Horoskop pravi, da je Neisha usmerjena k preudarnemu razmišljanju

Horoskop pravi, da je Neisha usmerjena k preudarnemu razmišljanju (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lea
3. 1. 2017

Venera v 11. hiši nakazuje na osebo z velikim egom, nekoliko nagnjeno k močnejši postavi.

Motivirana in ambiciozna

Njeno Sonce je v 10. hiši Kozoroga, zato je naravno rojena vodja. Slava in bogastvo v njenem življenju korakata z roko v roki. Prav tako je verjetno, da se bo znašla na vodstvenem položaju in s tem dosegla spoštovanje drugih. V življenju se zelo jasno osredotoča na posel, kariero in pazi na podobo, ki jo kaže v širši javnosti. Želi biti vidna, prepoznana in predvsem cenjena. Njena osebnost je zelo resna in vztrajna. Svoje cilje običajno doseže, čeprav zanje pogosto žrtvuje dom in družinsko življenje. Ima naraven dar za uspeh. Doseže dober družbeni položaj, v glavnem skozi kariero in napredovanja. Ambicija je zelo poudarjena, kar ji olajša marsikatero življenjsko preizkušnjo. To je lahko položaj dominantnega starša. Ima močan ego, pomembno ji je, da pusti izjemen vtis, kjerkoli se pojavi. Vedno se popolnoma posveti svojemu delu, v katero vloži veliko energije, in pazi, da ga dobro opravi. Lahko se odloči za delo v poklicih, v katerih lahko pomaga ljudem. Na področju zdravja je nagnjena k problemom z zobmi in vročicam.

Gneča in kaos jo vznemirjata

Njen Mars je v 6. hiši Tehtnice, zato je neodločna in lahko zavlačuje, kadar tehta možnosti, preden se dokončno odloči. Nagnjena je k zagovarjanju svojega delovanja, čeprav ve, da lahko zaradi neodločnosti upočasni proces dela ali napredka. Ker se ne želi nikomur zameriti, je redko povsem iskrena in je nagnjena k pasivni agresivnosti. Motivira jo delo v dvoje, saj je pretok energije takrat zanjo boljši. V spolnosti je lahko nagnjena k nezvestobi in pričakuje, da bo ljubljena oseba nagonsko vedela, kaj si od nje želi. V svoje ljubezenske mreže se pogosto ujame sama, saj si s pretiranim analiziranjem ne koristi najbolj. V življenju potrebuje mir in harmonijo, zatočišče pred nemirnim svetom, zato bo partnerju, ki ga resnično ljubi, zvesta. Vse poskuša stvarno razložiti, tudi ljubezen, zato so njeni pogovori včasih obremenjujoči. Vendar pa bo po drugi strani znala biti ljubezniva in njen nasmeh lahko prepriča še tako trdno osebo. Je izbirčna pri iskanju svojega princa na belem konju, zato v resno razmerje običajno stopi v poznejših letih. Kot zelo dobra poslušalka rada tudi vrta v tuje skrivnosti, ki pa jih nikoli nikomur ne izda, ravno zato je prijateljica, ki bi si jo želel ob sebi vsak. Ne prenese večje množice ljudi, čeprav ji je družabno življenje zelo pomembno.

Nežna in negotova

Njena Luna je v 1. hiši Bika, kar nekoliko nakazuje na nežne karakteristike. Je zelo spremenljive narave in občutljiva. Svojih občutkov ali čustev ne zna in ne želi skriti, zato se zanaša na instinkte. Reagira pristransko in skoraj nikoli ne sprejme odločitve, ki ni čustveno obarvana in premišljena. Po nežni plati je zvesta, občutljiva in pravična, vendar pa je obenem posesivna in ima rada vse niti vedno v svojih rokah. Veliko ji pomeni, kaj drugi mislijo o njej. Prijatelji imajo o njej boljše mnenje, kot ga ima o sebi sama. V čustvenih odnosih je precej nestabilna, privlačijo jo stabilni in romantični moški, tudi nekoliko starejši. Če obvlada težnjo po nadzoru nad partnerjem in posesivnost, ima lahko zelo harmonično ljubezensko življenje. Podobno velja tudi za odnose s prijatelji. Potrebuje veliko telesne aktivnosti, predvsem pa stika z naravo, ki ji pomaga duhovno rasti. Njene zdravstvene težave so povezane s psihičnim področjem, grlom, jajčniki in ščitnico. Izrednega pomena zanjo je redna in zdrava prehrana, saj je malce nagnjena k debelosti. Svoja čustva in občutke pogosto podreja obveznostim in dolžnostim, kar jo vodi v stres in nezadovoljstvo. Čeprav tega ne kaže, je močno čustvena in romantična oseba, njena težava pa je v tem, da ne pokaže nobenega pravega interesa.

Zaželena med ljudmi

Jupiter je v 7. hiši Škorpijona, zato je zelo priljubljena med ljudmi. Je prijazna, velikodušna in vedno pripravljena priskočiti na pomoč, tudi takrat, ko se mora čemu odreči. V življenju se lahko znajde z osebo, ki je finančno in materialno dobro preskrbljena. Sposobna si je ustvariti prijetno in srečno partnerstvo. Potrebuje veliko svobode in sporazumevanja, zato išče partnerja, ki je podoben. Ta pozicija lahko vodi do veliko ljubezenskih trikotnikov in zmedenosti v življenju. Želi biti z ljudmi, ki jo lahko naučijo stvari, ki jih še ne pozna in ki jo lahko privedejo do novih izkušenj. Raje je z ljudmi, ki je ne poskušajo omejevati ali preprečiti, da bi imela izkušnje, ki jih želi imeti. Zelo dobro dela v manjših skupinah. Celo ko tekmuje z drugimi, naredi to konstruktivno, da vsi pridobijo, ne samo ona. V zibelko ji je položena sposobnost za diplomatsko glajenje sporov in ljubeznivost. Osrečuje jo širjenje meja njenega sveta tako, da vanj povabi še koga, ki ji zaupa svoje življenjske izkušnje in spoznanja.

Priporočamo