Danes je zadnji dan pred Merkurjevim obratom

Danes je zadnji dan pred Merkurjevim obratom (foto: Profimedia) Profimedia
29. 10. 2019

Od 31. oktobra do 20. novembra se Merkur giba retrogradno v znamenju škorpijona. V tem obdobju smo lahko malce bolj prestrašeni, anksiozni, izgubljeni, raztreseni, hitro pozabljamo ... Lahko tudi nekaj hitro uničimo, pokvarimo, izgubimo. Tehnologija ne deluje, kot bi morala. Pokvari se nam avto. Če kupimo nek nov predmet, se ta lahko hitro pokvari. To se sicer običajno zgodi, če preveč hitimo ali silimo v določene stvari. V tem času si nikar ne odločajmo prehitro. 

Retrogradni Merkur nas samo opominja, da se upočasnimo, si vzamemo odmor in "prebavimo" stvari. Običajno je, da se v tem obdobju srečujemo z zamudami in zastoji. Ne dobimo informacij pravi čas. Ljudje ne vračajo klicev. Ne dobimo potrebnih odobritev. Stvari niso izrečene do konca, radi preračunavamo. Na splošno se ne znajdemo dobro v času in prostoru. Vse je malce bolj kaotično in počasno. Pomembno je, da v tem obdobju negujemo potrpežljivost in svoj notranji mir. Več o retrogradnem Merkurju si lahko preberete na Sensa.si oziroma tukaj.

Tega obrata se še kako zaveda astrologinja Gaia Asta, ki je ob tem zapisala, da cel mesec november ne prinaša možnosti za nove korake: "Danes je zadnji dan pred Merkurjevim obratom, v vesolje vpijem, da se mi še uresničijo vse želje in Namere, ki jih imam za konec letošnjega leta in začetek novega. Skrajno dobro se zavedam, da cel mesec november ni možnosti za nove korake, a ob enem se veselim, zasluženega oddiha, ki nas čaka vsaj v prvem tednu Merkurjeve retrogradnosti. Ko se bo na koncu spet spomnil, da začneva ribati tla in popravljati stvari za nazaj ..."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri