

"Kot sem pozneje izvedel, so se po drugi svetovi vojni, ko so pregnali lastnike, začele dogajati čudne stvari. Nihče ni vedel, da se po graščini sprehajajo duhovi umorjenih lastnikov iz preteklega obdobja. Njihova moč pa je naraščala s propadom nepremičnine in tako se zdaj potikajo po prašnih in neurejenih prostorih ter ne morejo najti izhoda, da bi se preselili v drugo dimenzijo. Tisti, ki so jih pregnali ali celo umorili, so odgovorni za te duhove, ki se klatijo po graščini. Le pogumen in iskren človek bi lahko pokazal pot duhovom, ki tavajo ponoči po dvorcu. Petrina svet duš je oseba, ki jim lahko pomaga. To poslanstvo je prinesla s seboj na ta svet.

Zelo močno razvito intuicijo in napoved dogodkov sta imeli že njena mama in babica. Prav strašljivo je vse skupaj, čeprav me je Petrina s svojo energijo takoj pomirila," doda Damjan.

"Mislim, da bodo nekoč ti duhovi povedali, kaj se je zgodilo in zakaj so ostali v graščini, kjer strašijo navadne ljudi. Velikokrat mi je zastal dih, nekajkrat sem želel kar pobegniti, neverjetna izkušnja, ki je pa sam zagotovo ne bi več ponovil. Damjan se je v svet mistike odpravil s pomočjo prav posebne osebe. Petrina svet duš se s tem področjem ukvarja že od malega.

"Z onstranstvom in bitji iz višjih dimenzij sem zelo povezana, saj smo v stiku že od mojega otroštva. Nato sem začela še bolj podrobno raziskovati kozmične energije in bitja. Kjerkoli se je kaj dogajalo ali so recimo strašili duhovi, me je to pritegnilo. Odšla sem raziskovat in zdaj profesionalno opravljam to delo," pove Petrina.

■ MIMA

Priporočamo