Horoskopska znamenja, ki jim ni vseeno za naš planet in okolje

Horoskopska znamenja, ki jim ni vseeno za naš planet in okolje (foto: Profimedia) Profimedia
7. 8. 2021

Ljudje smo vse bolj ozaveščeni o ekološkem načinu življenja in vedno več je tistih gospodinjstev in posameznikov, ki jim ni vseeno, kaj se z našim planetom dogaja. Znamenja, ki jim skrb za okolje veliko pomeni, so tista, ki skrbijo za zeleno in čisto in se trudijo, da bi ohranila naš planet v čim boljšem stanju. Ste med njimi?

TEHTNICA

Tehtnice si prizadevajo za vzpostavitev ravnovesja na vseh področjih, zato so seveda osredotočene na to, da je njihov negativen vpliv na okolje čim manjši. Tehtnice so mnenja, da moramo biti do zemlje bolj prijazni in predvsem bolj previdni. Tehtnice se zavzemajo za manjše poseganje v naravo, da ne bi še bolj izčrpavale naravnega območja. To je znamenje, ki ga spremlja močna naklonjenost k naravi. Odlični so tudi pri zagonu novih pobud, povezanih s skrbjo za okolje. Na sprehodu po gozdu znajo opazovati naravo in uživati v njej in nikoli ne bodo tisti, ki bi jo kazili na kakršenkoli način.

DEVICA

Device so zelo natančno usmerjene v skrb za okolje in vedno skrbno razmislijo, kako vsak njihov korak vpliva na okolje. Z veseljem se odpravijo v spletno raziskovanje, kako očistiti stanovanje brez uporabe agresivnih čistil, ali tistih, ki so biološko razgradljiva in okolju prijazna. Device ne želijo nobene snovi, ki ni varna. Večkrat razmišljajo tudi o tem, kako so nekateri neodgovorni glede smeti, strah jih je, da bi končale v oceanu, rekah ali potokih. Devica kot kompost uporablja olupke iz sadja in zelenjave, naredi si svoja organska čistila z limono in kisom, časopise preoblikuje v papirnate vrečke in stara vedra uporablja kot posode za rastline.

VODNAR

Vodnarji so znamenje, ki se običajno na osebni ravni vključijo v vzroke in dejavnosti, ki vplivajo na okolje. Prav tako so prvi med tistimi, ki iščejo rešitve, kako planet zaščititi pred fosilnimi gorivi in vsemi oblikami neobnovljive energije. Vodnarji so idealistični ljudje, del njihovega idealizma pa temelji na ideji, da moramo ko govorimo o okolju gledati naprej do naslednje generacije in na to kaj jim puščamo. Oni so prepričani, da če bi vsak naredil nekaj, bi bil svet lepši in boljši, ter seveda manj onesnažen.

RIBI

Ribi so znamenje prostovoljnih dejavnost in dejavnosti za pomoč okolju. Naj gre za čiščenje območij z odstranjevanjem smeti in naplavin, ali čiščenje druge vrste, vedno vložijo svoj čas in trud, da bodo del rešitve. So zelo požrtvovalni ljudje, ki verjamejo, da majhno odrekanje in skrb za okolje ne bo škodila nobenemu od nas, vendar lahko reši planet. Ribice so prepričane, da nenehna osredotočenost na udobje in razne razvade povzroča, da odvzamemo pomembne vire planeta hitreje, kot je potrebno.

RAK

Rak se veliko ukvarja z vprašanji, povezanimi s skrbjo za okolje. Prvi so v vrsti pri recikliranju in zamenjavi predmetov. Rak ima vse to v mislih, ko kupuje stvari, pri čemer se izogiba stvarem, ki bodo imele kratko življenjsko dobo in povzročajo svetovni problem odpadkov. Rak v trgovino prinese svojo nakupovalno vrečko. Rak se zna poigrati s tem, kar ima, in je prepričan, da so obnovljive stvari prav tako dobre kot nove. Čeprav ni znan kot organizator, je prvi v vrsti, ko je potrebno organizirati skupino za čiščenje okolja. Vključitev ekološko ozaveščenih vrednot njegovim družinskim članom je zanj prava zmaga.

Pripravil: Horoskop.si