Horoskop Oven - vodilni znak v zodiaku

Horoskop Oven - vodilni znak v zodiaku (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
29. 3. 2015

Prvi, vodilni znak v zodiaku, ki prebuja pomladno moč. Oven je igrivo, nestrpno bitje, v vsakem trenutku pripravljen voditi in usmerjati. Zna navdihniti in spodbuditi vsa druga znamenja. Njegova energija se kaže na vsakem koraku in težko funkcionira, če ni ves čas v akciji in dogajanju. Simbolizira nove začetke in se vedno usmerja k zmagi, posledice ga ne zanimajo.

Russell Crowe
Reese Witherspoon

Ovni so eno izmed najbolj vročekrvnih in strastnih znamenj zodiaka, zato se jim na daleč izognite, če dvomite o iskrenosti svojih čustev. Prijateljstva namesto ljubezni ne želijo gojiti. Tako hitro, kot se zaljubijo, se lahko tudi ohladijo, če jim ne namenjate dovolj strasti in pozornosti. Na začetku so prepričani, da so našli svojega princa ali princeso, prav nič jih ne more odvrniti od tega, da bi mislili drugače, tudi če se vse zaroti proti njim.

Dokler so zaljubljeni, so izjemno zvesti, saj so preveč resnicoljubni, da bi se zatekali k lažem in prevari. Takrat ljubezen idealizirajo do zvezd, svojih bivših se sploh ne bodo spomnili, tudi osebo, ki jo ljubijo, včasih preveč idealizirajo. Ovnom je treba prepustiti dominantno vlogo, to je pravilo, ki velja za vse, s katerimi imajo opravka. Prav zaradi tega navadno veljajo za nestrpne, saj težko prenesejo, da ima kdo drugačno mnenje od njih. Njihov um in dojemanje sta usmerjena naravnost k cilju, pri čemer sta zelo enostranska, subjektivna.

Oven in hujšanje

Oven se za dieto hitro odloči, vendar tudi enako hitro obupa, sploh če na tehtnici ni takoj vidnega pravega rezultata. Najboljša dieta za pripadnice tega ognjenega znamenja temelji na ribah, sveži solati ter sadnih sokovih, kot sta pomarančni in ananasov sok, saj boste tako lažje nadzorovale svojo presnovo. Ovni bi morali uživati hrano, bogato z beljakovinami, ki vam dajejo potrebno energijo in moč. Izognite se hitri prehrani in cvrtju.

Ujemanje

Oven se najbolj ujame s pripadniki ognjenih znamenj, zlasti s Strelcem, s katerim tvorita odlično celoto, tako energetsko kot tudi značajsko, saj sta si zelo podobna. Dobro ujemanje je mogoče tudi z zračno tehtnico, ki je njegovo popolno nasprotje. V daljšem razmerju lahko dobro shaja tudi z levom, vodnarjem in dvojčkom. Najslabše se oven ujame z ribami in devicami – ti znamenji sta njegovo čisto nasprotje in seveda je premalo potrpežljiv, da bi se jima prilagajal, zato raje zbeži stran, novim dogodivščinam naproti. Med njegovimi prijatelji boste težko našli kakšnega raka ali kozoroga, saj sta čisto na nasprotnem bregu in ovna celo razjezita s svojo pasivnostjo.

Lastnosti ovna

 • Pozitivnost (spol): pozitiven, moški
 • Vladajoči planet: Mars
 • Element: ogenj
 • Dinamika: kardinalen
 • Barva: rdeča
 • Draga kamna: ametist, diamant
 • Kovina: železo
 • Roža: mak
 • Telesno območje: glava
 • Drevo: breza
 • Hrana: pekoča in začinjena hrana

ON

Pri moških ovnih je najbolj pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati, to, da vam ni nikoli treba prevzeti pobude. Pustite, da oni osvojijo vas. Če ste pametne, drugačne in vznemirljive, ste prave za ovna. To je moški, ki mu romantika ni najbolj blizu. Zanj je pomembna akcija, in če je ni, se bo hitro začel dolgočasiti in se brez obrazložitve usmeril drugam. Vedno je pripravljen na strastne podvige, nikoli na globoke pogovore. Če želite z njim ostati v resnem razmerju, boste morale biti strpne.

ONA

Osvajanje ženske ovna je zelo težaven posel. Ljubezen ji ne pomeni veliko in tudi do moških ima pogosto prav poseben odnos. Od vseh žensk se prav ona čuti najbolj enakovredna moškemu in od vseh prav ona najlažje shaja brez njega. Je samostojna in energična, odločna in samosvoja. Ko se nekaj odloči, to tudi izpelje. Manjka ji le nekaj nežnosti in želje po romantiki. Z moškim, ki ga ljubi, je pripravljena iti na konec sveta in zanj narediti vse, vendar le če čuti, da ji je resnično zvest in lojalen.

Znane osebnosti, rojene v znamenju ovna

Russell Crowe, 7. april 1964

Dinamična oseba, ki ne skriva svoje privlačnosti. Sonce v drugi dekadi Ovna mu podarja čudovit privlačen videz in karizmo, s katero osvaja množice. Je impulziven, prodoren in nikoli ležeren. Njegova Luna v 1. hiši Vodnarja ga opisuje kot nenavadno in nepredvidljivo osebo, ki lahko vedno preseneti s kakšno burno reakcijo. Hitro se naveliča določenih zadev in hitro se počuti utesnjenega. Ascendent v kozorogu kaže na to, da je zanesljiva, vztrajna, ambiciozna in potrpežljiva oseba, vse stvari jemlje zelo resno in se redko prepušča čustvom, močno pa spoštuje tudi red, disciplino, tradicijo in starejše. Močan vpliv na njegovo življenje ima Pluton v Devici, ki mu prinaša preobrazbe in nekaj težav na osebnem področju. Venera v Dvojčkih je tista, ki obljublja, da je sicer odličen ljubimec, vendar v ljubezenskih odnosih nekoliko površen in neobremenjen. On ne sledi ženski, ženska mora slediti njemu. Mars in Jupiter v Ovnu pa mu dajeta moč, da se po vsaki krizi zna pobrati in znova zadihati ter zaživeti s polno paro.

Reese Witherspoon, 22. marec 1976

Reese Witherspoon ima v natalni karti Sonce v prvi dekadi Ovna, kar pomeni, da je oseba z veliko energije, polna navdušenja za vse novosti in predloge, dinamična, pozitivna in iskrena, vendar pa ji manjka vztrajnosti, potrpežljivosti in umirjenosti. Ker spada med marčevske ovne, premore tudi nekaj več nežnosti in nagnjenja k romantiki. Zaradi Lune v Kozorogu se težko sprosti v družbi, je pa fizično zelo dobro pripravljena, zato ji je aktivno življenje blizu. Zaradi svoje posebnosti in simpatičnosti je sposobna igrati različne vloge in biti v vsaki odlična. Njena Venera v Ribah kaže na veliko potrebo po urejenem družinskem okolju, otrocih in druženju. Rada se zadržuje v ožjih krogih, kjer se počuti sproščena. Mars v Raku nakazuje na občutljivost in večja nihanja v razpoloženju, je tudi nekoliko konfliktna, ko vse skupaj ne poteka tako, kot si želi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri