Delavnica 'Skrita sporočila': Celota govori. Poslušate?

13. 2. 2017
Deli
Delavnica 'Skrita sporočila': Celota govori. Poslušate? (foto: profimedia)
profimedia

Pri sinhroniciteti gre za pogost pojav, ki spremlja višja stanja zavesti. Skoznjo se Celota odzove na posameznika, ki se je pripravljen učiti in rasti. Interakcija je včasih nežna, spet drugič pa presenetljivo močna.

Ko hodimo skozi življenje, ki ga imenujemo svoje, poti, ki jih ubiramo, izbiramo po svojih najboljših močeh. Če smo na začetnih stopnicah duhovne poti, se borimo in skušamo nadzorovati okoliščine svojega življenja. Izmenično igramo vlogi Žrtve in Nadzornika in si skušamo, da bi bili pri tem karseda uspešni, pomagati z zdravo pametjo, pa tudi duhovnimi znanji.

V nekem trenutku pa sprevidimo neobičajno dejstvo: v trenutku, ko ne občutimo več potrebe po nadzoru, ko pozornost s svojih potreb preusmerimo na »višji« in »širši« smisel, se naenkrat zdi, da smo dobili veter v hrbet, in to z mest, na katera nismo računali. Naenkrat se zdi, da nismo več sami in da se je ves svet združil v eni želji in skupnem cilju – da nas odpelje na mesto, o katerem smo vedno sanjali, vendar nismo nikoli vedeli, kako priti tja.

Ne glede na to, kako se počutite, ste vedno del Celote. Celota ne bo nikoli obupala nad vami, nikoli dvignila rok. Do vašega zadnjega diha boste kot posameznik – takšni, kakršni ste – dragoceni. Vesolje vam ves čas šepeta sporočila, ves čas vas usmerja in pri tem upošteva vaše potrebe (ker ste dragoceni), toda istočasno zaobjame tudi vse, česar s svojim razumom (pa tudi srcem) v tem trenutku ne morete razumeti.

Ko uvidimo, da naše sposobnosti, ne glede na to, kako razvite so, niso dovolj velike, da objamejo Celoto, se začne nova faza naše duhovne poti. Gre za nenavadno in čarobno fazo, v kateri začnemo govoriti z Vesoljem, z Inteligenco narave; dobesedno začnemo govoriti s kozmičnimi zakoni. Sinhroniciteta je jezik, v katerem govori Celota. Gre za precej preprost jezik, ki pa se ga moramo kljub temu naučiti, ozavestiti njegovo vrednost in ga začeti uporabljati.

"Sinhroniciteto preizkušam na vsakodnevni ravni. Sčasoma je postala glavna oblika moje zemeljske navigacije; glavni način sprejemanja vsakodnevnih, pa tudi tistih redkejših in pomembnejših življenjskih odločitev. Toda k uporabi sinhronicitete se ne zatečem le, ko moram sprejeti določeno odločitev; vsakič, ko se zgodi kakšno smiselno skladje, kakšno naključje, ki to ni; vsakič, ko prejmem jasno sporočilo Celote, se v meni ustvari izjemna in topla izkušnja povezanosti. Skoraj nemogoče jo je opisati, morda pa je najpomembnejše povedati, da gre za nekaj globokega, za nekaj globoko osvobajajočega," pravi Adrian P. Kezele.

Dela s sinhroniciteto se lahko nauči vsak. Samo malce pozornosti in volje potrebujete. Knjiga Sinhroniciteta – prebujanje Celote vam je pri tem lahko v veliko pomoč, toda največ koristi prinaša udeležba na vikend delavnici, imenovani Skrita sporočila.

"Podobne delavnice sem prirejal že pred dvajsetimi leti, toda zdaj sta poudarek in usmeritev delavnice drugačna. Delo je osredotočeno na povečanje pretočnosti in na povečanje dovzetnosti za pojav sinhronicitete. V tem smislu izvajamo posebne tehnike s področja formativnih tehnologij. Pri pripravah se tako na primer uporablja določena frekvenca zvoka. Uporabljamo tudi simbole, individualno prilagojene vsakemu udeležencu delavnice, ki omogočajo boljšo interakcijo med Celoto in nami. Prav tako uporabljamo individualno prilagojene zvoke, ki jih lahko vsak posameznik uporablja med procesom sinhronicitetne interakcije s Celoto," je ob najavi vikend delavnice povedal Adrian P. Kezele in nadaljeval: "Na delavnici bom predstavil tudi posebno oblikovan labirint sinhronicitete. Ritual prehoda skozenj predstavlja določeno vrsto iniciacije; odpiranja notranjih vrat, skozi katera prihajajo 'skrita sporočila'."

Pridružite se nam na izjemno zanimivi delavnici, ki lahko predstavlja mejnik v načinu vašega dojemanja sveta, vesolja, Celote in vašega odnosa do le-te.

Delavnica "Skrita sporočila"

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk