Igralka Leah Remini je razkrila vse skrivnosti scientologije

Igralka Leah Remini je razkrila vse skrivnosti scientologije (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
23. 12. 2016

Igralka Leah Remini je pred premiero osemdelne dokumentarne serije Leah Remini: Scientology and the Aftermath, ki jo je producirala, na Redditu odgovarjala na vprašanja uporabnikov, povezana s scientologijo. In pri tem razkrila marsikaj zanimivega.

Ameriška igralka, producentka, pisateljica in komedijantka Leah Remini je znana po vlogi Carrie Heffernan v humoristični seriji Domače kraljestvo, morda še bolj znana pa je po kritiziranju scientologije. Pred kratkim je v sklopu druženja AMA (Ask Me Anything), kar v prevodu pomeni vprašaj me karkoli) gostovala na ameriški zabavni in novičarski spletni strani Reddit, na kateri je odgovarjala na vprašanja v zvezi s scientologijo in vsem, kar se dotika te kontroverzne religije. Šestinštiridesetletnica pri tem ni bila niti najmanj zadržana, nasprotno, na vprašanja je odgovarjala brez dlake na jeziku.

Leah, ki je bila tudi sama nekoč scientologinja, je med drugim razkrila, da vse, kar se dogaja v tako imenovanih sobah za terapijo, snemajo s ciljem, da določenega člana scientološke cerkve diskreditirajo v primeru, da bi se pozneje odločil razkriti karkoli, kar je povezano s scientologijo. "Vodja scientološke cerkve David Miscavige ve, da je vse, kar počne, prevara, in ne verjame v nič od tega. Prepričana pa sem, da večina faranov scientološke cerkve in članov organizacije Sea Organization, torej ljudi, ki delajo za 'Cerkev', ne ve ničesar in verjame, da počne odlične stvari za ves svet," je napisala zvezdnica in zatrdila, da je na lastne oči videla, da je Cerkev žrtev zlorab še naprej zlorabljala in pri tem vztrajno zatrjevala, da do zlorabe nikoli ni prišlo: "Bilo je veliko fizičnega, spolnega in duševnega zlorabljanja."

Leah, ki jo je Cerkev okarakterizirala kot osebo z 'asocialno osebnostjo' in ji prepovedala vzpostavljanje stikov s člani, je priznala, da je članstvo v scientološki cerkvi vplivalo na njeno percepcijo Hollywooda. V trenutku, ko je zapustila scientološke vrste, se je njen pogled na svet šovbiznisa namreč kar precej spremenil: "Prej sem na Hollywood gledala kot na skupek mračnjaških in izgubljenih duš, ki jih je treba rešiti. Zdaj pa nanj gledam kot na le še en posel." Scientološka cerkev pa je po njenem mnenju na enem področju vendarle dobra, in sicer v ustvarjanju vtisa, da ima veliko članov in da je med njimi tudi veliko slavnih obrazov. Kot trdi, pa je resnica povsem drugačna: "Članov scientološke cerkve iz vrst slavnih iz zabavne industrije je pravzaprav zelo malo."

Je pa priznala, da je bila zaradi svojega zvezdniškega statusa deležna določenih privilegijev, ki drugim članom niso bili dostopni. Te privilegije so med drugim izvrševali tudi člani že omenjene organizacije Sea Organization, ki so na primer pri neki drugi slavni osebi opravljali gospodinjska in druga opravila za le 25 dolarjev na teden! "Tom Cruise je za Cerkev mesija. Farani verjamejo, da kar sam spreminja svet, saj jim Cerkev to vbija v glavo," je še ena od pikantnih skrivnosti, ki jih je delila s širnim svetom.

Čeprav je Leah leta 2013 zapustila scientologe, je napisala, da meni, da se jih nikoli ne bo povsem znebila. "Vem, da me še vedno spremljajo. Ko sem se jim pridružila, sem se namreč zavedala, na kaj pristajam," je napisala in se osebno obrnila na Karin Pouw, eno od uradnic scientološke cerkve: "Če katerikoli član organizacije Sea Organization to bere in si želi izstopiti, mu bom pomagala. Vključno s Karin." Vodilni scientologi so v sporočilu za medije, objavljenem v časniku USA Today, že zanikali zvezdničine trditve: "Leah Remini to počne zaradi denarja. Zaradi tega je napisala knjigo in zaradi tega zdaj ustvarja to serijo. Poleg tega je poskušala izsiliti 500 tisoč dolarjev, pozneje pa je zahtevala celo milijon, in to samo zato, ker je Cerkev na njene dosedanje lažne trditve odgovorila z resnico."

TIM JERAS

Priporočamo