Filip Flisar: Horoskop kaže, da je nežen in spoštljiv

Filip Flisar: Horoskop kaže, da je nežen in spoštljiv (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
9. 10. 2016

Je pustolovskega duha. Venera v ozvezdju Tehtnice mu dodaja pridih kavalirja.

Vedno išče resnico

Sonce je bilo ob njegovem rojstvu v Tehtnici, zato vztrajno išče pot, resnico in pravico. Ima naraven dar za pravo, filozofijo in religijo, saj je večen mirovnik in mediator. Kažejo se mu velike možnosti za visoko izobrazbo, ki je pozneje tudi temelj njegovega uspeha. Razvijati mora samozavest in smisel za cilje, poskuša pa naj se bolje organizirati in načrtovati svoje delovanje. Otresti se mora muhavosti, opravičevanja in kaotičnosti ter pretiranega nihanja počutja. Veliko več bi se moral veseliti, vzeti si mora namreč čas tudi zase. V družbi je zelo priljubljena oseba in večkrat v središču dogajanja. Po drugi strani pa je zelo občutljiv in dojemljiv za počutje okolice. Je zelo čuten in ima žilico za lepe stvari. Vendar se mu včasih zgodi, da se ujame v rutino. Ne mara sprememb in ne smete ga siliti k ničemur. Predvsem je praktičen in zelo pošten.

Impulziven in spontan

Mars je bil ob njegovem rojstvu v ozvezdju Device. V svoje delo vedno vloži veliko energije in pazi, da ga dobro opravlja. Pogosto se odloči za delo v poklicih, v katerih lahko pomaga drugim ljudem, kot so policisti, gasilci ali vojaki. Zna biti deloholik, ki je pretirano kritičen do drugih ljudi. Tisto, česar se loti, običajno tudi dokonča. Tudi pri vsakodnevnih opravilih se potrudi, da vse naredi, kot mora biti, saj površnosti ne prenese. Ne morete, da ga ne bi opazili, ko vstopi v sobo. Je očarljiv, topel in da, tudi opazen. Seveda je tudi ambiciozna, borbena in eksplozivna oseba. Ko se razjezi, se res razjezi in takrat je več kot sposoben tudi povzdigniti glas. To je oseba, s katero se da zlahka manipulirati. Je zelo impulziven, spontan in vročekrven. Na okolje se odziva zelo hitro in silovito, a njegova vnema hitro popusti. Zato tudi v življenju ne goji zamer.

Igriv in svobodoljuben

Luna je bila ob njegovem rojstvu v Strelcu, zato je pustolovskega duha, igriv, svobodoljuben in vedno pripravljen na dobro zabavo. Le redko dovoli oviram in težavam, da bi ga potrle. Pravzaprav se ne počuti dobro ob problemih in čustvenih bolečinah, pa naj bodo njegovi ali od drugih ljudi. Pogosto poskuša razveseliti ali dati filozofski nasvet tistim, ki so prizadeti. Nenamerno poskuša spregledati ali se izogniti čustveni vpletenosti. Prijateljstvo je izjemno pomembno zanj, verjetno celo bolj kot ljubezen in romantika. Lahko je izredno ekscentrična in originalna oseba, lahko pa je tudi dolgočasen in apatičen, še posebej če se mu zdi, da je nerazumljen. Je namreč muhast in rad igra po svojih pravilih, ki jih, po potrebi, tudi sam spreminja. To je nenavadna in nepredvidljiva oseba, ki ne deluje najbolj čustveno, njegova ljubezen je razpeta med partnerjem in delovanjem v skupini ali za dobro človeštva.

Nenehno v gibanju

Jupiter je bil ob njegovem rojstvu v ozvezdju Ovna, zato nenehno sega po novih mejah in prodornih odločitvah, s katerimi želi še dodatno obogatiti svoje življenje. Odprt je za vse novosti, vendar se pri odločitvah pogosto preveč zažene in morda celo zaleti, nato mu velikokrat zmanjka motivacije in vztrajnosti za nadaljevanje. Prisega na pravico, resnico in visoke ideale. V pogovoru večkrat pretirava in se tega še sam ne zaveda. Kritike ne prenese ter vedno najde odgovor na vsa vprašanja, tudi če je napačen. Tveganje mu ne dela težav, saj ima občutek, da je vsaka zmagovalna kombinacija namenjena njemu, kar lahko v poznejših letih vodi v različne finančne izgube. Nobene stvari ne prepušča naključju in vedno zaupa le sebi. Z vztrajnim delom in veliko truda vedno doseže uspeh. In če mu uspe preseči pretirano željo in potrebo po materialni zagotovitvi, lahko v poznejšem življenjskem obdobju razvije visoko duhovno zavest. Odnosi z najbližjimi so obarvani z umirjenostjo, racionalnostjo ali strpnostjo. Zanj so značilni resnost, odgovornost v obnašanju in velik optimizem.