Gabrielle Bernstein: »Ko se spomnite, kje je vaša resnična moč, se povežete z Vesoljem!«

Gabrielle Bernstein: »Ko se spomnite, kje je vaša resnična moč, se povežete z Vesoljem!« (foto: profimedia) profimedia
2. 9. 2018

»Ko sem imela 16 let, me je mučila depresija,« se spominja predavateljica in avtorica številnih uspešnic Gabrielle Bernstein. »Takrat nisem vedela, zakaj sem depresivna, a občutki strahu, zaskrbljenosti in žalosti so bili jasni. Moja depresija je bila zahrbtna. Pokazala se je od nikoder in, kot je bilo videti, brez razloga.«

Avtorica knjige Vesolje vas podpira, ki jo na tem mestu podrobneje predstavljamo, se je takrat po pomoč zatekla k mami. Njena mama, hipijevka, meditatorka in jogistka ji je ponudila orodje, ki mu je tudi sama najbolj zaupala: meditacijo.

  • »Posadila me je na blazino za meditiranje in rekla: 'Tako se zdraviš.'«

Skrita moč

Naučila jo je mantro: so, ham, so, ham. Da bi začutila olajšanje, ji je predlagala vsaj pet minut meditacije vsak dan, Gabrielle pa je bila dovolj obupana, da bi naredila vse, kar je rekla, in tako začela z meditacijami.

»Na svoje presenečenje sem takoj začutila olajšanje,« še piše Gabrielle v svoji knjigi in dodaja, da se je poslej še naprej vračala na blazino za meditiranje. In prav znanje meditacije ji je prišlo zelo prav čez dva tedna, ko sta se s fantom odpravila na izlet v počitniško hišo na obali. Takoj po prihodu so jo namreč začeli preplavljati stari občutki depresije in strahu.

  • »Obrnila sem se k fantu in rekla: 'Oprosti, opravičujem se, ampak moram iti meditirat.' Šla sem v majhno sobo v drugem nadstropju. V temi se sem se usedla na posteljo in začela izgovarjati mantro so, ham, so, ham. Nisem imela pojma, kaj ta mantra pomeni, a vedela sem, da se po njej počutim bolje. So, ham so, ham. Po minuti dihanja in recitiranja mantre se je zgodilo nekaj čudežnega. Nenadoma, od nikoder, sem začutila, kako me ogrinja topla ljubeča energija. Roke in noge so me začele ščemeti, bojazen in depresija sta odšli. To je bil najgloblji mir, kar sem ga kdaj izkusila. Bila sem uglašena s sedanjostjo, veliko bolj kot pri čemer koli, kar sem poznala. Našla sem svojo skrito moč.«

Gabriella je takrat spoznala, da ima v sebi moč povezati se z ljubečo močjo energije, daleč iznad svojega logičnega uma in fizične plati. Prvič v življenju se je počutila resnično varno.

Opogumljena spričo neverjetne izkušnje je nato vztrajno meditirala naslednjih nekaj mesecev in ko se je njeno počutje izboljšalo, je meditacijo pričela zanemarjati.

Zunanji svet

  • »Začela sem se obešati na varnost, moč in vznemirljive stvari zunanjih uspehov in posvetnih oblik srečnosti. Za varnost in ljubezen sem se obrnila k romantičnim odnosom. Lotila sem se posla, da bom uspešna in zadovoljna. Oprijela sem se zdravil, da dosežem tisto, kar sem nekoč našla na meditacijski blazini. Izbrala sem zunanji svet kot vir ljubezni in se obrnila stran od energije Vesolja.«

Po vrsti napačnih odločitev se je Gabriella ponovno znašla v primežu globoke depresije, ki je bila takrat okrepljena še z zasvojenostjo in sramoto.

Potem pa se je nekega jutra v svojem stanovanju usedla na tla.

  • »... sita tablet in alkohola, da prikličem tisto energijsko povezavo, ki sem jo nekoč poznala.«

Vrnila se je k mantri svoje mame in začela recitirati so, ham, so, ham. Na njeno veliko presenečenje – in kot da od njenega zadnjega mantranja ni minilo že veliko časa – je praktično takoj začutila tisti občutek ljubezni.

