Jan Plestenjak: V ljubezni je zvest in predan

Ima zelo zaposlene misli, vendar včasih prav to slabo vpliva nanj, saj se ne zna popolnoma sprostiti. Če svojo jezo preveč zadržuje, je nevarnost, da nenadno eksplodira. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
11. 3. 2016

S tremi planeti v ozvezdju Rib je pevec in lomilec ženskih src Jan Plestenjak nežen, romantičen in zelo prilagodljiv. Saturn v ozvezdju Dvojčkov mu v življenju omogoča sproščeno pot.

Sonce je bilo ob njegovem rojstvu v ozvezdju Rib, in sicer v 12. hiši, ki je hiša duhovnosti in idealov. Ko srečamo predstavnike rib, smo ves čas v dilemi, s kom imamo opravka. Pod močnim vtisom impresionističnega je zdaj tukaj in že naslednji trenutek nekje v svojem svetu. Zanj je značilno, da se z lahkoto zlije z okoliščinami. Je prilagodljiv, nevsiljiv in plašen, če pa nanese, zna hitro, tekoče in prepričljivo povedati, kaj si misli.

Pri financah so ribe neambiciozne, denar pa dobijo, če ga potrebujejo. Zanj je idealno delo takšno, pri katerem lahko pride do izraza njegova pripravljenost za pomoč drugim. V veselje so mu vloge v ozadju, kadar pa mora nastopiti v javnosti, uporabi svoj igralski talent. Pogosto ga na poti do uspeha spremljata strah pred odpovedjo, nemočjo in šibkostjo, strah, da ne bi bil idealen in da bi doživel finančni polom. Takrat se lahko spoprime tudi z odgovornostjo in obveznostmi. Na ljubezenskem področju je romantik, vendar na začetku ljubezenske zveze pogosto ne ve, kaj sploh hoče. Pod površjem je malenkosten, zato se zamerljivo zapre v svoj sanjski, ne da bi sploh povedal, kaj ga je zmotilo. Sicer pa ljubljeno osebo gleda skozi rožnata očala.

Svoboden in prilagodljiv

Mars je bil ob njegovem rojstvu v ozvezdju Kozoroga v 7. hiši, kar nakazuje, da večino svoje energije usmerja na področje partnerstva in sodelovanja z drugimi ljudmi. Privlači dejavne, živahne, ambiciozne in temperamentne partnerje. Partnerstvo si predstavlja drugače kot večina ljudi. Osredotoča se na odnose z drugimi ljudmi. Ne mara samote in ne mara ničesar početi sam. V zasebnem in poslovnem življenju si prizadeva za uspešno in enakovredno partnerstvo. Prisega na poštene odnose in pravico. Ima naravni dar za pogajanja in diplomacijo, kar lahko v nekaterih primerih tudi spretno uporabi. Določene energije ga ves čas vodijo k samokritičnosti, ki je zanj lahko uničevalna in mu blokira možnosti, da na poslovnem področju doseže še boljše rezultate. Preveč je previden, kar mu občasno onemogoča uspeh. Včasih bi se moral preprosto spontano odločati in tudi večkrat tvegati, saj mu to prinaša boljše rezultate in stabilnost. Za svoj uspeh trdo dela, več kot drugi, zato je nezadovoljen, če ni pohvaljen ali vsaj opažen. Paziti mora, da zaradi predolgega odločanja ne izpusti kakšne dobre priložnosti.

Velikodušen in živahen

Luna je bila ob njegovem rojstvu v ozvezdju Ovna v 10. hiši. Navadno se vede živahno. Odnosi z najbližjimi so obarvani z veliko dinamiko in živahnostjo. Zanj je značilno dinamično, pompozno ali velikodušno vedenje. Njegov vstop v svet je lahko zelo živahen, odprt ali optimističen. Tudi njegove instinktivne želje so večkrat zelo močne. Je zelo neposredna oseba, ki ne zna skrivati svojih pravih čustev in jih izraža zelo ognjevito. Je zelo nepotrpežljiv in težko čaka na nove priložnosti. Ni se pripravljen prilagajati, saj meni, da ima vedno prav. Da izboljša kakovost življenja, potrebuje veliko fizičnih aktivnosti. V ljubezni je svoji partnerici zvest in izjemno predan, vendar le če je prepričan, da je ona zanj resnično prava izbira, v nasprotnem primeru se v odnose niti ne bo poglabljal. Njegov videz je izjemno privlačen in prodoren, odlikuje ga tudi visoka stopnja spoštovanja do oseb nasprotnega spola. Premore ogromno strasti, zato mora biti njegova izbranka zabavna in avanturistično usmerjena, saj mu hitro postane dolgčas.

Vesten in urejen

Jupiter je bil ob njegovem rojstvu v 8. hiši Vodnarja. Je zvest prijatelj, vendar bo sprejel samo resno iskrene odnose. Deluje kot pečina, h kateri je pristop težaven in pogosto spolzek, vendar pa je njegova notranjost topla, ko se enkrat odloči za partnerja. Označimo ga lahko s pridevniki oprezen, vesten, potrpežljiv, stanoviten, občutek dolžnosti pa je pri njem na prvem mestu. Težko se bo sprostil v srčnih zadevah, pod mirno površino pa se bo skrivala želja po duševni in telesni sprostitvi, vendar se ne bo zadovoljil s površnimi znanstvi.  V odnosu so zanj najprej varnost, spoštovanje in položaj, ljubezen pa takoj za temi. Je resno vzgojen in olikan. Izraža močno naklonjenost k drugemu spolu, smisel za ljubezen in lepotne oblike, živ temperament, je družaben in daje veliko poudarka na svoj slog. Eleganca mu veliko pomeni, vendar niha. Ima obdobja, ko da ogromno, morda celo preveč nase, potem pa včasih pride v obdobja, ko je čisto preprost. Velike ambicije, ki si jih postavlja iz dneva v dan, so lahko porušene zaradi neiskrenosti ljudi okoli njega. Za poslovne zadeve porabi preveč energije. Naučiti se mora odklopiti se, saj se mu v nasprotnem primeru v poznejših letih kažejo težave na psihičnem področju.