Danes ob 23:23 nastopi zimski solsticij! Vas zanima kje ga bo pričakala Anna Paynich (Kmetija)?

Danes ob 23:23 nastopi zimski solsticij! Vas zanima kje ga bo pričakala Anna Paynich (Kmetija)? (foto: Aleš Rod) Aleš Rod
21. 12. 2018

O zimskem in polletnem solsticiju se praviloma na veliko piše v času njunega nastopa, torej dvakrat letno. In danes nastopi zimski solsticij.

Zimski solsticij drugače imenujemo tudi sončev obrat. O njem govorimo takrat, ko je sonce ob poldnevu navidezno najseverneje na nebu. Zimski solsticij nastopi pri nas večinoma 21. decembra, ko se začne tudi koledarska zima. Na ta dan velja, da je dan najkrajši, noč pa najdaljša.

Zimski solsticij in Kelti

Keltski praznik ob dnevu solsticija se imenuje Yule, kar v norveškem jeziku pomeni krog oziroma kolo. Po njihovem verovanju naj bi se dvakrat letno, ob zimskem in poletnem solsticiju to kolo, ki naj bi s svojim tekom predstavljalo življenje slehernega izmed nas, ustavilo in v tistem trenutku naj bi prišlo znotraj nas do nekakšnega preporoda. Ker so ob solsticiju tudi energije, ki nas obdajajo in vplivajo na nas še močnejše, lahko ta trenutek izkoristimo tudi za t.i. pomikanje z energijami.

Kje bo Anna Paynich preživela zimski solsticij?

Glede na to, da Anna Paynich praktično vseskozi izpostavlja energije, energetske valove in praktično vse kar je povezano z energijami, nas je zanimalo, kaj o zimskem solsticiju meni sama in kje ter kako ga bo preživela.

Anna Paynich se je s svojo hčerko prav zaradi zimskega solsticija odpravila v Stonehenge. (Stonehenge je znameniti kraj, ki ga zaznamuje množica velikih kamnov, ki so postavljeni v krog.)

»Sedaj bodo planeti v pravem ravnovesju in s hčerko bova skupaj v Stonehengu. Dejansko sem začutila, da je tam resnično pravo mesto, kjer bom lahko odložila vse svoje pretekle izkušnje. V tem času lahko dejansko potuješ v preteklost in se povežeš s koreninami. Povezati si želim tudi svoje znanje za prihodnost. V theta stanju se bom lahko povezala s svojo prihodnostjo in tako točno vedela kam in kako stopati naprej. To bom napravila skupaj s hčerko, saj je moja močna podpora in skupaj z menoj tudi zdravi ljudi.«

Kjerkoli že boste in karkoli že boste počeli na dan zimskega solsticija, velja razmisliti morda tudi o tem, da lahko na ta dan pričnemo nekaj novega in končamo nekaj starega. Morda lahko na ta dan opustimo katero izmed razvad, ki jo imamo in ob tem izkoristimo energetsko podporo okolice, ki je bojda na ta dan še posebej močna.

Aleš-Rod // Foto: Aleš-Rod

Priporočamo