Horoskop Ines Erbus: Zvesta in predana

Horoskop Ines Erbus: Zvesta in predana (foto: Arhiv revije lea) Arhiv revije lea
Vir: Lea
12. 8. 2017

Merkur v Raku ji nagaja pri izražanju, kjer se lahko včasih preveč zapleta.

Zaradi pomanjkanja elementa ognja ji primanjkuje spontanosti.

Marljiva in priljubljena

Sonce ima v Levu, zato jo vodi izjemna intuicija, s katero v trenutku dojame, kako stvari stojijo in kaj je treba narediti za še večje zadovoljstvo. Vedno bo raje škodila sami sebi, kot da bi ta užitek prepustila drugim, saj se nadzoru nad vsem, kar se dogaja, nikakor ne bo odpovedala. Močno je prepričana, da bo preživela, ne glede na to, kaj jo čaka, in pogosto se niti najmanj ne moti. Bolje se ji je približati previdno in počasi, hitrih kretenj namreč ne prenese. Otresti se mora muhavosti, opravičevanja in kaotičnosti ter pretiranega nihanja počutja. Veliko več bi se morala veseliti, vzeti si mora namreč čas tudi zase, za sprostitev. V družbi je zelo priljubljena oseba in večkrat v središču dogajanja. Neredko je tudi prepirljiva in ima svoj moto: jaz vse vem. Pogosto za okolico deluje nervozna in zelo malo časa preživi doma, saj se ji vedno zgodi kaj nenavadnega, poleg tega jo ljudje ves čas vabijo v svoje kroge. Niti za trenutek ne sme imeti občutka, da je priklenjena. Seksualna energija pri njej ni najbolj izražena, več ji pomeni trden odnos.

Sentimentalna in nadarjena

Zaradi Marsa v Devici hrepeni po opaženosti, v svojih skritih sanjah pa je zelo sentimentalna. Kljub hladni zunanjosti preseneti z navdušujočim humorjem in igrivostjo. Njena slaba stran je, da lahko, če ima velike čustvene težave, občuti melanholijo in apatijo ter se postavlja v vlogo žrtve. Takrat se zapre vase in prezira vse okrog sebe. Njena duhovna nadarjenost je velika, pri čemer ji marljivost pomaga, da ji življenje ne povzroča večjih težav. To je stroga in poštena oseba, ki vztraja pri dani besedi, enako velja za njene odločitve. Lahko je deloholik in je pretirano kritična do drugih ljudi. Tisto, česar se loti, običajno dokonča. Tudi pri vsakodnevnih opravilih se potrudi, da vse naredi, kot mora biti, saj površnosti ne prenese. Vsekakor se jo opazi, ko vstopi v sobo, saj je vsekakor očarljiva. Seveda je tudi ambiciozna, borbena in eksplozivna oseba. Ko se razjezi, se res razjezi, in takrat je več kot sposobna povzdigniti glas. To je oseba, s katero ni lahko manipulirati.

Zadržana in zvesta

Luno ima v Kozorogu, zato je včasih hladna in zadržana. Čeprav ljubi z vsem srcem, v ljubezenskem odnosu večkrat deluje nezainteresirano. Pogosto poskuša razveseliti ali dati filozofski nasvet tistim, ki so prizadeti ali užaljeni. Nenamerno poskuša spregledati slabe situacije ali se izogniti vsakršni čustveni vpletenosti. Prijateljstvo je izjemno pomembno zanjo, verjetno celo bolj kot ljubezen. Potrebuje tudi veliko čustvene svobode in mobilnosti. Je zelo neposredna, ne prenaša krivic in nedorečenega, takoj hoče opraviti z vsem. Ljubi umetnost in ljubezen, privlačita jo skladnost in lepota. V ljubezni ni polovičarka, vendar potrebuje nenehne dokaze naklonjenosti, vdanosti in pripadnosti. Ta položaj ji dodaja dvomljivost in zamero lahko drži več let. Pri delu je zelo odgovorna, čeprav večkrat zamuja na sestanke. Rada bi bila originalna, vendar obenem ne mara izstopati. Zelo je ambiciozna, nobenih težav nima pri skupinskem delu. Na zdravstvenem področju mora paziti na ledvice, mehur in alergije na koži. Privlačijo jo odločni, ambiciozni, dinamični in dominantni moški, ki bi ji nudili varnost in obenem ne bi ogrožali njene neodvisnosti.

Umirjena in vztrajna

Zaradi Jupitra v Tehtnici na poslovnem področju potrebuje izzive, izogibati se mora enoličnim poklicem in situacijam, kjer vlada kaos. Nobene stvari ne prepušča naključju in vedno zaupa le sebi ter svojim notranjim občutkom. Z vztrajnim delom in velikimi napori vedno doseže uspeh. In če ji uspe preseči pretirano željo in potrebo po materialni zagotovitvi, lahko v poznejšem življenjskem obdobju razvije visoko duhovno zavest. Odnosi z najbližjimi so obarvani z umirjenostjo, racionalnostjo ali strpnostjo. Zanjo so karakteristične resnost, odgovornost v obnašanju ter velik optimizem. Ne mara drastičnih sprememb in ne sme se je siliti k ničemur. Predvsem je zelo praktična in stvarna, kar ji večkrat olajša kakšno situacijo. Previdna je z denarjem. Rada kupuje kakovostne izdelke in trdo dela, da si jih lahko privošči. Zdi se ji, da je treba v življenju sprejemati tudi kompromise.