Hrana in astrologija: Katerega elementa imate preveč in kateri vam primanjkuje

16. 8. 2015
Deli
Hrana in astrologija: Katerega elementa imate preveč in kateri vam primanjkuje

Najenostavnejši način, da ugotovite, kateremu tipu pripadate, je Sončno znamenje. Če pa poznate tudi stanje preostalih planetov v svoji rojstni karti, se lahko še bolj poglobite in ugotovite, katerega elementa je preveč in katerega vam primanjkuje.

Zemeljski tip (bik, devica, kozorog)

Element zemlje vlada sestavi kosti, zemlja je potrebna za rast in razvoj, razmnoževanje in obnavljanje tkiva. So morda prisotne težave s preveliko telesno težo? S hormoni ali žlezami? Pozitivni odgovori na ta vprašanja so ponavadi povezani z zemeljskimi znamenji. Prevelik vnos hrane in mastna prehrana povzročata presežek. Premalo gibanja pa še poslabša celotno situacijo. Dobra stran pa so močni in lepi zobje. Zemeljski tip je zelo odporen proti mrazu, toploti in gripi, a ko zboli, se zelo težko pozdravi. Sumničavi so glede novih proizvodov in tistega, česar nikoli niso jedli. Če je vnos ogljikovih hidratov enak vnosu beljakovin, se lahko zelo hitro poveča teža. Težko se uprejo tudi sladkarijam.

Preveč elementa zemlje:

  • naredi telo težko, pasivno in leno,
  • počasna prebava in metabolizem,
  • groba koža,
  • skleroza,
  • pomanjkanje kalcija,
  • izpadanje las.

Lahka hrana, sadje, solate, zelenjava z začimbami, sokovi, juhe, čaji. Glavni obrok naj bo okoli poldneva, ko je prebavni sistem aktiven. Izogibati se je treba mlečnim izdelkom in pečeni hrani. Uporabljati je treba pekoče začimbe, kajenski poper, črni poper, da se dovede organizmu nekaj ognja.

Premalo elementa zemlje:

Ti ljudje pogosto ignorirajo svoje telo in jih ne zanima, kako bi se morali prehranjevati. Potrebujejo rutino, ki naredi njihovo življenje stabilnejše. Njihova hrana mora biti močna in hranljiva, npr. krompir, korenje, mlečni izdelki. Zelenjava naj se postreže s sirom in maslom. Seveda pa je treba paziti, da se ne preseže vnos sladkorja in maščob. Pomaga tudi uživanje mesa.

Ognjeni tip (oven, lev, strelec)

Ogenj vlada prebavi, on prečiščuje telo in odnaša bakterije, viruse in druge nečistoče. Ravno zato se ognjena znamenja brez težav borijo z boleznimi. Njihovo telo se bori že samo, tako da niso nagnjeni k pogostim prehladom, virusom ...

Lastnosti ognjenega znamenja sta moč in energija. To so neposredni ljudje, ki vedno pridejo do cilja. Njihov egoizem jih prisili v to, da potrebujejo več energije in močno hrano. Količina hrane, ki jo zaužijejo, je majhna, vendar pogosto segajo po prigrizkih. Radi imajo meso in ga pogosto pripravljajo na nezdrave načine, kar jim lahko škodi. Nič čudnega ni, da je v tej skupini največ srčnih bolezni. Njihov tempo je prehiter. Za hrano bi si morali vzeti več časa.

Preveč ognja

Ko je ognja preveč, začnejo v sebi goreti. Preveč impulzivno, stresno življenje jih vodi v povišan krvni tlak in druge bolezni, povezane s stresom. Priporočljivi so lahka hrana, ki zmanjšuje energijo, ter sadje in zelenjava, ki jih nekako uravnovesita. Izogibati se morajo rdečemu mesu in začinjeni hrani. Kamilica in drugi umirjajoči čaji jim dobro denejo.

Premalo ognja

Težko se borijo proti bolezni. So občutljivi in prazni, kar se tiče življenjske energije. Prebava hrane je počasna, zato se lahko začnejo kopičiti odvečni kilogrami, ki povzročajo še slabše počutje. Izogibati se morajo hladne in jesti toplo hrano. Pomagajo lahko tudi cvetača, zelena in grah. Mlečne izdelke je treba uživati le občasno. Glavna jed naj se je kot zajtrk, ampak vedno ob istem času.

Če vas zanimata še zračni in vodni tip, si lahko celotni članek preberete na Sensa.si.