  • »Bilo je, kot bi me nevidna angelska krila, dvignila s tal, da mi pomagajo stopiti v nov način življenja, daleč onstran strahu, ki sem ga izbrala. Ponovno sem našla izhod.«

Tisti dan se je Gabriella zaobljubila, da se nikoli več ne bo obrnila stran od resničnega vira ljubezni.

Zaobljuba za vedno

meditacija

  • »Zadnje desetletje sem bila na duhovnem potovanju in krepila svoj odnos do te ljubezni. Ljubezen, o kateri govorim, je mnogim poznana kot bog, duh, resnica ali zavest. V sodobnih slovarjih se nanjo obračajo kot na Vesolje (Universe).«

Gabrielle Bernstein se je v naslednjih nekaj letih nato ne le dvignila z dna, ampak tudi izstrelila med zvezde.

V eni od oddaj Oprah Winfrey je bila tako predstavljena kot vodilni mislec nove generacije, kot strokovnjakinja je bila redno vabljena v oddajo Dr. Oz Show ter se sčasoma proslavila kot avtorica številnih novodobnih duhovnih uspešnic.

vesolje vas podpiraSama zase pa pravi, da je predvsem 'duhovna aktivistka'.

Tako je pred časom skupaj z Deepakom Chopro organizirala največjo svetovno skupinsko meditacijo, ki se je zapisala tudi v Guinnessovo enciklopedijo, YouTube pa jo je navedel kot eno od šestnajstih videoblogerjev prihodnosti.

Nadvse plodna je tudi kot blogerka in naj bi sodila med enajst avtorjev internetnih strani za inspiracijo, ki jih je vredno slediti na Twitterju, na seznamu Forbes pa je bila celo predstavljena kot ena od dvajsetih najboljših.

O Gabrielli Bernstein so med drugim pisali v Elle, Glamour in OWN, predstavili pa tudi na The Today Show in številnih drugih.

Njeno knjigo Vesolje vas podpira smo pred dnevi v založbi Gnostica končno dobili tudi v slovenskem prevodu.

Priporočamo!

Gabrielle Bernstein: Vesolje vas podpira

  • »Zadala sem si nalogo, da s to knjigo pri čim več ljudeh, kot je le mogoče, prebudim povezavo, da pridejo do zaupanja in veselja. Taka povezava lahko vodi do našega resničnega namena: da smo ljubezen in širimo ljubezen. Te besede ne morejo biti več le zveneče besede, ki jih pogosto objavljamo na družbenih omrežjih. Biti morajo poslanstvo. Srečnost, varnost in zaupanje, po katerih hrepenimo, ležijo v naši zaobljubi ljubezni.«

S sprejemanjem, predajo in zaobljubo svoji neprestano razvijajoči se duhovni poti je avtorica New York Timesove uspešnice in predavateljica Gabrielle Bernstein pretvorila svoj strah v zaupanje. Njene zgodbe in univerzalne vaje dajejo okvir za odstranjevanje ovir za dostop do tega, po čemer vsak najbolj hrepeni: do srečnosti, varnosti in jasne smeri. Te naloge lahko pomagajo opustiti potrebo po nadzoru tako, da se sprostimo v občutek gotovosti in svobode. Prenehamo loviti življenje in resnično živimo.

  • »Razlog, da se toliko ljudi počuti nesrečne, neuspešne in negotove, je, da pozabijo, kje so njihovi resnična sreča, uspeh in varnost. Ko se spomnite, kje je vaša resnična moč, se ponovno povežete z Vesoljem, tako da lahko resnično uživate v čudežih življenja. In kar je najpomembneje, tudi vaša sreča je lahko izraz veselja, ki oplemeniti svet. Veselje je naša prirojena pravica. Ovira ga naša ločenost od ljubezni.«

Zajahajte val svoje energije in resnične moči, da najdete moč, ko ste na dnu, usklajenost in podporo, ko ste izgubljeni, varnost, ko se spopadete z negotovostjo, in veselje v tistem, kar bi sicer morda bila bolečina. Bernsteinova odkriva skrivnosti in je odločena, da sprosti prisotnost vaše moči s tolažečim vedenjem, da vas Vesolje podpira.