Horoskopsko ujemanje Žane Povše in Borisa Tima

Horoskopsko ujemanje Žane Povše in Borisa Tima (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
9. 12. 2018

Razigrana Žana, rojena v znamenju dvojčkov in rahlo zadržan Boris, rojen v znamenju kozoroga sta v ljubezenski igri polna domiselnih idej. Boris si okoli sebe sezida zid z lastnimi rokami, za njim se skriva trd, močan, prijazen, toda divje ambiciozen karakter, ki Žani ustreza.

V svojih skrivnih sanjah je Boris nepoboljšljiv romantik, toda njegov vladajoči planet Saturn ga stalno veže na zemljo. Za iskrice in srečno skupno pot se znata maksimalno prilagajati. Njegova Venera v znamenju vodnarja je v trikotniku z njenim soncem v dvojčkih. Ta vidik odpravlja konflikt iz njunega odnosa, zaradi česar sta bolj usklajena. Vendar brez argumentov ni zanju nobenih izzivov za premagovanje ovir in razmerje lahko pristane v dolgočasju. V tem razmerju je Žana prevladujoča, Boris pa sodeluje, ter se z njo dopolnjuje.

Borisova Venera v vodnarju je v trikotniku z Žanino Venero v dvojčkih. To je dober aspekt za njun odnos, saj pomaga pri ustvarjanju lahke in svobodne komunikacije, imata kompatibilne občutke in podobne okuse. Če ohranita stabilnost, lahko razvijeta močan dolgoročni odnos ali poroko, ki temelji na njuni skupni odločitvi in je povezana izključno z iskreno ljubeznijo ter željo po združitvi.

Borisov Pluton v škorpijonu je v konjunkciji z njenim Marsom v škorpijonu, kar nakazuje na intenziven in strasten odnos, v katerem lahko Žana opusti svojo tradicionalno vlogo in se identificira z Borisovimi željami. Pomaga mu tudi poiskati nove načine za aktiviranje njegove podzavesti. Tako lahko postane njegova gonilna sila. On pa njej pomaga pridobiti moč, ki jo bo sčasoma znala tudi uporabiti.

Njegov Uran v strelcu je v opoziciji z Žaninim Soncem v dvojčkih, kar nakazuje, da je ona ponosna na njegovo neverjetno iznajdljivost. Zanaša se na notranji občutek in podzavestno pričakuje zaščito. Vendar pa ji lahko Boris zaradi navzkrižja interesov nezavedno odvzame intimnost, ki jo potrebuje. Žana se v tem odnosu trudi, da je bolj neodvisna, medtem ko se je Boris pripravljen zakopati v vrednote, tradicijo in odgovornost.

Njegova Venera je v sekstilu z Žaninim Neptunom v kozorogu, kar nakazuje na izjemno medsebojno privlačnost ter podoben okus za glasbo, umetnost in vse, kar pomirja notranje čute. Boris lahko spozna svoje ustvarjalne sposobnosti skozi njene predloge. To je ljubeč in harmoničen odnos, v katerem močno spoštujeta tudi navade in prepričanja.

Borisov Merkur v vodnarju je v kvadratu z Žaninim Marsom v škorpijonu, kar lahko povzroči nesoglasja, konflikte in draženje. Kot rezultat, lahko Boris kasneje občuti pomanjkanje komunikacije v odnosu.

Njegov Jupiter v ovnu je v sekstilu z njenim Merkurjem v dvojčkih. S tem vplivom Žanin intelekt osvetljuje Borisova sposobnost razumevanja narave vesolja. Uvaja jo v nove načine razmišljanja in jo lahko navdušuje. Ko Jupiter prižge baklo njenega uma, postane le ta prebujena in razsvetljena. Ta aspekt nakazuje na osebno rast obeh ter povezavo z religijo.

Njegov Saturn v strelcu tvori opozicijo z Žaninim Soncem v dvojčkih. Pozicija ustvarja trezen in razumen odnos. Tisti od njiju, ki ima občutek modrosti, pomaga drugemu uresničiti njegove potenciale. Cilji, ideali in sposobnosti razumeti drug drugega, so ključnega pomena. Osredotočena sta na prisotno podzavestno razumevanje. Začneta običajno s prijateljsko noto, ki se sčasoma uglasi v smeri ljubezni. Boris pogosto želi dominirati Žani, ki ima težave, da to sprejme. Kakorkoli, kolikor se Sonce želi počutiti zagotovo, toliko zna Saturn biti popoln partner. To je par, za katerega lahko trdimo, da je zelo stabilen.

Borisovo Sonce v kozorogu je v kvadratu z Žaninim Plutonom v tehtnici, kar nakazuje, da eden izmed njiju včasih poskuša preoblikovati drugega in mu podariti nove smernice. Boris rad ohranja svojo neodvisnost, medtem ko se Žana večkrat spopada s težkim izzivom ohranjanja nadzora nad njo. Privlačita se kot magnet in venomer imata potrebo, da se vidita in dotikata. Odlično seksualno razumevanje, seveda tudi zelo strastno. Paziti morata, da strasti ohranjata v pravi smeri, saj v nasprotnem primeru prihajajo težki časi.

Njegov Saturn v strelcu je v konjunkciji z njenim Neptunom v kozorogu. To je pozicija, ki nakazuje dobro razumevanje in druženje. Žana prinaša Borisu sanje, po katerih hrepeni, Boris pa prinaša Žani bolj izostren zdrav razum. Ta vidik je nevtralen, kar pomeni, da predstavlja mešane potenciale, priložnosti ali izzive, ki se bodo manifestirali glede na dodatne dejavnike njunega življenja.

Pripravil: Horoskop.si