Dovolite si zadihati in videli boste cilj

Dovolite si zadihati in videli boste cilj (foto: Profimedia) Profimedia
29. 12. 2020

V zadnjih dneh leta, ljudje tako zelo radi delamo reprizo vsega dogajanja, kaj smo dosegli, česar nismo in kar bi morali doseči. Dajva se za začetek ustaviti pri 'morati'. Nekateri, ki nenehno stremijo, da moraš kakršno koli situacijo rešiti v trenutku, bežijo pred tem, da je vse minljivo. Tisti, ki nenehno stremijo k temu, da je vse popolno, bi si želeli nemalo ponudnikov na področju storitve lepotne nege, da bi olepšali ta in oni del svojega fizičnega telesa. 

In kaj je pravzaprav popolnost?


Terminologija popolnosti, je v globokem vpogledu v energijsko stanje dogajanja, popolnoma enaka terminologiji besede 'morati'. Za lažje razumevanje, bom pridal samo stavek 'Zaupanje v pretok dogajanja, je največja sposobnost osebnega uspeha'.

Torej, ko si dovoliš zadihati pred prvim korakom na poti uresničitve, si dovoliš vzeti čas za razmislek in uvidiš premnoge podrobnosti, ki jih drugače ne bi. Le-te pa ti pomagajo do uresničitve dane situacije. 

Zakaj so me Vodniki nagovorili tik pred koncem leta, da skupaj zapišemo in ustvarimo nekaj vrstic o popolnosti?

Odgovor je sila preprost, ker je popolno vse, kar se nam v danem trenutku zgodi. Od nas pa je odvisno, ali bomo to dogajanje sprejeli kot priložnost za napredek in osebni uspeh, ali bomo vsemu temu pridali 'značko' morati. Tako ali drugače bomo prišli do željenega cilja oziroma tistega cilja, ki nam je po dušnem namenu namenjen. Zagotovo pa bomo, zaradi oznake 'morati' uporabili težjo in daljšo pot. 

Pravijo sicer, da so daljše poti lažje. To govorijo tisti, ki bežijo pred tem, da bi se situacije lotili takoj. Torej takrat, ko so že v dani energiji. Tukaj ne govorimo o situacijah, ki so vredne razmisleka. Tukaj govorimo o ponujenih priložnostih, ki nam jih daje zgodba življenja. Namreč nekatere priložnosti so nam dane v točno določenem  trenutku naše osebnostne rasti.

V kolikor mi te ponudbe Neba ne zmoremo videti kot priložnost, to priložnost v najbolj primernih trenutkih naše tu zemeljske zgodbe, tudi izgubimo. Na misel je mi je prišel popolnoma preprost primer. Ta govori sicer o imeti ali ne imeti uhane v danem trenutku. Namreč, bil sem prisoten v trenutku, ko se je dama zagledala v zelo preproste uhane, si jih ogledovala in vse je bilo videti že kot da gredo z njo do blagajne. Kot strela z jasnega jih vrne na prodajno stojalo in reče: 'Vzela jih bom jutri.'. K sreči je bil prisoten pri vsem skupaj še njen partner. Toliko, da se sam nisem počutil neumnega, ko sem ji dopovedoval, da ji uhani res pašejo. Dama se je drugi dan, skupaj z mano, resnično vrnila v isto trgovino, z namenom nakupa tistih uhanov. Vendar, teh uhanov, ki so jo včeraj poklicali, ni bilo več. 

Res je, da je anekdota preprosta in da bi nekdo rekel, saj so samo uhani. Ampak, tako se obnaša večina ljudi v svojih življenjih. Ponujene priložnosti Neba prelaga na druge trenutke. Vendar, ti trenutki nimajo prav nič opraviti z dušnim namenom. Tisti 'ne' takrat, ko te karkoli privabi ali pokliče in se ti ne odzoveš temu klicu, je opazka Ega in ne Duše. To pomeni, da v tistem trenutku, ko se odzoveš na ta klic, si dovoliš napredovati po svojem dušnem namenu do uspeha.  

Torej, kaj je zares popolno, takrat ko moraš ali takrat, ki se zliješ v dano situacijo in ti ta dovoli tvoj osebnosti dušni napredek?

To vprašanje si vedno, v vsakem trenutku, odgovorimo sami. Še posebej takrat, ko smo postavljeni med dve odločitvi, ali to ali ono. Poslušajmo se takrat, da bo naša odločitev vedno popolna. V kolikor, si bomo vsak trenutek dovolili ustvariti v takšni popolnosti, da se bomo v njem lahko sprostili, nasmejali, bili srečni, se izražali in kreirali, potem je to tista prava pot do dušnega napredka. 

Četudi se nam zdi nekoliko zapleteno, z vsako odločitvijo napredujemo. Ali skozi preizkušnjo, ki nam ponudi nemalo skušnjav, ali skozi preizkušnjo, ki nas prepusti toku in nas s spontanimi dogodki, s tistimi na ključ, pripelje do željenega cilja. Cilj je vedno tam, kjer je začetek.

Zato naj bo to tudi moja popotnica, zate, v letu 2021, ko se ponovno bereva in verjamem tudi vidiva na kakšnem mojem dogodku. 

Vse kar si dovoliš opaziti s srcem in storiti z ljubeznijo v zaupanju Najvišjega, se vedno vrne z dobrim. 

Srečno! Uroš Adrian