Horoskopsko ujemanje Catherine Zeta Jones in Michaela Douglasa

Catherine Zeta Jones in Michael Douglas (foto: Profimedia) Profimedia
18. 1. 2018

Njuni karti vsebujeta presenetljive podobnosti. Catherinino Sonce tvori konjunkcijo z njegovim Uranom, medtem, ko Michaelovo Sonce tvori konjunkcijo z njenim Neptunom. Zanimiv je tudi T kvadrat, ki jima podarja tesno povezavo ter močno povezanost.

V Catherinini karti je Mars, njen dominantni planet, ki je vrh, postavljen med njeno opozicijo Sonca in Urana proti Luni. Težko bi bilo bolj jasno pokazali neodvisnost Catherinine osebnosti, ki jo podpira rahlo uporniško dejanje. Je oseba, ki je pogosto "žrtev" svojih blokad. Večkrat se počuti obremenjena zaradi svojega močnega magnetizma in privlačnosti. Pravzaprav je to povezava z Michaelom, katerega vzpodbuja konjunkcija med Soncem in Neptunom. Zato obstaja nagnjenost k temu, da se zaljubi v žensko, ki jo je mlajša in zelo privlačna, tako da je razlika v letih lahko občasno še vedno problematična, še posebej, če izgine močno privlačnost.

Če povzamemo: na prvi pogled ugotovimo, da sta obe natalni karti zelo prepleteni in da je njuna skupna dinamika zelo bogata. Ker sta oba rojena s Soncem v tehtnici, sta Catherine in Michael zelo pozorna na zapeljevanje in ljubezen. Zaradi učinka Urana in njegovih povezav jo Michael zna vedno spraviti v dobro voljo in jo razveseliti. Skupaj sta zmagovalna kombinacija, ki lahko prebrodi še tako težke težave.

Njena Luna na zadnjih stopnjah rib, ki nasprotuje njegovi povezavi Sonca in Neptuna, dodaja dodatno čarobno energijo, ki se prepleta med njima. Opažamo, da obstaja tudi velika afiniteta med njeno Luno v Ribah in njegovim Neptunom. To prinaša v odnos čisto romantiko. Catherine lahko v manj lahkih obdobjih življenja, na primer, kadar se pojavijo težave, draži Michaela s svojimi skrivnostnimi mislimi, njenimi komunikacijskimi težavami in njenimi psihološkimi zapleti. Michaelova Luna v kozorogu pade na Catherinin Mars, kar pomeni, da ona skuša biti do njega vedno vljudna in ustrežljiva, kar lahko on včasih tudi izkoristi v svoj prid.

Michael je zaradi konjunkcije med Venero in Marsom v tehtnici in podznaka v škorpijonu nagnjen k erotiki in burni spolnosti. Tudi ona ima zelo rada spolnost, zato se na tem področju zaradi njenega ugodnega trikotnika odlično ujameta. Če bi se na katerikoli strani poželenje zmanjšalo, lahko to vodi celo v prekinitev. Sekstil med njeno Venero in njegovo Luno nakazuje željo po poroki in pripadnosti, kljub vsem zunanjim oviram in motečim faktorjem. Jupiter pa nakazuje željo po pravni izpolnitvi, ki obljublja varnost in trdni temelj.

Vpliv Catherininega Merkurja, ki je blizu njegovega Marsa, nakazuje, da je med njima vzpostavljen odličen način komuniciranja, kar Michaela usmerja, da običajno prevzema pobudo. Brez dvoma njuna sposobnost komuniciranja pojasnjuje tudi obstojnost njunega odnosa v prihodnosti.