Erazem B. Pintar: Horoskop kaže, da je odločen in samozavesten

Erazem B. Pintar: Horoskop kaže, da je odločen in samozavesten (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lea
4. 12. 2016

Zaradi postavitve Urana v 11. hiši je izredno družaben in ima veliko znancev in prijateljev. Merkur v ozvezdju Škorpijona mu podarja prodorno komunikacijo in neustavljivo strast.

Energičen in svoboden

Zaradi Sonca v Strelcu v 1. hiši ima izredno močno osebnost, ki v trenutku naredi vtis na druge ljudi. Premore tudi močno voljo in energičnost, s katero mu z levo roko v življenju uspe, še zlasti na poslovnem področju. Težave se pojavijo, ko ljudem okoli sebe ne dopusti, da se izrazijo po svoje, takrat postane nervozen. Njegova visoka samozavest je lahko zelo koristna, če pozna svoje omejitve in se jih zna držati. Fizično je zelo močan in bi moral v življenju uživati v dobrem zdravju in vitalnosti. Če se nauči sprejeti svoje omejitve in pravilno nadzorovati svojo energijo, bo sposoben ustvariti čudeže na zavidljivi ravni. Je izjemno ekstrovertiran, naravni izvršitelj, igralec ali glavni v družbi. S svojim bogatim slogom ustvarja razkošje, ki označuje obsesivno potrebo biti v središču pozornosti. Pogosto v odnosih prevzame vodilno vlogo in je zelo tekmovalen. Ustrezajo mu najmočnejši značaji, strast, volja, vodita ga želja in potreba po dejanju, pri čemer je moč, sila delovanja usmerjena k cilju. To je izredno  močan značaj, rojen, da življenje živi do skrajnih zmogljivosti in da najde življenjski smisel.

Resen in vodilen

Mars je pri njem v Kozorogu v 3. hiši, zato se zdi, da ima zelo agresiven um in da obožuje razprave in prepire z ljudmi, vendar ni tako, saj ga tovrstni konflikti vznemirjajo. Resen boj ali solidno argumentiranje, to je pri njem ves čas vprašanje, čeprav je zelo neposreden in ne skopari z besedami ali sarkazmom. Z vidika ljudi, ki ga ne poznajo dobro, deluje precej agresivno ali jezno, tudi če v resnici ni takšen, zato je zanj težje najti nove prijatelje. Na srečo njegov um deluje hitro in ima veliko duševne energije, s katero zna preudarno razpolagati in jo usmerjati v koristen napredek. Paziti mora, da se ne izgubi s svojo radovednostjo, da dobi odgovore na vprašanja pravi čas ter da s koncentracijo usmerja vse svoje energije v zmagovalno smer. Ko govori z ljudmi, naj bo previden, kako govori, ker je nagnjen k burnemu izražanju. Je zelo nemirnega duha in nenehno v gibanju. Hitro vozi in zelo hitro razmišlja. V besedah je pogosto tudi grob ali odrezav. Uživa v konfrontaciji z drugimi, pri čemer pogosto poskuša uveljaviti svojo voljo. Uživa v dobrem besednem spopadu, ki ga nenehno ustvarja. Preden spregovori, ne premisli, zato druge včasih užali ali ujezi.

Vpliven in perfekcionist

Luna je v Devici v 10. hiši zato si želi v življenju doseči velik uspeh. Preden doseže postavljeni cilj, se lahko na poti sreča s številnimi spremembami, z uspehi in padci. Ima naraven dar za delo z velikimi skupinami ljudi, na katere ima skoraj magičen vpliv. Zaradi njihove velike želje po priznanju v družbi pogosto zanemari prizadevanja za prijeten dom. Na tisto, s čimer se ukvarja, pogosto zelo vpliva eden od staršev. Je oseba, ki zna ohraniti razum, tudi takrat, ko je zaljubljen. Čustva večkrat skriva pod navidezno zaveso, saj se boji, da bi bil razočaran. Vse želi imeti pod nadzorom, kar se lahko v partnerstvu izkaže za obremenilno kombinacijo. Je trmast in lahko zbuja strahospoštovanje, krivica ga zelo prizadene. Pripravljen se je boriti za svoj prav in za svoje ambicije. Ima močno izražen um, je prodoren in zelo sposoben. Izjemno dobro se odziva v kriznih razmerah. Zelo močno je nagnjen k perfekcionizmu in je lahko zaradi tega že kar samouničevalen. Prisega na poštene odnose in pravico.

Velikodušen in pravičen

Jupiter v Devici v 10. hiši nakazuje, da ima sposobnost doseči vidno mesto v poklicnih prizadevanjih. Je zelo prijeten, velikodušen in pravičen, zato ga imajo drugi radi. Vedno želi narediti nekaj velikega za svet, zato ves čas načrtuje in si prizadeva za napredek. Je karizmatičen in sposoben v življenje pritegniti pravo podporo za zamisli in projekte. V življenju je skoraj blagoslovljen in bo imel donosno kariero, ki mu omogoča varnost. Vse, česar se dotakne, se spremeni v zlato ali razširi in ustvari zaposlitev za druge. Je odličen vodja in ljudje naredijo karkoli, samo da bi bili v njegovi družbi. Ta položaj tudi pomeni srečo in možne finančne nagrade. Obenem pa potrebuje veliko spodbude, smernic in temeljitih načrtov, ki ga nazadnje pripeljejo do cilja. Rad ima rutino in preprosto življenje, vedno je pripravljen pomagati, še zlasti v nujnih primerih. Kadar doživi poraz, se je sposoben zelo hitro pobrati. Ne obremenjuje se z običajnimi odgovornostmi. Močno je izražena potreba po pravičnosti in rušenju starih nesocialnih konceptov. Ima originalen pristop do znanosti, matematike, informatike, elektronike, fizike in metafizike, literature.