Horoskop pravi, da je Marjan Podobnik malce muhast in občutljiv

Horoskop pravi, da je Marjan Podobnik malce muhast in občutljiv (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Lea
26. 12. 2016

S tremi planeti v ozvezdju Kozoroga je urejen in zelo posloven. Merkur v Strelcu mu podarja prijetno in sproščeno komunikacijo.

Egoističen in posloven

Sonce je bilo ob njegovem rojstvu v ozvezdju Kozoroga, zato je njegovo obnašanje odlično, le v domačem okolju se včasih težko zadrži in nesramno odreagira. Usmerjen je k dosežkom in pri tem je zelo optimističen. Prvi vtis, ki ga pusti, je vedno zelo pozitiven. Ima zanimiv pristop in je ravno prav zgovoren, zato ni naporen sogovornik. Ne jamra in se ne pritožuje, razen če ima res velike težave. Takrat pa potrebuje ogromno pozornosti. Včasih je egoističen in preveč prepričan o svojem prav. Težave se lahko pojavijo tudi na čustveni ravni, vendar jih zelo dobro skriva. Rad se prepusti sanjarjenju, manj pa je zadovoljen, ko je treba opraviti vsakodnevne opravke, recimo pospravljanje stanovanja, nakup živil in podobno.

Vsa vrata v življenju so mu odprta in za večji uspeh potrebuje bistveno manj energije kot nekateri posamezniki. Tam, kjer ni čustveno povezan, se zna odlično postaviti zase in zahtevati tisto, kar mu pripada. V krogu ljudi, s katerimi je globlje povezan, pa obmolkne, ko bi bilo treba postaviti določene zahteve in se boriti. Je analitična in komunikativna oseba, zato bi bilo dobro, da bi ti dve lastnosti v življenju kar najbolje izkoristil. Pretirano je samokritičen, zato se vse življenje trudi za napredek.

Sramežljiva in potrpežljiva

Mars je v ozvezdju Raka, zato je malce muhast in občutljiv. Njegova duhovna nadarjenost je velika, pri čemer mu pridnost pomaga, da se v življenju vedno znajde. Je stroga in poštena oseba, ki vztraja pri dani besedi, enako velja tudi za njegove odločitve. Vseh dogovorov se drži, če se jih drugi ne držijo, je sposoben gojiti zamere. Ima dober spomin, najraje pa se druži z inteligentnimi ljudmi. Svojo kariero načrtuje, dokler ne doseže pravega cilja. Vztrajno sprejema izzive vseh vrst, rad ima višino in pleza vse višje in višje. Nobena ovira se mu ne zdi nepremagljiva, na zastavljene cilje pa je pripravljen čakati in medtem potrpežljivo delati. Do težave lahko pride v trenutku, ko doseže vrh in pred sabo ne vidi nobenega cilja in smisla več. Njegova stroga narava ga sili k raznim principom, zaradi katerih v odnosih ni najbolj sproščen. Večkrat bi se moral pohvaliti in obenem ne podcenjevati svojih dosežkov. Ima zelo veliko energije in je precej gospodovalen.

Nenehno v gibanju

Luno ima v ozvezdju Rib, zato v notranjosti ni tako trden kot deluje na zunaj. Osredotoča se na odnose z drugimi ljudmi, premalo se posveča sebi. Ne mara samote in ne mara ničesar početi sam, zato uživa v skupinskem delu, saj je tudi zelo prilagodljiv. V zasebnem in poslovnem življenju si prizadeva za uspešno in enakovredno partnerstvo. Prisega na poštene odnose in pravico. Ima naraven dar za pogajanja in diplomacijo, kar lahko v določenih primerih tudi spretno uporabi. Je zelo družaben in zgovoren, vendar le v družbi ljudi, ki jih dobro pozna.

Samozavestno zagovarja svoja prepričanja in uživa v razgibanem pogovoru, včasih pozabi, da je treba tudi poslušati. Zelo rad potuje, se uči in je v nenehnem gibanju. Rojen je za partnerski odnos, in čeprav je vse v njegovih rokah, potrebuje podporo ljubljene osebe, morda le toliko, da ve, da jo ima. Njegovo razpoloženje zelo rado niha iz ene skrajnosti v drugo, vendar je vedno pripravljen na sporazumevanje kompromise.

Trden in odločen

Jupiter ima v Kozorogu, kar pomeni, da je trdna oseba, ki jo je težko premakniti proti njeni volji. Na finančnem področju ima srečo, saj mu je bogastvo dano že v mladih letih. Navajen je na razkošno življenje, ki mu daje velik občutek varnosti, zato tudi uresničuje svoje cilje. Včasih je, kar se tiče denarja, hladen. Namenil ga bo le tja, kamor se je odločil. Zna prihraniti, po drugi strani pa ima rad darila, ki mu velikokrat nadomestijo nakupe. Njegove želje so velike, zato je dobro, da mu pri denarju nihče ne nagaja in ga pretirano ne omejuje, saj lahko takrat postane nekoliko agresiven. Ampak se tudi pomiri in poskuša razumeti situacijo. Je opazen, vase prepričan in deluje samozavestno. Vedno vztraja pri svojih zamislih in odločitvah, zelo težko ga je prepričati.

Pozneje se ta samozavest prek življenjskih izkušenj nekoliko omili. Kariera, ugled in denar mu veliko pomenijo, vendar na tistem področju, ki ga izbere sam. Dobro mu gredo posli, povezani s potovanjem, turizmom, izobraževanjem, športom, založništvom in vsem, kar diši po tujih kulturah. Ne sme preveč oklevati, tvegati, a šele takrat, ko mu srce govori, naj naredi korak naprej, mora v akcijo.