Horoskopski znaki in nagnjenost k pretiravanju

Horoskopski znaki in nagnjenost k pretiravanju (foto: Pixabay) Pixabay
18. 7. 2021

Vsi se radi včasih pohvalimo, izpostavimo, ne zavedamo pa se, da večkrat v kakšni zadevi močno pretiravamo. Pri katerih stvareh pa pretirava vaše znamenje in kateri slogan je tisti, s katerim večkrat pretiravate?

OVEN

Na splošno je oven, ko je zelo zadovoljen, nežen, miren in sproščen in nikoli ne pretirava. To je zelo stabilen znak, ki pove in pokaže čustva in drugo tako, kot je, brez dodatnega olepševanja. Pogosto lahko pretirava v poslu in pri doseganju ciljev, dokler ne izpolni svojih ambicij. Včasih ima ekstremne ideje, zato številni mislijo, da s svojim entuziazmom pretirava, sam pa točno ve, da mu bo, če si je nekaj zadal, to tudi uspelo. Če postane sumljiv za čustvenega partnerja, ga to naredi nervoznega in hitro se lahko izda.

Moj slogan: "Znam poskrbeti zase!"

BIK

Bik redko pretirava, ​​razen v obrambi svojih mnenj in stališč ter v družinskem okolju, kjer ves čas stremi k harmoničnim odnosom. Zaradi te lastnosti večinoma sledi 'trdovratnemu' trudu za napredek. Komaj nekaj dokaže, lahko opazi pretvarjanje in očitke, da ni pripravljen na kompromise, tudi v odnosih s prijatelji in družino. Čudnih idej in pretiravanja se jim ni treba bati, tudi če imajo preveč prostega časa. Ker ljubljeni osebi zaupa, ne pretirava s pozornostjo in nadzorovanjem.

Moj slogan: "Moja družina je najbolj urejena!"

DVOJČKA

To je znamenje, ki pogosto pretirava v vsem. To ni samo hitra oseba, ampak je sposobna tudi nenadne spremembe zanimanja in razmišljanja. Dvojčki lahko pogosto delujejo na več področjih in nenehno iščejo nova področja, na katerih bodo delovali, a skoraj nič ali zelo malo se lahko popolnoma posvetijo delu v daljšem časovnem obdobju, zato velikokrat pretiravajo, koliko zmorejo. Negotovost na področju ljubezni lahko vodi do ogromnih ljubosumnih izbruhov, tudi če ni razloga za dvom.

Moj slogan: "Jaz se vedno in povsod znajdem!"

RAK

Rak pogosto razmišlja o korakih, ki vsebujejo pretiravanje, vendar redko resnično ukrepa. Lahko dela brez počitka, lahko pa mirno sedi doma v naslanjaču in počiva. Če je rakica čustveno ranjena, bo uporabila vso svojo moč in orožje, takrat jo lahko vidimo, kakšna je, ko pretirava. Pretiravanje jim je pisano na kožo le takrat, ko gre za sledenje modnim trendom in inovacijam. Čas želijo preživeti s svojim partnerjem in v tem tudi občasno pretiravajo.

Moj slogan: "Moja čustva so vedno iskrena!"

LEV

Levi, ki se jim mora v življenju ves čas dogajati, radi pretiravajo Večinoma prevladujejo, ko je treba dokazati sposobnosti, takrat so sposobni tudi podvojiti svoje rezultate. Ker menijo, da uživajo v življenju, veliko naredijo, da bi živeli čim bolj sproščeno, in s to sproščenostjo včasih tudi pretiravajo. Tudi pri delu lahko pretiravajo, če jim to prinaša ogromne dobičke, vendar pa hkrati ne zanemarjajo zabave, kar lahko dolgoročno izčrpa njihov organizem.

Moj slogan: "Moje delo je najbolj zahtevno!"

DEVICA

Devica se bo zagotovo pretvarjala, da je zaljubljena vase, da občuduje sebe, svoja dejanja, tudi če jo vse to vodi v nesrečo. Z analitičnostjo in preciznostjo ves čas pretirava, zato v spontani družbi ni najbolj zaželena. Pogosto vas bo prosila za mnenje o garderobi, ličilih, pričeski in telesu ter hrepenela po vašem pretiravanju, kako je lepa. V ljubezenskih odnosih bodo device želele spremeniti in premagati partnerja, ki bo moral storiti vse, kar lahko stori.

