Jerica Zupan: Nagnjena je k boleznim grla

V vsakodnevnih odnosih je zadržana, pogosto deluje hladno, izžareva notranji ogenj, ki v ljudeh zbuja spoštovanje, zato so jo pripravljeni poslušati.  (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
29. 1. 2016

Planeti v Vodnarju novinarki in voditeljici Jerici Zupan podarjajo samostojnost in ego, ki ga zna spretno uporabiti.

Njeno Sonce je bilo ob njenem rojstvu v Vodnarju v VIII. hiši. Takšnega človeka ni lahko prepoznati, saj je sposoben skrivati resnična čustva in misli pod površjem. Čeprav pogosto deluje kot spokojna in preprosta oseba, je izredno kompleksno bitje in v resnici veliko bolj občutljiva, kot kaže. V vsakdanjem življenju se nenehno uri v obvladovanju svoje ogromne notranje energije. Čeprav poskuša mirno prenašati vse izzive iz okolja, se njen ognjeviti temperament pogosto pokaže v burnih in največkrat agresivnih izbruhih jeze. Ima močno voljo, ki jo pogosto neusmiljeno vodi k cilju. Sposobna je videti stvari naenkrat, v celoti, vedno je v iskanju bistva in nikakor ne naseda površnim miselnim ukanam. Prav zaradi tega globoko v sebi prezira večino ljudi, saj skoraj nihče ne dosega njenih visoko postavljenih moralnih in tudi duhovnih načel. Težko jo je prevarati, kajti zanjo je življenje boj in vedno je v pripravljenosti. Teži k popolnosti in zaradi tega nenehno odkriva napake pri sebi in pri drugih. Takšen je tudi njen odnos do dela. Ničesar ne naredi polovično, vsaki stvari, ki jo počne, posveti popolno pozornost, in čeprav zaupa svoji intuiciji, ničesar ne prepušča naključju.

Vodilna in odločna

Mars je ob njenem rojstvu bil v Ribah v X. hiši. Ljudje s to postavitvijo delajo bolje v ekipi kot sami. Drugi jih pogosto slavijo in občudujejo. Samouresničitev dosežejo v partnerski zvezi. Ta položaj kaže na javno pozicijo, čast in priznanje. Življenjska pot je pri tem položaju planetov običajno nenavadna. Zakonski partner je velikokrat premožen, slaven ali dobro poznan. V zasebnem in poslovnem življenju si prizadeva za uspešno in enakovredno partnerstvo. Prisega na sodelovanje po načelu 'zmagaš-zmagam'. Brez družbe, v kateri je vodja, težko funkcionira. Vse mora imeti pod nadzorom, v nasprotnem primeru se ji začnejo zadeve podirati (tudi osebni odnosi). Je velika optimistka, vedno pripravljena na lov za neko oddaljeno, vendar svetlo priložnostjo. Odločena je, da ji bo v življenju uspelo. Pogosto pri načrtih pretirava in preceni svoje sposobnosti. Kadar doživi poraz, se hitro pobere in takoj načrtuje nov, še večji podvig.

Impulzivna in iznajdljiva

Njena Luna je bila ob njenem rojstvu v Vodnarju v IX. hiši. Ko je pozitivno razpoložena, zelo rada argumentira. Je impulzivna, neustaljena in ima vedno željo po znanju, novostih in nadgradnjah. Nagnjena je k obsedenosti z delom in je takrat, ko ima počitek, nekoliko nervozna ter z mislimi že pri naslednjem projektu. Sposobna je hitre komunikacije. Zanima jo vse, njene želje se iz dneva v dan spreminjajo. Včasih nekaj reče, pa potem ne izpelje do konca. Starejša bo, raje se bo pogovarjala in klepetala, poleg tega ji bodo pa prijateljske vezi vse bolj pomembne. Hrepenela bo po odprti komunikaciji. Pogovori z otroki so zanjo ključnega pomena. Ves čas se trudi, da bi ji zaupali svoje skrivnosti. Potrebuje veliko svobode, saj ji omogoča, da počne stvari, ki jih ima rada, in to v trenutku, ko to začuti. Pri starih in obrabljenih stvareh se začne hitro dolgočasiti in ves čas strmi k novostim, ki jih želi tudi v ljubezenskem odnosu. To je ženska, ki z lahkoto preživi sama in ni od nikogar odvisna, njen slog pa je drugačen od povprečja, s pridihom nenavadnosti.

Poslovna in vztrajna

Jupiter je bil ob njenem rojstvu v Kozorogu v VIII. hiši. Rada ima udobno življenje, zato potrebuje materialno varnost. Je zanesljiva, praktična in vztrajna, tudi ambiciozna. Ima dober smisel za humor, včasih je pravi zabavljač s praviloma močnim in globokim glasom. Občasno je posesivna in ljubosumna, pa tudi gospodovalna in konservativna. Zelo je tudi nepopustljiva. Razvijati mora prilagodljivost in gibljivost, paziti pa se mora trme in pretiranega ponosa. Nagnjena je k boleznim grla (angine, prehladi, polipi, golša) in k pretirani teži. Pije naj veliko tekočine in ima čim več stika z gozdom in zemljo, zlasti če je v bližini voda. Je zanesljiva, marljiva in vztrajna oseba, ki redko odstopa od začrtane poti. Čeprav je mirna, včasih tudi eksplodira in takrat je kot podivjan bik in se težko nadzira. Cilje, ki si jih postavi, skoraj vedno doseže, saj ima notranjo moč, s pomočjo katere se lahko po vsaki težavi sestavi in nadaljuje. Drugi jo vidijo kot hladno osebo, ki se ne zna sprostiti. A v resnici ni takšna.

Značke: Jerica Zupan

Priporočamo