Delovanje in razumevanje vibracij, ki jih lahko izkoristite sebi v prid

Delovanje in razumevanje vibracij, ki jih lahko izkoristite sebi v prid (foto: profimedia) profimedia
17. 4. 2020

Zakon o vibraciji pravi, da se vse v naši zavestni resničnosti nenehno giblje. Nobenega lenuha ni, ki bi zastal, niti za sekundo.

Postavite atom pod drobnogled, pa boste videli protone in elektrone, ki krožijo okrog nevtrona. Gre za energijo in energija nikoli ne miruje. Vse, kar vibrira, vibrira v nekem ritmu. Ta ritem imenujemo frekvenca.

Frekvenčne stopnje

Višja kot je frekvenca, večja je moč sile. Misel velja za najvišjo obliko vibracije, zatorej ima najvišjo frekvenco. Zaradi najvišje frekvence velja za največjo moč v vesolju.

Duhovna rast je naš edini namen in razlog za življenje na tem svetu. Vsak posameznik se mora naučiti, kako izkoristiti to energijo za duhovno rast in konstruktivne namene. Konstruktivna uporaba (pozitivna raba) te energije dviguje stopnjo zavesti človeka in posledično poveča njegovo hitrost ali frekvenco vibracij. Sleherni človek ima drugačno stopnjo vibracije, vse zemeljske težave pa nastanejo z njegovimi miselnimi predstavami.

To, kar z mislimi projicirate, tudi ustvarite in dobite. Za duhovno rast se je treba znebiti negativnih misli, ki razpršijo tako imenovano življenjsko silo ali vitalno energijo. Telo to energijo uporablja za celjenje poškodb, zmanjšanje stresa in utrujenosti ter za telesno in duhovno rast.

Vsi – in to brez izjeme – ste sposobni pritegniti toliko univerzalne energije, kolikor je telo in duh potrebujeta. Žal si zaradi hitrosti sodobnega življenja z obilico opravkov in nenehnim hitenjem ne utrgate dragocenega časa, da bi privabili zadostno in vašim potrebam ustrezno količino univerzalne energije.

Vaš radar so čustva

Uporabite svoja čustva za notranjega vodnika. Ko ste prežeti s pozitivnimi čustvi, na primer z veseljem in srečo, harmonično vibrirate v skladu z vašimi cilji. Negativna čustva (jeza, strah, nemir, tesnoba) pa vas iztirijo in vibrirate na nižji frekvenci.

Vsakršen notranji upor se kaže z negativnimi čustvi, zato ukrepajte in si pomagajte s tehnikami za sprostitev. Kaj pa ljudje, ki jih skozi življenje spremljajo pomanjkanje in črne misli? Vesolje ne dela letne bilance, koliko negativnega in pozitivnega izžarevate in privabljate, ampak vam zagotavlja le več tistega, na kar ste usmerili svojo energijo. Naj bo to dobro ali slabo. Zato raje ustavite temne misli ter jih preusmerite na pozitivne cilje in rezultate.

Kako lahko zvišate vibracijo?

Zakon o vibraciji se nanaša na vse, kar mislite, verjamete, delate, nameravate in izrečete. Če vam ni všeč tisto, kar ste pritegnili v svoje življenje, zvišajte svoje vibracije, s čimer boste privabili pozitivno moč in učinkovito izrabili zakon o privlačnosti.

Zvišanje vibracije je preprosto: zavestno se odločite, da boste več energije usmerili na bolj pozitivna čustva in manj na negativna. Najbolj pomembno je, da spremenite prepričanja in misli, pokopane v podzavesti. Ta proces vam ponuja možnost, da izkoristite zakon o vibraciji, saj deluje kot bi preklopili na avtopilota. Šestina frekvenčnih signalov bo prišla iz zavestnega, pet šestin iz podzavesti.

Vse se začne, ko ozavestite misli in prepričanja, ki vas omejujejo. Zakon o vibracijah pravi, da se oddane dobre vibracije med gibanjem skozi prostor in čas dvignejo na višjo frekvenco ter se okrepljene vrnejo pošiljatelju. Pri sproščanju negativnih vibracij je učinek enak, a negativen. Sebične želje, pohlep ali hlepenje po moči se vrnejo okrepljene z nižjo frekvenco.

Ljudje, ki izsesavajo energijo od drugih, nižajo svoje vibracije, na drugi strani pa jo tisti, ki so radodarni in dajejo, višajo.

Ko torej izžarevate dobro, se viša vaša frekvenca. Morda ste že slišali za pregovor Daj drugim to, kar si najbolj želiš zase. Primeri: 

  • če v življenju pogrešaš ljubezen, jo dajaj; 
  • če ti manjka denar, deli denar; 
  • če pogrešaš spoštovanje, spoštuj druge. 

Z dajanjem tistega, kar si želite zase, boste konec koncev povečali tisto, kar se vam bo vrnilo.

Tehnika in orodja za dvig vibracije

Nanizali jim bomo le nekaj:

  • zavestno se potrudite, da prepoznate negativne misli, ko vdirajo v vašo zavest in jih spremenite v pozitivne;
  • sprostite čustveno navezanost na negativne misli, navade, občutke in prepričanja;
  • bodite hvaležni za vse;
  • meditirajte;
  • ponovno programirajte svojo podzavest z ustreznimi, pozitivnimi prepričanji in navadami, tako da bo podzavest samodejno delovala v skladu z vašimi željami;
  • vizualizirajte svoje cilje s čim več podrobnostmi in tako, kot da ste jih že dosegli;
  • odpustite vsem.

Potrudite se in izkoristite možnosti, ki so vam na voljo, trud bo poplačan, saj vam bo navrgel veliko koristnega in prijetnega. Uspeh bo seveda pogojen z vloženim delom in uspešnostjo vašega napora, da vprežete podzavest in jo obrnete sebi v prid. Hkrati ne pozabite vsakodnevno odganjati slabih misli. Čim več, kajti vseh seveda ne boste mogli. Več vaje, lažje vam bo šlo in kmalu se boste naučili prestreči misli, ki vas omejujejo, ter zlahka preusmeriti energijo.

Vir: zazenlife

 

Priporočamo