Moj slogan: "Vse imam urejeno!"

TEHTNICA

Umirjena tehtnica je znamenje, ki v življenju sledi sredini, venomer išče ravnovesje in nato nadaljuje v predlagani smeri ter se spretno izogne pretiravanju. Kljub temu je včasih do neke mere subtilna. Živi v lastnem svetu, ki ga je ustvarila zase. Razpravljanje o tem, v kaj verjamejo, je lahko precej moteče, ker ne želijo, da bi kdo zlomil njihove iluzije, čeprav so navadno zelo nerealne. Pretiravajo tudi s svojimi željami, ki so največkrat neuresničljive, kar jim dolgoročno krade njihovo energijo.

Moj slogan: "Moji cilji me držijo pokonci!"

ŠKORPIJON

Škorpijoni so rojeni za pretiravanje. Krivico in krivca običajno iščejo tudi tam, kjer ni ničesar. Njihova resnica in pravica sta zelo pomembni in se večkrat spremenita v boj za ideale. Tudi čustva so zelo pomembna zanje, zato pa pretiravajo, da bi jih ohranili, tudi v primeru, če je jasno, da se čustvena povezava končuje. Škorpijon je v veliki meri odločen in direkten, sploh če je čustveno ranjen. Takrat ne bo izbiral sredstev in bo v vsem skupaj tudi močno pretiraval.

Moj slogan: "Moje življenje je najbolj zanimivo!"

STRELEC

Strelec se zagotovo ničesar ne naučijo iz svojih napak, zato zaman pretiravajo in poskušajo nekaj narediti na način, ki se jim zdi, da je pravi, čeprav slutijo, da jim nikoli ne bo uspelo. Morda so preobremenjeni s hrano, vendar bodo zagotovo izbrali napačen čas, tako da se bodo znašli v fazi pretiravanja, pogosto jim hrana diši v poznih večernih urah. Lahko postanejo nedisciplinirani, sploh če se počutijo prikrajšani ali ogoljufani.

Moj slogan: "Jaz vedno zmorem!"

KOZOROG

Kozorogi pretiravajo s kritiko drugih. Vedno pri sogovorniku najdejo kakšno napako ali vidijo, kaj bi lahko storili bolje. Vedno vse vedo in s tem velikokrat pretiravajo ter se komu celo zamerijo. Pretiravajo tudi takrat, ko jim nekaj ni prav, ko so užaljeni. Takrat so se sposobni brez razlage užaljeno umakniti in v svojih mislih pretiravati z nemogočimi scenariji. V ljubezenskih zadevah bodo zaupali, dokler ne posumijo, da jih je nekdo prevaral, nato pa začnejo pretiravati z obtožbami.

Moj slogan: "Sem najbolj učinkovit"

VODNAR

Vodnar je zelo uravnovešen, vendar se želi kdaj tudi izpostaviti. Takrat pretirava v razlagi, kaj vse je doživel. Pretirava tudi pri zastavljenih ciljih, ki so vedno nekoliko višji od povprečja. Ko je zaljubljen, bo želel preživeti z ljubljeno osebo čim več časa, včasih pretirava tudi s pozornostjo in komplimenti. Ker preveč verjame vase in v svoje sposobnosti, tudi če s tem pretirava, mu v življenju redko spodleti.

Moj slogan: "Zmorem, karkoli si zastavim!"

RIBI

Ribice lahko, če so užaljene, zapadejo v slabe misli in žalost ter pretiravajo z igranjem vloge žrtve. Če jim ves čas ne dajete pozornosti, bodo začele čutiti, da so vam odveč. Seveda je to spet njihova močna potreba po bližini in pozornosti, s katero večkrat pretiravajo. Večkrat vidijo okoli sebe vse slabo in negativno ter s svojim nerganjem in pretiravanjem v svoj vrtinec hitro potegnejo še koga drugega. Če v njihovem življenju ni drame, si jo bodo ustvarili sami.

Moj slogan: "Popolnoma se znajdem sama s sabo!"